مدیرعامل شرکت خدمات انفورماتیک:
انجام ۱۲۴ میلیون تراکنش شبکه شتاب در روز ۲۷ آبان/ پایداری شبکه بانکی ۹۹.۹ درصد است/ تعداد خودپردازهای آسیب دیده قابل توجه نیست
مدیرعامل شرکت خدمات انفورماتیک بانک مرکزی اظهار داشت: آسیبرسانی به چند دستگاه خودپرداز نمیتواند تاثیری در خدمات شبکههای بانکی داشته باشد، از سوی دیگر ۹۰ درصد ارایه خدمات به مردم از طریق خدمات الکترونیکی است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، سید ابوطالب نجفی در جمع خبرنگاران با اشاره به شرایط چند روز گذشته در نبود دسترسی مردم به شبکه اینترنتی و آخرین وضعیت ارایه خدمات بانکی در این شرایط گفت: در چند روز گذشته مشکلی در تراکنشهای بانکی به دلیل قطعی اینترنت نداشتیم.
وی افزود: در روز ۲۷ آبان ماه ۲۹۰ میلیون تراکنش شتابی و شاپرک شامل ۱۲۴ میلیون تراکنش در شبکه شتاب و ۱۶۶ میلیون خرید در شبکه شاپرک به ثبت رسید.
مدیرعامل شرکت خدمات انفورماتیک بانک مرکزی با تاکید بر اینکه پایداری شبکه بانکی در این شرایط بیش از ۹۹.۹ درصد بوده است گفت: در زمینه اتصال سرویسهای حیاتی بانکی کشور در صورت نبود و قطعی اینترنت در گذشته چندین مانور انجام شد و نتیجه این مانورها این بود که شبکه پایداری در برابر اتفاقات احتمالی داریم .
نجفی ادامه داد: با توجه به اقدماتی که در گذشته انجام شده است در صورت قطعی اینترنت روشهای پشتیبانی در اختیار داریم تا مردم متوجه مشکلی نباشند.
وی همچنین با اشاره به خسارت های وارد آمده به برخی از شعبههای بانکی در اغتشاشات اخیر اذعان داشت: چندین هزار ارتباط پشتیبان را تدارک دیدهایم و در کنار آن ارتباطات شبکه بانکی از طریق لینکهای ماهوارهای برقرار است شاید چند دستگاه خودپرداز بانکی صدمه دیده باشد اما از آنجایی که ۵۵ هزار دستگاه خودپرداز در کشور وجود دارد این تعداد خودپرداز آسیب دیده عدد قابل توجهی نیست.
مدیرعامل شرکت خدمات انفورماتیک بانک مرکزی با تاکید بر اینکه این خسارات تاثیری در ارایه خدمات بانکی به مردم نداشته است، گفت: آسیبرسانی به چند دستگاه خودپرداز نمیتواند تاثیری در خدمات شبکههای بانکی داشته باشد از سوی دیگر ۹۰ درصد ارایه خدمات به مردم از طریق خدمات الکترونیکی است.
وی از حضور بیش از ۱۰۰ استارتاپ حوزه مالی و بانکی در نمایشگاه تراکنش ایران خبر داد و گفت: مرکز نوآوری آیفینک که توسط شرکت خدمات انفورماتیک ایجاد شده از استارتاپ های حوزه مالی و بانکی حمایت می کند.
نجفی ادامه داد: در حال حاضر شرکت های بزرگ نوآور دنیا همچون گوگل وارد حوزه بانک و پرداخت شده اند و بانک ها باید توجه داشته باشند که با حضور بازیگران نوآور و فناور در این صنعت، اگر روند خود را تغییر ندهند سهم بازار را از دست خواهند داد.
این مقام مسئول در نظام بانکی با تاکید بر اینکه بانک ها باید سرویس های سنتی را کنار گذاشته و سرویس های جدید ارائه دهند اظهار داشت: این اتفاق باعث ادغام سرویس های سنتی در سرویس های جدید شده و بانک ها باید سرویس های پایه بانکی را ایجاد کرده و فینتک ها را به این فضا متصل کنند.
نجفی افزود: خدمات انفورماتیک برای پیش گامی در نوآوری صنعت بانکی از نوآوری های حوزه مالی، بانکی و استارت آپ های فعال حمایت کرده و فضایی را به وجود آورده است که استارت آپ های حوزه مالی و بانکی بتواند برای تبدیل ایده های خود به طرح مشورت و مشارکت بپردازند.