خبرگزاری کار ایران

استاد اقتصاد دانشگاه تهران در گفت‌وگو با ایلنا:

تثبیت نرخ ارز موجب رشد تجارت خارجی خواهد شد/ نرخ بنزین به مصیبت اقتصاد تبدیل شده است

تثبیت نرخ ارز موجب رشد تجارت خارجی خواهد شد/ نرخ بنزین به مصیبت اقتصاد تبدیل شده است
کد خبر : ۸۲۷۵۷۴

یک کارشناس اقتصادی اظهار داشت: فعالان اقتصادی با نرخ ارز تثبیت شده به راحتی می‌توانند در مورد صادرات، واردات و سرمایه گذاری‌های خود برنامه‌ریزی کنند که این امر در نهایت موجب رشد مبادلات تجارت خارجی می‌شود.

علی اکبر نیکو اقبال در گفت‌وگو با ایلنا در مورد تاثیرات تثبیت نرخ ارز در بازار گفت: در ماه‌های اخیر آقای همتی اظهار داشته‌ که توانسته‌اند نرخ ارز را ۴۰ درصد کاهش و آن را تثبیت کنند. باید توجه داشت که تثبیت نرخ ارز بسیار مهم‌تر و سالم‌تر از نرخ ارز پایینی که همیشه در معرض نوسان بسیار است. چون فعالان اقتصادی با نرخ ارز تثبیت شده به راحتی می‌توانند در مورد صادرات، واردات و سرمایه گذاری‌های خود برنامه‌ریزی کنند که این امر در نهایت موجب رشد مبادلات تجارت خارجی می‌شود.
 
وی ادامه داد: بنابراین با در نظرگرفتن شرایط کنونی، تثبیت اخیر نرخ ارز را می‌توان دستاورد آقای همتی دانست اما باید توجه داشت که این دستاورد از سوی نقدینگی موجود که تقریباً ۲ هزار هزار میلیارد تومان است مورد تهدید است.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: همچنین کسری بودجه دولت نیز یک موضوع نگران کننده است چون از سویی دولت به دنبال افزایش ۱۵ درصدی حقوق و دستمزد است و از سویی با کاهش درآمدهای ارزی حاصل از فروش نفت و صادرات غیرنفتی مواجه است، از همین روی دولت به دنبال جبران کسری بودجه از طریق افزایش درآمدهای مالیاتی  و کاهش هزینه‌ها است که البته با توجه به مقاومتی در این موضوعات موجود دارد اگر دولت عملکرد موفقی داشته باشد نتیجه بزرگی برای اقتصاد ایران خواهد داشت.

این استاد اقتصاد دانشگاه تهران در مورد احتمال افزایش نرخ بنزین و تاثیرات آن بر اقتصاد ایران گفت: در کشور ما نرخ بنزین به یک مصیبت بزرگ تبدیل شدن است. از سویی قیمت‌های بین‌المللی یک شاخص نیرومند است تا با آن سمت حرکت کنیم مثلا قیمت بنزین در اروپا و خلیج فارس بسیار بالاتر از ایران است و براساس تئوری های اقتصادی لازم است تا به آن نرخ‌ها بالا بریم چون در این صورت شاهد قاچاق بالا خواهیم بود.
 
نیکواقبال افزود: از سویی باید توجه داشت که افزایش نرخ بنزین مثلا به دو هزار تومان موجب افزایش هزینه‌های تولیدی و تحمیل تورم جدید به اقتصاد می‌شود که می‌تواند زندگی طبقه فرودست را تحت تاثیر قرار دهد. در حالیکه براساس برآوردها حقوق ماهانه یک خانوار تهرانی باید بین ۴ تا ۵ میلیون تومان باشد در حال حاضر ۲ میلیون تومان است بنابراین افزایش نرخ بنزین تاثیر منفی بر طبقه خواهد داشت.
انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز