معاون وزیر راهو شهرسازی:
ورود سامانه جدید بارشی از امشب/ هشدار در مورد تکرار بارشهای نوروز ۹۸ / آغاز تخلیه نقاط حادثهخیز
رییس سازمان هواشناسی کشور از ورود سامانه جدید بارشی از مرزهای غربی، به کشور خبر داد و گفت: به دنبال فعالیت این سامانه، وقوع سیلاب دور از انتظار نیست.
به گزارش ایلنا، سحر تاجبخش مسلمان، معاون وزیر راه و شهرسازی و رییس سازمان هواشناسی کشور با اشاره به اطلاعرسانی این سازمان از روزهای گذشته در خصوص ورود سامانه جدید بارشی به کشور گفت: این سامانه از امشب از سمت غرب وارد کشور خواهد شد و امشب این سیستم روی استان های غربی کشور فعالیت خواهد داشت.
فعالیت سامانه بارشی در ۸ استان
وی افزود: حداکثر فعالیت این سیستم، روزهای سهشنبه و چهارشنبه بر روی استانهای ایلام، لرستان، چهارمحال و بختیاری و غرب اصفهان خواهد بود و بهتدریج استانهای قم، مرکزی، تهران و تا حدی البرز را در بر خواهد گرفت. اهم فعالیت این سیستم بر استان های واقع در دامنه های زاگرس مرکزی، به خصوص لرستان، شمال خوزستان و چهارمحال و بختیاری خواهد بود و ما بارش های قابل ملاحظه ای خواهیم داشت.
رییس سازمان هواشناسی با اشاره به اینکه بهنظر میرسد، شدت بارشهای این سامانه در حد بارشهایی باشد که ما در عید نوروز سال جاری تجربه کردیم، عنوان کرد: شرایط رخداد سیلاب به عوامل متعددی از جمله پر بودن سدها بستگی دارد و ما همکاریهای لازم را با مدیریت منابع آب کشور و مسوولان وزارت نیرو داریم و اطلاعرسانی لازم را به آنان کردهایم. سامانههایی نیز داریم که هشدارهای لازم را به ما دادهاند و وقوع سیلاب در استانهای یادشده دور از انتظار نخواهد بود.
تماس با مسئولان مدیریت بحران
وی با اشاره به اینکه با مسئولان مدیریت بحران و استانداران استانهای یادشده تماس گرفتهام و شرایط را به وضوح برای آنان توضیح دادهام، ابراز امیدواری کرد: مدیریت مناسبی در طی این بارندگیها به کار گرفته شود و بتوانیم حداکثر بهرهبرداری را از آبهای شیرین نزولات جوی ببریم.
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه به تبیین چگونگی صدور پیشبینیهای هواشناسی پرداخت و تصریح کرد: پیشبینیهای سازمان هواشناسی کشور در دو سطح، ستاد و صف یا همان ادارات کل هواشناسی استانها صادر میشود. در این خصوص نخست، یک هماهنگی میان ادارات کل و ستاد ترتیب دادیم و در سطح استانی نیز، مدیران هواشناسی استانهای درگیر بارش، جلساتی را با ستادهای مدیریت بحران ترتیب دادهاند و به نظر میرسد، آمادگی کامل برای این بارندگیها باشد. طبق گزارشهایی که به ما داده شده است، در برخی شهرها، عملیات تخلیه شهروندان و پیشگیری از اتفاقات احتمالی در حال انجام است. در سطح ستاد سازمان هواشناسی نیز اطلاعرسانی عمومی را در صدا و سیما، سایت سازمان هواشناسی و پیامرسانها و رسانههای اجتماعی این سازمان انجام دادهایم و اطلاعرسانیهای مربوط به دستگاههای ذیربط در سطح شهر نیز انجام شده است.
بارش باران در سطح شهرها و برف در ارتفاعات
وی گفت: شرایط فصلی بهگونهای است که ما در سطح شهرها بارش باران و در ارتفاعات، بارش برف را پیشبینی میکنیم. بنابراین در استانهای لرستان و بهویژه چهارمحال و بختیاری و ارتفاعات سایر استانهای متاثر از سامانه بارش برف را پیشبینی میکنیم. با توجه به اینکه دما نیز چندان پایین نیست، احتمال ذوب برف و روند احتمالی افزایش سیلاب وجود دارد.
رییس سازمان هواشناسی کشور با اشاره به افزایش دما ظرف دیروز و امروز در کشور، افزود: بعد از گذر سیستم بارشی معمولا روند کاهش دما را تجربه می کنیم اما با توجه به افزایش دما در روزهای گذشته، این کاهش دما چندان قابل ملاحظه نیست. نکته قابل توجه این است که بارش ها عمدتا در طول روز اتفاق می افتد بنابراین احتمال کاهش ۷-۸ درجه ای در بیشینه دمای شهرها وجود دارد اما برای ملموس بودن سرمای هوا باید کمینه دما کاهش یابد که در طول این سامانه این اتفاق نخواهد افتاد.
وضعیت بارشها ۱۵ درصد بیش از نرمال
تاجبخشمسلمان، در خصوص پیشبینیهای سازمان هواشناسی برای روزهای پایانی سال جاری نیز گفت: نقشههای ما نشان میدهد که سامانه دیگری نیز برای اسفندماه سال جاری در راه است. اما این اطلاعات در مدلهای بلندمدت دیده نمیشوند و حداکثر ۱۰ تا ۱۵ روز قبل از وقوع قابل پیشبینی است. سامانه دیگری نیز پشت این سیستم روی نقشهها دیده میشود و اگر مقدار بارشها قابلتوجه باشد باز هم اطلاعرسانی خواهیم کرد. وضعیت بارشها در کشور فعلا حدود ۱۴ تا ۱۵ درصد بالای نرمال است در کل کشور و بیشترین بارشها در استانهای جنوبشرق کشور نظیر سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان، اتفاق افتاده است ولی در استانهای نیمهغربی کشور همچنان کاهش بارندگی و تداوم شرایط خشکسالی را مشاهده میکنیم و امیدواریم با بارندگیهایی که در پی این سیستم رخ خواهد داد، این کمبود در این مناطق نیز جبران شود.
احتمال بارش ۲۰۰ میلیمتر باران در ۲۴ ساعت
وی با اشاره به اینکه بارشهای سامانه پیشرو در مقایسه با بارندگیهای فروردینماه گذشته، کمتر است، خاطرنشان کرد: در مقایسه با میانگین بلندمدت، بارشهای امسال، افزایش پیدا کرده است. ما برای این سیستم در استانهای خوزستان، لرستان و چهارمحال و بختیاری ۱۵۰ تا ۱۷۰ میلیمتر و در برخی مناطق تا ۲۰۰ میلیمتر ممکن است بارندگیها در طول ۲۴ تا ۳۶ ساعت رخ خواهد داد. برای مناطق تهران و قم نیز بارشها قابلملاحظه است. برای قم بهصورت نقطهای تا ۱۰۰ میلیمتر بارندگی پیشبینی میکنیم و آبگرفتگی معابر در تهران بهطور قطع اتفاق میافتد.
معاون وزیر راه و شهرسازی به هموطنان، توصیه کرد، برای روز چهارشنبه از تردد خودروها در سطح شهر بکاهند و همکاری لازم را مدیریت شهری انجام دهند تا این شرایط را در سطح شهر تهران مدیریت کنیم. برای قم نیز بهویژه در منطقه سد ۱۵ خرداد و قمرود شرایط بارشی قابلملاحظه خواهد بود.
وی در خصوص وضعیت بارندگیها در استانهایی که سال کمبارشی را سپری کردهاند، بیان کرد: برخی استانها نظیر چهارمحالوبختیاری که شاهد کاهش بارندگیها بوده است در مسیر این سامانه قرار دارد و انتظار داریم کمبود بارشهای این استان در طول این سامانه جبران شود اما برای استانهای کردستان، آذربایجانشرقی و آذربایجانغربی و کرمانشاه همچنان کاهش بارندگیها را داریم و استانهایی شمال غرب نیز از این سامانه متاثر نخواهند شد.