مدیرعامل شرکت دخانیات ایران:
تجربه بسیار موفق دخانیات در بحث مبارزه با قاچاق سیگار قابل تکرار است
مدیرعامل شرکت دخانیات ایران در مراسم رونمایی از طرح ملی کد رهگیری سیگارت گفت: شرکت دخانیات ایران آمادگی خود را برای پیشبرد این طرح و هرگونه همکاری لازم اعلام میکند.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل شرکت دخانیات ایران، سیاوش افضلی در مراسم رونمایی از "طرح کد رهگیری سیگارت" که به میزبانی شرکت دخانیات ایران برگزار شد گفت: این طرح برای موفقیت نیازمند آن است که در حلقههای بعدی از جمله حوزه توزیع و عرضه هم کامل شود.
مدیر عامل شرکت دخانیات ایران اظهار داشت: ما در کشور تجربه بسیار موفقی در بحث مبارزه با قاچاق سیگار در دهه ۸۰ داشتیم و علت موفقیت آن شناخت معضل و نوع مبارزه بود.
وی ادامه داد: طرح مبارزه با قاچاق سیگار در سال ۸۱ شروع شد و بر اساس آمار ۷۵ درصد از کالای دخانی کشور در آن مقطع قاچاق بود.
سیاوش افضلی گفت: در آن مقطع بعد از اجرای این طرح با هماهنگی وزارت صنایع و ستاد مبارزه با قاچاق کالا در بازه زمانی ۲۰ ماهه و بر اساس اعلام رئیس وقت ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مدیریت دولت بر بازار محصولات دخانی، به ۸۵ درصد رسید و بر این اساس قاچاق سیگار به ۱۵ درصد کاهش یافت.
وی با بیان اینکه امروز هم با رونمایی از طرح رهگیری سیگارت اتفاق خوبی افتاده است، گفت: بر این اساس شرکت دخانیات ایران آمادگی خود را برای پیشبرد این طرح و هرگونه همکاری اعلام میکند تا تجربه موفق طرح مبارزه با قاچاق سیگار در دهه ۸۰ تکرار شود.
سیاوش افضلی در حاشیه این مراسم و در جمع خبرنگاران نیز گفت: ظرفیت تولید شرکت دخانیات به اندازه ۴۰ درصد سهم بازار است، اما وجود محصولات دخانی قاچاق در بازار موجب شده که تولید ما به اندازه ۱۳ درصد نیاز بازار باشد، اما سال آینده برای مقابله با پدیده قاچاق، تولید این شرکت ۱۰۰ درصد افزایش خواهد یافت.
وی اضافه کرد: برای پایدار کردن اشتغال موجود و ایجاد اشتغال جدید در صنعت دخانیات، باید از قاچاق محصولات دخانی کشور جلوگیری کرد امری که به خودی خود موجب استفاده از ظرفیتهای موجود دخانی کشور میشود.
مدیرعامل شرکت دخانیات گفت: ما هم اکنون ۵ هزار کارگر داریم و ۶ هزار کشاورز نیز به نوعی تولیداتشان به این شرکت وابسته است، از این رو باید در سیاستهای کلان صنعت دخانیات، استفاده از زیرساختهای داخلی در اولویت باشد.
وی با بیان اینکه با توجه به زیرساختها و ماشینآلات تولیدی موجود در کشور امکان افزایش تولید دخانیات وجود دارد، افزود: این در حالی است که ما از نیمی از ظرفیت تولید به علت قاچاق سیگار به داخل، استفاده نمیکنیم.
وی اضافه کرد: در شرایط کنونی شرکت دخانیات میتواند طرح پیگیری کد رهگیری سیگارت را در تمام خطوط تولید اجرا کند ضمن اینکه در حال حاضر در دو خط تولید فعال شده است.
گفتنی است رونمایی از طرح رهگیری سیگارت با حضور مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت اقتصاد، وزارت کار و رفاه اجتماعی و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور و صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد، به میزبانی شرکت دخانیات ایران در خطوط تولید سیگارت تهران انجام شد.