خبرگزاری کار ایران

رئیس انجمن صنفی کارفرمایی تهران:

توسعه اصلی شبکه گاز از شاخص‌های توسعه کشورهای بزرگ است/ نفوذ گاز روستایی در ایران به بالای 80 درصد رسیده است

توسعه اصلی شبکه گاز از شاخص‌های توسعه کشورهای بزرگ است/ نفوذ گاز روستایی در ایران به بالای 80 درصد رسیده است
کد خبر : ۸۴۹۹۴۸

رئیس انجمن صنفی کارفرمایی تهران از صنعت CNG به عنوان سوخت ملی کشور نام برد و گفت: ایران جز سه کشور پیشرو در تولید گاز است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، رئیس انجمن صنفی کارفرمایی تهران در همایش «سی‌ان‌جی، فرصت توسعه پایدار» در پژوهشکده علوم و فناوری انرژی دانشگاه صنعتی شریف در نشستی با موضوع تنظیم سبد سوخت با استفاده از سوخت CNG اظهار کرد: خودروسازی تولید ملی است اما به تنهایی نمی‌تواند کاری انجام دهد.  باید همه اقشار اعم از دانشگاهیان و تحصیلکرده‌ها برای رساندن خودروسازی به توان اصلی خود به کمک آنها بیایند.

اردشیر دادرس از صنعت CNG به عنوان سوخت ملی نام برد و گفت: ایران در یک شبکه بزرگ  مویرگی، بیش از 380 هزار کیلومتر شبکه مویرگی گاز داشته و دارای 36 هزار کیلومتر شبکه اصلی فشار قوی گاز است.

رئیس انجمن صنفی کارفرمایی تهران با بیان اینکه ایران جز سه کشور پیشرو در تولید گاز است، ادامه داد: یکی از شاخص‌های اصلی توسعه و پیشرفت کشورهای بزرگ و توسعه‌یافته، توسعه اصلی شبکه لوله گاز است

دادرس با بیان اینکه ایران توانسته ضریب نفوذ گاز شهری را به بالای 96 درصد برساند، افزود: نفوذ گاز روستایی در ایران به بالای 80 درصد رسیده که میانگین آن 90 درصد است و باید گفت ایران در این مورد جزو 5 کشور بزرگ دنیا است.

توسعه اصلی شبکه گاز از شاخص‌های توسعه کشورهای بزرگ است/ نفوذ گاز روستایی در ایران به بالای 80 درصد رسیده است

وی با بیان اینکه کشور در ذخایر گازی، به 18.2 درصد گاز دنیا طی دو دهه گذشته رسیده، افزود: آمارها نشان می‌دهد ایران سالیانه رشدی بین 3 تا 3.5 درصد CNG در دنیا خواهد داشت وتا سال 2030؛ سی ان جی 28 تا 30 درصد از سبد انرژی دنیا را در حوزه حمل‌ونقل از آن خود خواهد کرد.

رئیس انجمن صنفی کارفرمایی تهران درباره آمار خودرویی گفت: در زمینه داشتن خودرو، چین با 5.5 میلیون اول و ایران  با 4.5 میلیون دوم است. هند 3.2 میلیون خودرو، پاکستان 3 میلیون و آرژانتین 2.5 میلیون خودرو دارند.

وی با بیان اینکه کل خودروهای دنیا 24 میلیون و 800 دستگاه است، ادامه داد: در واقع ایران 20 درصد خودروهای دنیا را دارد و نیاز دارد ما بتوانیم این خودروها را از نظر کمیت و کیفیت و ضریب ایمنی بالا ببریم.

توسعه اصلی شبکه گاز از شاخص‌های توسعه کشورهای بزرگ است/ نفوذ گاز روستایی در ایران به بالای 80 درصد رسیده است

دادرس با بیان اینکه ما در طول سه سال گذشته کاهش نسبی رشد مصرف CNG را به نسبت بنزین داشته‌ایم، افزود: سال 86 همزمان با هدفمندی یارانه‌ها، 88 درصد افزایش رشد مصرف CNG را داشتیم.

وی ادامه داد: ما بیش از 62 میلیارد لیتر بنزین صرفه‌جویی کرده‌ایم. هیچ صنعتی در ایران نیست که بتواند تا این اندازه صرفه‌جویی ارزی و بهینه‌سازی مصرف داشته باشد. وقتی صنعتی در شرایط بحرانی تحریم‌ها 60 میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی دارد، باید نسبت به سابق به آن توجه بیشتری کرد.

دادرس ادامه داد: قبل از افزایش قیمت بنزین بین یک میلیون و 800 تا دو میلیون  خودرو فعال داشته ایم و حدود دو و نیم میلیون خودرو غیرفعال بود و به جاده‌ها مراجعه نمی‌کردند. 6 هزار و 500 میلیارد سرمایه‌گذاری بخش‌خصوصی  و دولتی  در این حوزه بلاتکلیف  و بلا استفاده ماندند و تفاوت قیمت‌ها نیز اجازه نمی‌داد خودروهایی که استقبال لازم را دارند، به سمت CNG بیایند.

وی در پایان گفت: از طرفی قیمت کم ال‌پی‌جی و کاهش آن نسبت به CNG باعث کشش توازن مصرف به سمت ال‌پی‌جی شد. باید گفت در حال حاضر بالای یک‌میلیون و دویست هزار خودروی ال‌پی‌جی‌سوز در کشور به‌صورت کاملا فعال حضور دارند و بدون‌شک اگر ظرف یک‌‌سال آینده قیمت بنزین افزایش پیدا نمی‌کرد، خودروهای فعال ال‌پی‌جی با CNG  یکی می‌شدند و این خود شوک نامناسبی برای کشور بود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز