در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
زیرساختهای اقتصاد دیجیتال را نداریم/ اپراتورهای بینالمللی با ما کار نمیکنند/ چاره مشکل فرکانسی در دست صداوسیماست
اگر فرکانس ماهوارهای که طبق قانون متعلق به صداوسیما است، آزاد شده و در اختیار وزارت ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات قرار گیرد، اپراتورها فرکانس بیشتری دریافت میکنند.
جواد افتاده در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره وضعیت پهنای باند در کشور و نیاز به توسعه آن اظهار داشت: ما در حال حاضر روی فرکانس رادیویی مشکل داریم، اگر فرکانس ماهوارهای که طبق قانون متعلق به صداوسیما است، آزاد شده و در اختیار وزارت ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات قرار گیرد، اپراتورها فرکانس بیشتری دریافت میکنند، اما فعلا صداوسیما این اجازه را نداده است.
چاره حل مشکل فرکانسی در دست صداوسیماست
وی افزود: اپراتورهای تلفن همراه مدعی هستند، در حوزه زیرساخت مشکل داریم و ظرفیت جاری رادیویی تمام شده و نمیتوانیم ظرفیت بیش از این داشته باشیم و نیاز به باز شدن فرکانس جدید داریم که فعلا تحت مالکیت صدا و سیما است.
زمان پیک نیاز به اینترنت دچار چالش میشویم
این کارشناس رسانههای نوین درباره وضعیت حجم اینترنت موجود در کشور توضیح داد: با توجه به اتفاقاتی که در کشور میافتد، حجمها متفاوت است، بعد از کرونا که همه دورکار بودند ترافیک بسیار بالا رفت و به مشکل برخوردیم، اکنون وضعیت نرمال شده ولی اگر قرار باشد دوباره به قرنطینه برویم در پیک با چالش مواجه میشویم شاید از لحاظ سرمایهگذاری منطقی نباشد برای پیک خودمان را آماده کنیم، اما برای درازمدت یک الزام است.
شبکه ملی جان میگیرد؟
وی تاکید کرد: برای رشد اینترنت، بخصوص جان گرفتن شبکه ملی اطلاعات و برای اینکه سرویس بیشتری ارائه شود حتما نیاز است اپراتورها فرکانسهای بیشتری داشته باشند.
افتاده با بیان اینکه برای رشد و توسعه و کسب و کارهای آنلاین چارهای جز توسعه اینترنت نداریم، گفت: اوضاع اینترنت برای شرایط امروز مناسب است اما برای اینکه اقتصاد کشور دیجیتال شود، زیرساخت لازم را نداریم، زیرا پایداری در اینترنت نداریم و این بزرگترین باگ است.
اوضاع اینترنت در فصل مدارس چگونه میشود؟
وی یادآور شد: به طور مثال با شروع فصل مدارس و احتمال آموزش از راه دور با حجم زیادی از تقاضا برای اینترنت مواجه میشویم که مشکلاتی را در پی خواهد داشت.
مقایسه اوضاع اینترنت با دیگر کشورها
کارشناس رسانههای نوین در مقایسه وضعیت اینترنت ایران با سایر کشورها گفت: در چند سال اخیر وضع پهنای باند و سرعت در کشور بهتر شده، اگر با کشوری مثل کره و یا ژاپن خودمان را مقایسه کنیم، عقب هستیم، اما به لحاظ قیمت در مقایسه با کشوری مثل ترکیه در شرایط خوبی بسر میبریم، اوضاع ایران مطلوب نیست اما بد هم نیست.
اپراتورهای بینالمللی با ما کار نمیکنند
وی با بیان اینکه میزان دسترسی در کشور ما نسبت به ترکیه اوضاع نرمالی دارد، افزود: البته در ترکیه اپراتورهای بزرگ دنیا مثل ودآفون و ترکسل فعالیت دارند و دسترسی به شبکه و گستردگی در این کشور بیشتر از داخل ایران است، ما دو اپراتور داخلی داریم که چندان مشابه اپراتورهای بینالمللی عمل نمیکنند.
افتاده گفت: بخاطر تحریمها اپراتورهای بینالمللی در ایران فعال نیستند، اکنون ایرانسل هم به سختی با وندورهای خارجی خود کار میکند، زیمنس یکی از شرکتهایی بود که به ایرانسل خدمات میداد اما به خاطر سنگین شدن تحریمها با ما کار نمیکند.
وی بیان کرد: در هر حال اگر قرار است به سمت اقتصاد دیجیتال و رشد اینترنت برویم حتما نیاز است پهنای باند توسعه پیدا کند چون پایه توسعه، اینترنت است، اگر اینترنت پایدار و کافی نباشد توسعه در کشور دچار چالش جدی میشود.