در گفتوگو با ایلنا تشریح شد؛
دکلها و توافق با چین چه بر سر بازار نفت میآورند؟
دورنمای بازار و قیمت نفت برنت به سمت 57 تا 60 دلار است و بعید است تغییر جدی را شاهد باشیم.
رضا مدیر در گفتوگو با ایلنا، درباره وضعیت بازار نفت و قیمتها بعد از فروکش کردن جو روانی چند روز اخیر، اظهار داشت: دورنمای بازار با قبل از اتفاقات اخیر تفاوتی نکرده و به محض اینکه تنش خوابید به عقیده آنچه بورس بازان اعلام کردهاند به سمت پایین است.
وی افزود: البته موافقت تجاری آمریکا و چین تا حدی میتواند بازار و قیمت را به سمت بالا تقویت کند، زیرا تاکنون بخشی از افول قیمتها مربوط به این بود که اقتصاد جهانی در شرایط کاهش تقاضا بوده است.
معاون اسبق امور اوپک وزارت نفت خاطرنشان کرد: تاکنون به خاطر اینکه چین نتوانسته به آمریکا و کشورهای دیگر صادرات داشته باشد و در تجارت جهانی هم تا حدی اختلال ایجاد شده بود تقاضا و قیمت روند نزولی داشت که تا حدی با موافقتنامه تجاری آمریکا و چین تغییر میکند.
وی ادامه داد: همانگونه که آمریکا آهسته آهسته به سمت فضای انتخابات حرکت میکند ترامپ و مشاورین مجبورند از کارهای ماجراجویانه دست بردارند و به عقل جمعی برگردند، عقلای آمریکا بر این باورند وضع اقتصاد این کشور خوب، اشتغال بالا است و شرایط تولید و رشد اقتصادی هم متعادل است، بنابراین همانگونه که وارد فضای انتخاباتی میشوند، سعی میکنند قیمتها و بازار را چندان دستکاری نکنند.
مدیر گفت: قبلا ترامپ برای اینکه امتیاز بگیرد حرفهای عجیب و غریب میزد که قیمتها را به سمت بالا و پایین سوق دهد اما اکنون به دنبال ثبات در فضا است به همین دلیل هم با دستپاچگی ماجرای مربوط به ایران را رفع و رجوع کرد تا از ماجراجویی کم کند.
وی خاطرنشان کرد: انتظار میرود تا چند ماه آینده اقدامات غیر قابل پیشبینی از سوی ترامپ و سیاستهای آمریکا کمتر دیده شود، چون نمیخواهند فضا را تغییر دهند، موافقتنامه تجاری هم با چین امضا میشود و به نظر میرسد تا آخر سال میلادی بازار با ثبات بماند تا تکلیف انتخابات آمریکا مشخص شود، اگر ترامپ رای بیاورد دوباره شاهد ماجراجویی امتیازگیری و دعوا با چین خواهیم بود.
معاون اسبق امور اوپک وزارت نفت با بیان اینکه پیشبینی میشود در یک سال آینده قیمت نفت تا حدی تقویت شود، افزود: به نظر میرسد با توجه به اینکه دورنمای عرضه و با وجود کم شدن صادرات ایران، ونزوئلا و لیبی و عراق همچنان با مازاد مواجه باشیم.
وی درباره کاهش تعداد دکلهای نفتی آمریکا نیز گفت: کاهش تعداد دکلها به طور متعارف این معنی را میدهد که تولید آمریکا پایین میآید اما با توجه به اینکه قسمت عمده افزایش تولید این کشور از نفت شیل است تعداد دکلها گویای رقم تولید نیست در هر حال امریکا به همان اندازه که تولیدکننده است صادرکننده هم است.
مدیر یادآور شد: در هر حال دورنمای بازار و قیمت نفت برنت به سمت 57 تا 60 دلار است و بعید است تغییر جدی را شاهد باشیم.