مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان مطرح کرد؛
ترانزیت کالای افغانستان را ۱۰۰۰ دلار ارزانتر انجام میدهیم/ واردات ۸۰ هزار دام زنده برای کنترل بازار گوشت
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: افغانستان برای ترانزیت هر کانتیتر سه هزار دلار پیش بینی کرده بود که ما آن را با 1860 دلار انجام دادیم. همچین در بازه زمانی 25 تا 30 روزه کالا را در مرز میلک به تاجران افغان تحویل میدهیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، در نشست خبری بهروز آقایی مدیر کل بنادر و دریانوردی چابهار با اشاره به تغییرات صورت گرفته در فعالیت بندر چابهار و خروج آن از حالت سنتی به حالت مدرن گفت: ما برای این تغییر ماهیت با برخی چالشها روبرو شدیم که برای گذر از آنها نیاز به هماهنگیهای بین استانی و سازمانی است اکنون که بسیاری از محدودیتها برداشته شده امید برای کار کردن و تبدیل چابهار به یک قطب تجاری افزایش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: در گذشته این بندر نمیتوانست پذیرای هر کشتیای باشد و برای تخلیه و بارگیری کشتیها محدودیت داشتیم اما اکنون با اقدامات انجام شده بندر شهید بهشتی میتواند پذیرای تمام کشتیهای دنیا با هر ظرفیتی باشد ضمن آنکه اکنون قابلیت تخلیه کانتینری نیز داریم و کالاهای حجیم و بیش از 300 تن را به راحتی میتوانیم در این بندر تخلیه کنیم.
وی در خصوص برخی محدودیتهای دریایی در این بندر گفت: از خردادماه تا شهریور به دلیل ارتفاع موج با ریسک عملیات دریایی و تخلیه کشتی مواجه بودیم اما اکنون با ایجاد یک موج به طول 1470 متر در کل سال مشکلی برای تخلیه نداریم.
آقایی با اشاره به اهمیت استراتژیک این بندر گفت: تاکنون 30 دستگاه استراتژیک و حساس که هر کدام به اندازه یک ایرباس برای ایران ارزش دارد وارد کردیم ضمن آنکه از زمان بازسازی این بندر تاکنون 9 کشتی کالای اساسی برای اجناس صادراتی از افغانستان ترانزیت شده که باعث ایجاد 10 هزار تردد در ایران شده است. این در حالی است که افغانستان برای ترانزیت هر کانتیتر سه هزار دلار پیش بینی کرده بود که ما آن را با 1860 دلار انجام دادیم. همچین در بازه زمانی25 تا 30 روزه کالا را در مرز میلک به تاجران افغان تحویل میدهیم.
مدیرکل بنادر چابهار در خصوص سرمایهگذاری در این بندر گفت: به رغم رکود در برخی حوزهها ترانزیت در این بندر نسبت به سال گذشته صددرصد افزایش داشته است و حجم تخلیه باری نسبت به سال 96 ، 56 درصد افزایش داشته است. از سوی دیگر ما توانستیم برای اولین بار محصولات سیمان خاش را از این بندر به ظرفیت پنج هزار تن صادر کنیم. ضمن آنکه پیش بینی شده بیش از یک میلیارد تن مواد معدنی در سیستان و خراسان جنوبی قابلیت صادرات دارد اکنون نیز 400 کانتینر در این بندر آماده بارگیری است.
وی در خصوص واردات کالاهای اساسی گفت: از ابتدای مهرماه تاکنون 340 هزار تن کالای اساسی از این بندر وارد و همچنین سال گذشته برای تامین گوشت کشور حجم زیادی دام زنده از طریق این بندر وارد شد به طوری که در این مدت 12 هزار دام زنده از این بندر به کشتارگاهها انتقال داده شد و در مجموع تا 15 فروردین ماه سال جاری 80 هزار دام وارد کشور شده است که نقش بسزایی در مدیریت بازار گوشت داشت.