مدیر توسعه صنعتی و فنآوری سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران اعلام کرد:
بازگشت ۷ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی راکد به چرخه تولید
مدیر توسعه صنعتی و فنآوری سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفت: تا پایان سال 1397 حدود 7300 واحد صنعتی راکد به چرخه تولید بازگردانده شده است.
به گزارش ایلنا و به نقل از وزارت صمت، طهمورث لاهوتی اشکوری با بیان اینکه از سال 1393 به بعد، برنامه بازفعال سازی واحدهای صنعتی راکد اجرا شده است، افزود: در برنامه امسال نیز بازگردانی یک هزار و 300 واحد تولیدی راکد در شهرکها و نواحی صنعتی کشور در دستور کار است.
وی اضافه کرد: کل واحدهای صنعتی مورد نظر جهت برگرداندن به تولید برای امسال 2 هزار واحد بوده که از این میزان و تا کنون در 7 ماهه اول سال جاری 650 واحد به چرخه تولید بازگردانده شدهاند.
مدیر توسعه صنعتی و فنآوری سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران درباره عمده مشکلات واحدهای صنعتی بازگشته به چرخه تولید اظهار داشت: عدم توجیه پذیری فنی و اقتصادی برخی از طرحها، پایین بودن سطح فنآوری در تولید، کمبود نقدینگی، فقدان بازار، تأمین مواد اولیه تولید و همچنین بدهی به بانکها که منجر به تملک بانکی شده است، از عمدهترین مشکلات این واحدها میباشد.
لاهوتی اشکوری ادامه داد: اگر بخواهیم کالای قابل رقابت با کالاهای خارجی داشته باشیم و بتوانیم به بازارهای خارجی نیز دست پیدا کنیم، باید محصولی با هزینه تمام شده پایین تولید کنیم که با میزان سود تسهیلات اعطایی بانکها به واحدهای تولیدی این امر تقریباً ناممکن بهنظر میرسد.
وی با اشاره به اینکه رویکردها برای واحدهای صنعتی کوچک و متوسط در مقایسه با واحدهای تولیدی بزرگ باید تغییر کند، تصریح کرد: واحدهای صنعتی باید به دنبال توسعه سطح فنآوری و ارتقاء ارزش افزوده تولیدات خود باشند و در جهت حل مشکلات تأمین مالی باید رویکرد بانک محور واحدهای صنعتی تغییر نماید و از بازار سرمایه تأمین مالی شوند. از سوی دیگر، باید فرآیند حضور واحدهای کوچک و متوسط در بازار سرمایه بیش از پیش تسهیل شود تا شاهد حضور واحدهای بیشتری در تابلوی SMEها در بازار فرابورس باشیم.
در ادامه این گفتوگو، یک عضو هیأت مدیره شهرک صنعتی قدس نیز با بیان اینکه تحریمها به دو صورت بر صنعت و اقتصاد کشور تأثیر گذاشته است، گفت: تحریمهای خارجی باعث خودکفایی و شکوفایی تواناییهای واحدهای تولیدی شده است.
عراقی دومین عامل مؤثر بر میزان تولید را ابرتحریمهای داخلی برشمرد و افزود: سیاستهای اقتصادی و بانکی اشتباه عامل مهلک تولید داخلی است.
چگونه میتوان با تسهیلات با کارمزد 25 درصد با واحدی که از تسهیلات با بهره 2 درصد استفاده میکند، به رقابت پرداخت و صادرات هم داشت؟
وی مشکلات زیرساختی در شهرکهای صنعتی، قاچاق، مالیات، واردات بیرویه، فقدان آمار تولید و نداشتن نقشه راه و استراتژی صنعتی را از دیگر موانع تولید دانست.
عضو هیأت مدیره شهرک صنعتی قدس همچنین با اشاره به اینکه ورود کالاهای قاچاق در دو سال گذشته از 22 میلیارد به 27 میلیارد دلار رسیده است، اضافه کرد: واردات بیرویه و بدون ضابطه، توان رقابت را از تولید کننده داخلی میگیرد.
عراقی خاطرنشان کرد: سود سرشار و بدون دغدغه برای وارد کننده و توزیع کننده، همه و حتی تولید کنندهها را ترغیب به این کار میکند که اگر این واردات مهار نشود، به جرأت میتوان گفت که در آینده نزدیک پروندههای حقوقی تولید کنندگان در قوه قضائیه بیشتر و بیشتر خواهد شد