سخنگوی ستاد راهبری آزادسازی سهام عدالت در گفت وگو با ایلنا:
جزییات معامله سهام عدالت با کارت سهام/ برای تمام مشمولان سهام عدالت کد بورسی صادر شد/ تشریح علت تفاوت سود برای سهامداران عدالت
سخنگوی ستاد راهبری آزادسازی سهام عدالت گفت: دارایی سهام عدالت، دارایی قابل توجهی شده است و میتوان براساس رتبه سهامدار، سهام عدالت را به عنوان مشتری بانک ارزیابی کرد و تا یک سقف مشخصی کارت اعتباری در اختیار مشتری قرار داد که بتواند از طریق این کارت نسبت به خرید اقدام کند.
حسین فهیمی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره جزییات کارت سهام و امکان معامله با آن اظهار داشت: کارت سهام در نظام بانکی مطرح است و در این زمینه بانک مرکزی و شبکه بانکی در دست اجرا دارند.
وی افزود: در حال حاظر در نظام بانکی ارایه کارت بانکی براساس وضعیت دارایی و رتبه هر مشتری کاملا مشخص است و از گذشته بانکها ارایه کارت اعتباری به مشتریان را عملیاتی کردهاند و کارت سهام هم چنین روندی را دارد.
سخنگوی ستاد راهبری آزادسازی سهام عدالت گفت: دارایی سهام عدالت، دارایی قابل توجهی شده است و میتوان براساس رتبه سهامدار، سهام عدالت را به عنوان مشتری بانک ارزیابی کرد و تا یک سقف مشخصی کارت اعتباری در اختیار مشتری قرار داد که بتواند از طریق این کارت نسبت به خرید اقدام کند.
فهیمی افزود: هر زمان که نقدینگی به دست سهامدار رسید یا در بازه زمانی بهتری توانست سهام خود را بفروشد میتواند پول بانک را تسویه کند بنابراین در واقع این کارت واسطهای است بین بانک و مشمول سهام عدالت برای انجام معاملات سهام.
وی با اشاره امکان خرید سهام عدالت از امروز اظهار داشت: برای مشمولانی که کد بورسی فعال دارند امکان خرید سهام عدالت وجود دارد. کد بورسی هم برای تمام مشمولان سهام عدالت صادر شد اما تاکنون نیمی از آنها که روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کردند کد بورسی فعال دارند.
سخنگوی ستاد راهبری آزادسازی سهام عدالت ادامه داد: برای حفظ، ثبت و نگهداری داراییهای ناشی از سهام عدالت کد بورسی صادر شده و در اختیار مشمولان قرار گرفته است و تمام مشمولان برای معامله باید کدبورسی خود را از طریق مراجعه به کارگزاریها و سهام سجام فعال کنند.
فهیمی در پاسخ به این سوال که چرا میزان سوددهی سهام عدالت هر فرد متفاوت از فرد دیگر است، گفت: سقف سهام عدالت از ابتدای طراحی یک میلیون تومان در نظر گرفته شده بود. بنابراین گذاشته شد که تا 5 سال از محل سودهای دریافتی از همان سهام مورد واگذاری، پول به دولت بازگردانده شود اما در طول 5 سال قیمت سهم پر نشد لذا سازمان خصوصی سازی نسبت به افزایش سرمایه فراخوان منتشر کرد.
وی افزود: از سوی دیگر برای سه دهک کم درآمد جامعه تخفیف 50 درصدی ارایه شد و آنها به سقف یک میلیون تومان رسیدند. بنابراین یک عده یک میلیون تومانی بودند یک عده خود با افزایش سرمایه به یک میلیون تومان رسیدند.
سخنگوی ستاد راهبری آزادسازی سهام عدالت ادامه داد: اما مشمولانی که نسبت به افزایش سرمایه اقدام نکردند دو گروه شدند، گروه اول کسانی بودند که با ارایه شماره شبا یک سال سود را دریافت کرده بودند که سهام آنها به کمتر از 500 هزار تومان رسید و دومین گروه مشمولانی بودند که سود دریافت نکرده بودند و ارزش سهام آنها به بیش از 500 هزار تومان رسید.
وی تاکید کرد: همه مشمولان به نسبت دارایی خود مالک سهم 49 شرکت بورسی و غیربورسی هستند.