در گفتوگو با ایلنا تشریح شد:
آیا فلات مرکزی راه دیگری جز انتقال آب از خزر ندارد؟
به سرعت نمیتوان قضاوت کرد که خزر هم سرنوشتی مثل دریاچه ارومیه داشته باشد اکنون از رودخانههایی در گیلان، مازندران و گلستان ورودی آب به این حوضه داریم و هنوز برداشتی خارج از حوضه هم انجام نشده است.
کیاست امیریان درگفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره بحث انتقال آب از خزر و احتمال اینکه این دریاچه نیز به سرنوشت دریاچه ارومیه مبتلا شود، اظهار داشت: انتقال آب یک طرح مطالعاتی است که در صورت مثبت بودن نتیجه و صحهگذاری سازمان حفاظت محیط زیست، 200 میلیون متر مکعب آب برای مصارف صنعت و شرب به فلات مرکزی منتقل میشود.
وی افزود: در هر حال به سرعت نمیتوان قضاوت کرد که خزر هم سرنوشتی مثل دریاچه ارومیه داشته باشد اکنون از رودخانههایی در گیلان، مازندران و گلستان ورودی آب به این حوضه داریم و هنوز برداشتی خارج از حوضه هم انجام نشده است.
مدیر کل دفتر مدیریت بهم پیوسته منابع آب حوضه آبریز خزر و دریاچه ارومیه درباره نقش سایر کشورهای اطراف دریاچه بر آسیب احتمالی به دریاچه نیز اظهار داشت: بهرهبرداری سایر کشورها از ورودیهایی است که به خزر صورت میگیرد، قطعا برنامه دارند که از آب شیرینی که وارد خزر میشود، استفاده کنند، اما در هر حال عمده برداشتهای این کشورها قبل از رسیدن به دریاچه است. در عین حال حجم عمده ورودی نیز از کشورهای شمالی دریاچه است که طبیعتا طرحهای آنان اثرگذار خواهد بود، ولی تعیین زمان برای تاثیرگذاری این اقدامات دور از ذهن است.
یک گزینه بهتر برای انتقال آب به فلات مرکزی
وی در پاسخ به اینکه در ایران نیز به جای انتقال آب از خزر از ورودی آب رودخانهها استفاده شود و جلوی هزینههای شیرینسازی آب هم گرفته شود، گفت: این طرح در حال مطالعه است، قطعا یکی از گزینهها این است که قبل از اینکه آب شیرین رودخانهها وارد دریاچه شده و شور شود، به استانهای مورد نظر منتقل شود.