خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد:

هیچ کشت فراسرزمینی نداریم/ کشاورزی در غنا و زیمباوه با تسهیلات داخلی

هیچ کشت فراسرزمینی نداریم/ کشاورزی در غنا و زیمباوه با تسهیلات داخلی
کد خبر : ۹۳۵۸۷۵

رییس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون اظهار داشت: متاسفانه این ذهنیت وجود دارد که پس از دریافت تسهیلات از داخل، بازارهای دیگر را هدف قرار می‌دهند بنابراین لازم است در آئین‌نامه کشت فراسرزمینی بازنگری اساسی صورت بگیرد و تا این کار نشود، نمی‌توانیم به اهداف خود برسیم.

ارسلان قاسمی در گفت‌وگو با ایلنا در مورد مطرح شدن کشت فراسرزمینی ایران در قزاقستان گفت: موضوع کشت فراسرزمینی به 12 سال پیش برمی‌گردد که آئین‌نامه آن در هیات وزیران تصویب شد. با توجه به اقلیم خشک و نیمه‌خشک کشور ما، تصمیم بر این شد تا از این طریق در راستای حفظ امنیت قضایی کشور اقدام شود که یکی از این کشورها قزاقستان بود. اما متاسفانه در این موضوع موفق نبودیم چون نگاه به کشت فراسرزمینی یک نگاه صددرصد دولتی است.

وی افزود: در ابتدا قرار بر این بود که شرکت‌های دولتی اقدام به بسترسازی و فراهم کردن زیرساخت‌های لازم برای این موضوع کنند و سپس به بخش خصوصی واگذار شود اما در ادامه شاهد آن بودیم که این تصمیم عملی نشد و خود شرکت‌های دولتی ادامه کار را در دست گرفتند.

قاسمی تصریح کرد: ما می‌توانیم علاوه بر کشاروزی، در بحث دامپروری و تولید سایر محصولات نیز این موضوع را در چارچوب این موضوع اقدام کنیم اما روش‌های کنونی اشتباه است.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون در مورد کشاورزی برخی از ایرانی‌ها در سایر کشورها گفت: تعدادی از هموطنان در آذربایجان، قزاقستان، غنا، زیمباوه و حتی برزیل به صورت محدود اقدام به کشت می‌کنند اما هدف این کشاورزی باید بازار داخل باشد. متاسفانه این ذهنیت وجود دارد که پس از دریافت تسهیلات از داخل، بازارهای دیگر را هدف قرار می‌دهند بنابراین لازم است در آئین‌نامه کشت فراسرزمینی بازنگری اساسی صورت بگیرد و تا این کار نشود، نمی‌توانیم به اهداف خود برسیم.

وی یادآور شد: البته نمونه‌هایی که وجود دارد چون هدف بازار داخلی ندارند نمی‌توانند کشت فراسرزمینی محسوب شوند بنابراین تا جایی که بنده اطلاع دارم ما هیچ کشت فراسرزمینی نداریم، شاید برخی مسئولان موافق نظر بنده نباشند.

قاسمی گفت: تقریبا سه سال پیش کشور قطر یک صندوق 2 میلیارد دلاری برای کشت فراسرزمینی در کشور تاجیکستان که دارای منابع آبی مهم است، تصویب کرد و چون هدفمند بود تقریبا عملکرد موفقی داشت اما اقدامات ما در این زمینه غیرهدفمند و ناموفق بوده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز