معاون فنی سازمان حفظ نباتات کشور عنوان کرد:
جایگزینی 12 سم وارداتی با تولید داخل/صدور بخشنامهای برای حذف سموم با تاثیر منفی بر زنبور عسل
معاون فنی سازمان حفظ نباتات کشور گفت: با هدف حمایت از تولید داخل، 12 سم وارداتی حذف و تولیدات داخل جایگزین شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، علیمراد سرافرازی امروز در نشست خبری هفتمین نمایشگاه تخصصی نهادههای کشاورزی تهران با بیان اینکه سازمان حفظ نباتات استفاده از آفتکشها را به عنوان آخرین عامل مورد تاکید قرار میدهد، اظهار کرد: طی یک سال گذشته تمام تلاش خود را کردهایم که در سموم کمخطر و متوسطخطر استفاده کرده و سموم پرخطر را از سبد کشاورزان حذف کنیم.
وی ادامه داد: همچنین استفاده از عوامل بیولوژیک در مبارزه با آفات مورد توجه ما بوده است.
سرافرازی از استفاده از عوامل بیولوژیک برای مبارزه با آفات در توسعه گلخانهها خبر داد و گفت: این طرح کلان با همکاری بخش خصوصی و عوامل بینالمللی انجام میشود.
وی اضافه کرد: حمایت از تولید داخل از اهداف سازمان حفظ نباتات است که در همین راستا حذف 12 سم وارداتی و جایگزینی آن با تولید داخل انجام گرفته است.
معاون فنی سازمان حفظ نباتات کشور درباره تامین نیاز داخلی به سموم کشاورزی اظهار کرد: در حال حاضر دو برابر نیاز کشاورزان به سموم، تولید داخل داشتهایم. علاوه بر آن، واردات نیز به میزان نیاز انجام گرفته است.
سرافرازی ادامه داد: سازمان حفظ نباتات کشور آمادگی آن را دارد که به هر مقدار که نیاز باشد سموم و ماشینآلات سمپاشی تامین و در اختیار کشاورزان قرار دهد.
وی با بیان اینکه برای مصرف درست سموم نیز کارگاههای آموزشی برای کشاورزان در نظر گرفتهایم، افزود: در هفتمین نمایشگاه تخصصی نهادههای کشاورزی تهران دو کارگاه آموزشی نیز برای بهبود استفاده از سموم شیمیایی در نظر گرفته شده است که در آن علاوه بر کارشناسان، کشاورزان نیز امکان حضور دارند.
معاون فنی سازمان حفظ نباتات کشور یکی از وظایف اصلی سازمان حفظ نباتات را پایش کیفی سموم تولید داخل عنوان کرد و گفت: با هدف اعتمادسازی به تولیدات داخل، پایش کیفی سموم تولید داخل و همچنین کاهش دغدغه کشاورزان با سنجش رضایتمندی آنها از اقداماتی است که سازمان حفظ نباتات با کمک آزمایشگاههای همکار در این حوزه انجام خواهد داد.
سرافرازی در ادامه سخنان خود از صدور بخشنامهای درباره حذف سموم با تاثیر منفی بر زنبورهای عسل خبر داد و افزود: با توجه به نقش بسیار تاثیرگذار زنبور عسل در حفظ بقاء و تاثیر مفید آن بر محیط زیست، بخشنامهای را مبنی بر حذف سموم با تاثیر منفی بر زنبورهای عسل صادر کردهایم که همگی ملزم به اجرای آن هستند.