خبرگزاری کار ایران

آذری جهرمی مطرح کرد:

شبکه اطلاعات کشور در شرایط کرونا ۲.۵ برابر شد/ ۸ میلیون نفر نرم افزار شاد را نصب کردند

شبکه اطلاعات کشور در شرایط کرونا ۲.۵ برابر شد/ ۸ میلیون نفر نرم افزار شاد را نصب کردند
کد خبر : ۹۲۹۳۵۸

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد: شرایط بوجود آمده در اثر کرونا بهترین زمان برای محک ما بود که در یک بازه 10روزه توانستیم شبکه ارتباطات را دو برابر کنیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، محمد جواد آذری جهرمی در جلسه ارایه گزارش به نمایندگان مجلس اظهار داشت:  برنامه‌های این وزارتخانه بر دو محور کلیدی است؛ اول شبکه ملی اطلاعات و دوم برنامه صلح آمیز فضایی کشور که تمام اقدامات ما ذیل این دو برنامه مادر قرار می‌گیرد. شبکه ملی اطلاعات مبحث بسیار مهمی است که پس از تصویب در سال 86 در حال پیگیری آن هستیم و اولین گام نیز استقرار شبکه ملی اطلاعات مناب بود.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط تحریم و فشارهای حداکثری شاهد شکوفایی بالایی در این حوزه‌ها هستیم بطوریکه براساس گزارش سازمان مخابرات جهانی کشور ما بالاترین نرخ رشد ارتباطات و فناوری اطلاعات در منطقه و رتبه دوم در جهان را در اختیار دارد.

آذری جهرمی افزود: حتی شرایط بوجود آمده در اثر کرونا بهترین زمان برای محک ما بود که در یک بازه 10 روزه توانستیم شبکه ارتباطات را دو و نیم برابر کنیم.

آذری جهرمی تصریح کرد: در پی شیوع کرونا ارتباطات در زندگی مردم تاثیر ویژه‌ای پیدا کرد و همه امورات کشور در این ایام بر این بستر قرار گرفت؛ از آموزش تا بهداشت و سلامت، از بانکداری تا بنگاه‌داری. حتی در ماه رمضان، عبادات مردم به روی فضای مجازی آمد و به دعوت رهبر انقلاب، ایران یکپارچه همدل شد.

او ادامه داد: البته در کنار این ضعف‌هایی پدیدار شد. در حوزه ارتباطات ثابت باید بیشتر راه را برای بخش خصوصی باز کنیم. خصوصی‌سازی در ایران علیرغم دستاوردهایی که داشته، اشکالاتی دارد. باید با واگذاری کانال‌های زیرزمینی و سیم مسی راه را برای بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری این بخش باز کنیم.

وی تاکید کرد: جا دارد که از شرکت مخابرات ایران که در ایام شیوع کرونا با تکیه بر این شرکت پیش‌رفتیم، تشکر کنم اما باید این بار را تقسیم کنیم. متاسفانه در دوره کرونا پهنای باندهای موجود کفاف روستاییان را نمی‌داد و این مسئله فقط با اقدام دولت و وزارت ارتباطات قابل حل نیست و باید دستگاه‌های دیگر نیز در این زمینه کمک کنند. کمک و حضور چهره‌هایی از دولت و فناوری ارتباطات همچون آقایان تقی‌پور و نیکزاد که زمانی مسئولیت وزارت ارتباطات داشتند، فرصت بی‌نظیر برای ما است و به کمک آنها می‌توانی مشکلات را حل کنیم.

وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه باید توان خود را وارد گود رقابت کنیم تا شرکت مخابرات ایران رشد کند و مردم خدمات بهتری دریافت کنند.از این جهت توسعه زیرساخت‌ها مورد نظر ما است. در سال ۹۲ تنها ۴۰۰ اپلیکیشن داشتیم که اکنون این عدد با رشد فزاینده به ۳۴۵ هزار اپلیکیشن رسیده است. خوشبختانه در این دوره شاهد بودیم که کسب و کار مردم دور از مرکز به کمک فضای مجازی بیشتر تقویت شد.

او ادامه داد: حمایت از کسب و کارهای خرد و بنگاه‌های کوچک در دستور کار قرار گرفت. طرح نوآفرین با همین هدف در وزارت ارتباطات تهیه شد. در حوزه پیام‌رسان‌ها که مطالبات خیلی از شما بود اقداماتی انجام شد. در ایام کرونا ۸ میلیون از دانش آموز، والدین و معلمین نرم افزار شاد را نصب کردند. در عین حال قانون تبدیل شود و ما لایحه‌ای از طریق دولت تهیه کردیم و از شما می‌خواهیم با اولویت به سرانجام برسد.

وزیر ارتباطات تصریح کرد: تسهیل خدمات به مردم نیازمند مساعدت است. در برخی از حوزه‌ها انحصارهایی شگل گرفته است که باید جلوی آن گرفته شود. از همت نمایندگان مجلس در ابتکار عمل شکل‌گیری کمیسیون فضای مجازی و اقتصاد دیجیتال استقبال می‌کنم و دائمی شدن این کمیسیون را تقاضا می‌کنم. این کمیسیون می‌تواند به اهداف شبکه ملی اطلاعات کمک کند.

وی افزود: سازمان ملل در گزارش سالانه ایران را با ۲۰ رتبه رشد معرفی کرد. مجلس در طرح تفحص از قاچاق و ارز رتبه خوبی به وزارت ارتباطات داد. این روزها نشان دادیم که اگر اراده باشد به ۲۴ میلیون نفر تنها با ارسال پیامک می‌توانیم وام دهیم. آقای رئیس‌جمهوری پیگیر پیاده‌سازی دولت الکترونیکی هستند و طی ابلاغ‌های دهگانه این بر این موضوع تاکید داشته است.

جهرمی گفت: طی این مدت قبوض گاز الکترونیکی شد؛ بیه‌نامه شخص ثالث الکترونیکی صادر شد؛ تعداد ماهواره‌هایی که جمهوری اسلامی ساخته بود از ۳ مورد به ۷ مورد رسید. ما ماهواره تولید داخل را شاهد خواهیم بود و نسبت به دولت یازدهم دو برابر به حوزه فضایی بودجه اختصاص دادیم. در حوزه پست بانک‌ها، شبکه پستی کشور رشد ۴ برابری داشته است.

آذری جهرمی تصریح کرد: بخش زیرساخت وظیفه ارتباطات است اما در بخشی از مسائلی که نمایندگان اشاره کردند، باید گفت؛ همچنانکه وزارت ارتباطات مسئولیت مباحث مربوط به وزارت راه و شهرسازی را ندارد، در حوزه جرم و جرایم نیز از جرمی پیش بیاید، ما مسئول بررسی آن نیستیم.

او ادامه داد: این سوالات نمایندگان مجلس بسیار به جا است اما باید آن را از فرد دیگری بپرسید. نسبت ترافیکی از جریان و مصرف داده درست می‌شود. محتوا باید ساخته شود. ما در جایی می‌خواستیم تلوزیون‌های اینترنتی را حمایت کنیم؛ در جایی دیگر می‌خواستیم در حوزه کودک، کارهایی انجام دهیم که از ما شکایت شد و می‌گفتند به وزارت ارتباطات حق ورود ندارد. ما در جاهایی به صورت آتش به اختیار برای حمایت ورود کرده‌ایم.

وی تاکید کرد: مسئله فضای مجازی پیچیده است. فیبر نوری و خدمات ثابت موضوع مهمی است. شما همین مسئله مشکل خصوصی‌سازی را در مجلس حل کنید، کافی است. برای این موضوع ما به قانون نیاز داریم. الان یک مانع بزرگی به نام شرکت مخابرات ایران داریم و باید مشکلات خصوصی‌سازی را حل کنیم.

وزیر ارتباطات افزود: متوجه هستم که شما دغدغه فرهنگی و دینی به جایی دارید. مسئله تغییر سبک زندگی به جا است و با دست روی دست گذاشتن حل نمی‌شود. من باید جلو بروم و بقیه حمایت کنند.

او در خصوص انتقادات نمایندگان به اینستاگرام گفت: همه پلتفورم‌های دیگر از دسترس خارج هستند. ما نیز با اینکه اینستاگرام صفحات شهید قاسم سلیمانی را بسته است، مشکل داریم. آنها دولت‌های تروریستی هستند در کت و شلوار. اگر سردار ما را در بغداد شهید کردند باید بغداد را خالی کنیم؟ ما طبق تاکیدات مقام معظم رهبری پیش می‌رویم. کسی موافق بی‌دینی  نیست. نمایندگان مجلس خودشان با مخاطبان‌شان چطور ارتباط برقرار می‌کردند؟

وی تصریح کرد: در بحث‌های امنیتی که مطرح شد خیلی لذت بردم. مسئل کلیدی است. از شما نمایندگان دعوت می‌کنم که به سازمان فضایی بیایید و ببینید که چه جوانانی از جوانی و بورس تحصیلی خود زدند و این ماهواره‌ها را ساختند. کسانی بودند که مخالف برنامه‌های فضایی ایران بودند. فراموش نمی‌کنیم که گفتند شما یک دوچرخه نمی‌توانید بسازید.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز