معاون اقتصادی منطقه آزاد قشم در پاسخ به ایلنا:
تصمیمات بانک مرکزی، مناطق آزاد را از حیّز انتفاع انداختند/ پیشرفت فیزیکی ۱۵ درصدی پروژه خلیج فارس پس از هشت سال/ اتمام پروژه ۴۶۰ میلیون یورو پول میخواهد
معاون اقتصادی منطقه آزاد قشم در پاسخ به سئوال ایلنا مبنی بر آخرین تصمیمات برای تعیین تکلیف پروژه پل خلیج فارس و تصمیم دولت برای توقف و پایان این پروژه گفت: پروژه خلیج فارس مانند سایر پروژههای عمرانی کشور به دلیل محدودیت منابع متوقف شده است اما قرار نیست لغو یا تعطیل شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، کیهان عباسیان در نشست خبری امروز با بیان اینکه با توجه به محدودیتهای ارزی برای فروش کالا در منطقه آزاد قشم با مشکلاتی مواجه شدیم گفت: محدودیتهای بسیاری برای تجارت در مناطق آزاد ایجاد شده است.
وی با اشاره به واردات کالای اساسی از منطقه آزاد قشم گفت: با توجه به اهمیت تامین کالاهای اساسی نسبت به واردات این اقلام از منطقه آزاد قشم اقدام کردیم و توانستیم برخی از کالاهای اساسی به ویژه برنج را وارد و دپو کنیم.
وی با بیان اینکه 210 واحد تولیدی فعال در قشم وجود دارد اظهار داشت: تعدادی دیگر واحد تولیدی به رغم تحریمها و شرایط اقتصادی در حال ساخت هستند که در روزهای آینده افتتاح میشوند.
عباسیان با اشاره به پروژه بانکرینگ در قشم گفت: قشم هاب بانکرینگ در منطقه است و این پتانسیل برای افزایش سوخت رسانی به کشتیها از قشم وجود دارد از این رو با همکاری گمرک سلخ اقدام به راهاندازی شرکت سوخترسانی کردهایم و این پروژه پیشرفت فیزیکی 85 درصدی دارد.
معاون اقتصادی منطقه آزاد قشم ادامه داد: برای سوخترسانی به کشتیهای عبوری در این منطقه مشکل پهلوگیری داشتیم که توانستیم این مشکل را هم با افزایش زیرساختها برطرف کنیم.
عباسیان با بیان اینکه این شرکت بانکرینگ ظرفیت تولید چهار میلیون تن سوخت را در سال دارد گفت: ظرفیت روزانه تولید 52 هزار تن سوخت است.
وی با تاکید بر اینکه تصمیمات و ابلاغیههای بانک مرکزی برای تجارت و اقتصاد مناطق آزاد مشکلات متعددی را ایجاد کرده است گفت: تصمیمات بانک مرکزی مناطق آزاد را از حیز انتفاع انداخته است.
معاون اقتصادی منطقه آزاد قشم درباره میزان جذب سرمایه از طریق FDI اظهار داشت: همان طور که گفته شد تصمیمات بانک مرکزی محدودیتهای وسیعی در حوزه انتقال ارز ایجاد کرده است بنابراین بسیاری از پروژههای جذب سرمایه در مناطق آزاد متوقف مانده است. یک پروژه انرژی خورشیدی با سقف شش میلیون یورو در حال انجام است که البته در این پروژه هم مشکلاتی داریم اما دو پروژه پتروشیمی با ارزش یک میلیارد و 200 میلیون دلاری که مراحل جانمایی آن هم انجام شده بود به دلیل همین محدودیتهایی که ایجاد شده متوقف شد.
عباسیان تاکید کرد: درخواست برای FDI وجود دارد اما به لحاظ قوانین امکان ا جرای آن را نداریم.
معاون اقتصادی منطقه آزاد قشم در پاسخ به سئوال ایلنا مبنی بر آخرین تصمیمات برای تعیین تکلیف پروژه پل خلیج فارس و تصمیم دولت برای توقف و پایان این پروژه گفت: پروژه خلیج فارس مانند سایر پروژههای عمرانی کشور به دلیل محدودیت منابع متوقف شده است اما قرار نیست لغو یا تعطیل شود.
وی تاکید کرد: هر چند که این پروژه لغو نمیشود اما در اولویت اجرا هم قرار ندارد
وی با باین اینکه پروژه پل خلیج فارس جزو پروژههای خاص محسوب میشود گفت: کماکان با ارگانهای مختلف برای اجرای این پروژه در حال مذاکره هستیم.
عباسیان در پاسخ به سوال ایلنا مبنی بر اینکه این پروژه چقدر پیشرفت فیزیکی دارد و میزان اعتباری که صرف آن شده چقدر است گفت: در حال حاضر پیشرفت فیزیکی این پروژه 15 درصد است و دولت در همان زمان شروع پروژه (سال 90) 210 میلیارد تومان هزینه کرده است که اگر این رقم با توجه به نرخ دلار به روز شود بسیار افزایش مییابد.
وی ادامه داد: برای اجرای این پروژه 460 میلیون یورو پیش بینی شده است.
معاون اقتصادی منطقه آزادقشم در پاسخ به سوال ایلنا مبنی بر اینکه آیا پیمانکار این پروژه یعنی قرارگاه خاتم الانبیا از این پروژه جدا شده است گفت: قرارگاه خاتم الانبیا همچنان پیمانکار پروژه است و از پروژه کنار نرفته است.