آیا مکالمات داخلی با تعرفه رومینگ محاسبه میشود؟
در مسافرت به کشورهای خارجی، با استفاده از سیمکارت کشور مقصد، از تعرفههای آن کشور برای تماس تلفنی، ارسال پیامک و دیتا استفاده میشود، اما اگر مسافران بخواهند از سیمکارتهای ایرانی استفاده کنند، تعرفههای رومینگ تنها در صورت خروج از کشور برای مشترکین محاسبه میشود.
به گزارش ایلنا، طی روزهای اخیر اخباری مبنی بر اینکه شرکتمخابرات ایران در اقدامی یکطرفه بدوناطلاع مردم رومینگ بینالملل را بروی خطوط موبایل همراهاول با هزینه ماهانه شش هزار تومان فعال کرده و فیشهای ماهانه را حتّی برای مکالمات داخل کشور با هزینه رومینگ بینالملل صادر میکند.
در پی این خبر مدیرعامل شرکت مخابرات ایران اظهار داشت: در مسافرت به کشورهای خارجی، با استفاده از سیمکارت کشور مقصد، از تعرفههای آن کشور برای تماس تلفنی، ارسال پیامک و دیتا استفاده میشود، اما اگر مسافران بخواهند از سیمکارتهای ایرانی استفاده کنند، تعرفههای رومینگ تنها در صورت خروج از کشور برای مشترکین محاسبه میشود.
سیدمجید صدری در توصیف بیشتر رومینگ و هزینه بینالملل تماس داخلی گفت:برخی تصور میکنند هزینه تماسها صرفا با فعال بودن رومینگ اپراتورها برایشان بهصورت بینالملل محاسبه میشود، درحالی که تنها در صورت خروج از کشور، تعرفههای رومینگ برای مشترک محاسبه خواهد شد.
وی افزود: در روزهای گذشته، اخباری در شبکههای اجتماعی منتشر شد مبنی بر اینکه اپراتورها بدون اطلاع مشترکان، رومینگ تماسها را فعال کردهاند و این موضوع منجر میشود تعرفههای تماسها بهصورت بینالمللی حساب شود که هزینهای بسیار بالاتر از هزینههای معمول تماس دارد.
صدری تاکید کرد: با توجه به اینکه برای استفاده از خدمات رومینگ، لازم است این امکان از قبل روی سیمکارت آنها فعال باشد، اپراتور با فعالسازی استفاده از خدمات رومینگ برای همۀ مشترکان خود، این امکان را فراهم کرده است تا پس از خروج مشترک از کشور و عدم دسترسی به اپراتور مبدأ، استفاده از خدمات رومینگ امکانپذیر باشد.
وی افزود: بر این اساس، در زمان حضور مشترک در خاک ایران، همواره تعرفههای عادی برای مشترک محاسبه میشود و تنها در صورت خروج مشترک از کشور و قرار گرفتن در مناطق تحت پوشش اپراتورهای طرف قرارداد، تعرفههای رومینگ محاسبه میشود.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، خاطرنشان کرد: این امکان به صورت یک روال عادی، برای مشترکان اپراتورهای تلفن همراه فعال است و با فعال کردن سرویس رومینگ، اینترنت رومینگ و اینترنت گوشی همراه هنگام سفر میتوان از اینترنت همراه استفاده کرد.
وی با بیان اینکه هر یک از سیمکارتهای دائمی و اعتباری شرایط خاص خود را برای استفاده از سرویس رومینگ دارند، اضافه کرد: تعرفه رومینگ هر یک از اپراتورها در شرایط حضور در کشورهایی که قرارداد رومینگ با آنها بسته شده، متفاوت است و در وبسایت اپراتورهای همراه قرار گرفته است.
رییس سازمان تنظیم مقررات نیز قبلا گفته بود: ادعایی مبنی بر فعالسازی رومینگ بینالملل و دریافت هزینه از کاربران اپراتورها مطرح شده است که با اطمینان میتوان اعلام کرد که چنین اتفاقی ممکن نیست و هزینه رومینگ تنها زمانی اعمال میشود که فرد خارج از مرزهای کشور باشد.
فلاح جوشقانی اضافه کرده بود: با کد دستوری که از سوی اپراتورها اعلامشده است، میتوان رومینگ را غیرفعال کرد؛ اما مشترکان باید این نکته را در نظر بگیرند که رومینگ بینالملل باید در مرزهای کشور فعال و تنظیمات آن در اپراتور فعال شود تا زمانی که از مرز خارج میشوند بتوانند از رومینگ استفاده کنند.
ایرانسل، نیز اعلام کرده که امکان استفاده از خدمات رومینگ بینالملل به صورت پیشفرض، برای تمامی مشترکان ایرانسل فعال است تا در صورت خروج مشترک از کشور و حضور در مناطق تحت پوشش اپراتورهای طرف قرارداد، امکان بهرهمندی از خدمات رومینگ و ارتباط با ایران میسر شود.
با توجه به این که برای استفادۀ مشترکان اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران از خدمات رومینگ بینالملل ایرانسل در خارج از کشور، لازم است این امکان از قبل روی سیمکارت آنها فعال باشد؛ ایرانسل با فعالسازی استفاده از خدمات رومینگ برای همۀ مشترکان خود، این امکان را فراهم کرده است تا پس از خروج مشترک از کشور و عدم دسترسی به اپراتور مبدأ، استفاده از خدمات رومینگ امکانپذیر باشد.
این امکان به صورت یک روال عادی، برای مشترکان اپراتورهای تلفن همراه فعال است و امکان غیرفعالسازی و یا فعالسازی مجدد خدمات رومینگ، علاوه بر اپلیکیشن ایرانسل من، از طریق شمارهگیری کد دستوری #1111* نیز فراهم است.
بر این اساس، در زمان حضور مشترک در خاک ایران، همواره تعرفههای عادی برای مشترک محاسبه میشود و تنها در صورت خروج مشترک از کشور و قرار گرفتن در مناطق تحت پوشش اپراتورهای طرف قرارداد، تعرفههای رومینگ محاسبه میشود.
همچنین صرفاً در نقاط مرزی، در صورتی که به خاطر تخلف و همپوشانی اپراتورهای میزبان در کشورهای همسایه، مشترکی به شکل ناخواسته، تحت پوشش اپراتورهای خارجی قرار گیرد، به سرعت به وی پیامک اطلاعرسانی ارسال میشود و روش غیرفعالسازی و تعرفههای رومینگ بینالملل به او اطلاعرسانی میشود و تا زمانی که مشترک تماس ورودی و خروجی نداشته باشد، هیچ هزینهای بابت رومینگ به حساب وی منظور نمیشود. برای مرزنشینانی که ممکن است به دلیل همپوشانی اپراتورهای کشورهای همسایه، در معرض رومینگ ناخواسته قرار داشته باشند نیز به طور دورهای، پیامکهای اطلاعرسانی ارسال و جزئیات مربوط به غیرفعالسازی و فعالسازی مجدد خدمات رومینگ به آنها اطلاعرسانی میشود.
علاوه بر این، به محض قرار گرفتن مشترک در مناطق تحت پوشش اپراتور میزبان خارجی، شناسۀ اپراتور، با توجه به مدل گوشی مشترک، تغییر میکند و به طور متفاوت از قبل نمایش داده میشود. همچنین مشترک، پیامکی از ایرانسل مبنی بر ورود به کشور مقصد دریافت میکند و تعرفههای ترجیحی اپراتورهای آن کشور، به اطلاع مشترک رسانده میشود.
ایرانسل همچنین با همکاری با یک شرکت معتبر بینالمللی و استفاده از سامانۀ اختصاصی BRC (Border Roaming Controller)، اولین اپراتور ایرانی است که بهروزترین و پیشرفتهترین سامانه کنترل رومینگ ناخواسته در مناطق مرزی را به کار گرفته است و این سامانه، هنگام حضور مشترک در نقاط مرزی، امکان قرار گرفتن ناخواستۀ مشترک در پوشش اپراتور کشور خارجی را به حداقل ممکن میرساند.
علاوه بر این، با توجه به نظارت و بررسیهای دقیق انجام شده توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری)، ایرانسل به عنوان اپراتور پیشرو در کسب رضایت مشتری، همواره کمترین تعداد شکایات مربوط به رومینگ ناخواسته را داشته است.