قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی ایران عنوان کرد:
امضای قرارداد با سازمان فضایی برای برآورد خسارات کشاورزی
قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی ایران گفت: در کشور ما 80 محصول در 155 مورد تحت پوشش بیمهای قرار گرفتهاند که تقریبا میتوان گفت شامل تمام محصولات کشاورزی و دامی کشور میشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، ابراهیم حسننژاد امروز در نشست خبری با بیان اینکه در حال حاضر در ایران بیمه کشاورزی مستقل از بیمه بازرگانی عمل میکند اظهار داشت: 110 کشور در جهان وجود دارند که بیمه کشاورزی آنها مستقل از بیمه بازرگانی است و دلیل آن بالا بودن ظرفیت خطر در بخش کشاورزی است.
وی ادامه داد: بالا بودن ظرفیت خطر در بخش کشاورزی موجب شده که دولتها بخش بیشتری از سهم بیمه را بر عهده میگیرند به طور مثال در آمریکا دولت این کشور 60 درصد از سهم بیمه محصولات کشاورزی را خود پرداخت میکند همچنین در کشورهای اروپایی و کانادا شرایط به همین منوال است و بیشتر محصولات کشاورزی از پرداخت سهم بالایی از بیمه توسط دولت برخوردار هستند.
حسن نژاد با تاکید بر اینکه در کشور ما نیز دولت سهم بالایی از پرداخت بیمه به محصولات کشاورزی را دارد افزود: در محصولات استراتژیک مانند گندم، کلزا و طرحهایی مانند ماهی در قفس سهم دولت از بیمه بالای 70 درصد است ضمن اینکه در بیمه تکمیلی و ترجیحی سهم 40 درصدی را بر عهده دارد.
وی اضافه کرد: ما در بخش زراعت 30 تا 40 درصد، محصولات در باغبانی 30 درصد، در صنعت طیور 100 درصد، در دام 10 تا 15 درصد و بخش پرورش ماهی 2 تا 3 درصد از تولیدات را تحت پوشش بیمه قرار دادهایم.
به گفته حسننژاد در کشور ما 80 محصول در 155 مورد تحت پوشش بیمهای قرار گرفتهاند که تقریبا میتوان گفت شامل تمام محصولات کشاورزی و دامی کشور میشود.
قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی ایران از امضای قرارداد با سازمان فضایی ایران برای رصد خسارات خبر داد و گفت: با امضای قرارداد با سازمان فضایی ایران از این پس رصد خسارات از طریق ماهواره انجام میشود که از دقت و سرعت بیشتری برخوردار است.
حسننژاد یادآور شد: در سیل خوزستان نیز سازمان فضایی ایران به کمک صندوق بیمه کشاورزی آمد تا خسارات به درستی برآورد و پرداخت شود.
وی همچنین از بیمه یک میلیارد و 100 قطعه طیور در کشور در سال گذشته خبر داد و گفت: میزان سهم هر قطعه طیور گوشتی برای مرغداران به 19 درصد کاهش دادهایم و در مقابل تعهد بیمهای خود را در هنگام خسارت افزایش داده تا تولیدکنندگان با آرامش بیشتری به بیمه تولید در این صنعت بپردازند.
حسن نژاد ادامه داد: این بیمه که شامل طیور میشود هر چه عامل بیماری و حادثه است را به طورکامل پوشش میدهد.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای اجباری ساختن بیمه دام سنگین اظهار کرد: در سال جاری بیمه اجباری دام سنگین را به مجلس برده و تایید آن را گرفتهایم و در حال حاضر در حال تهیه دستورالعملهای مربوطه هستیم.
حسننژاد اظهار کرد: در حال حاضر جمعیت بالایی از دام سنگین در کشور داریم که برای حفظ تولید استفاده از پوشش بیمهای برای آنها ضروری است.بر همین اساس دو نوع بیمه برای دامهای سنگین تعریف شده است.
وی در تشریح این بیمهها گفت: بیمه نوع اول با عنوان «بیمه پایه» است که در آن دامدار به ازای هر دام پرتولید خود حدود 50 هزار تومان حق بیمه پرداخت میکند و در صورت بروز هر حادثهای که منجر به تلف دام شود 16 تا 18 میلیون تومان خسارت دریافت میکند. نوع دوم بیمه «بیمه تکمیلی» است که بیشتر بیماریها را شامل میشود که در آن حق بیمه دامدار 600 هزار تومان است که به همین میزان نیز دولت متعهد به پرداخت قدر سهم خود میشود.
حسننژاد ادامه داد: در صورتی که دام راهی کشتارگاه شود بیش از ارزش گوشتی که معدوم شده به دامدار خسارت پرداخت خواهد شد.
قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی ایران درباره میزان تعدات دولت در پرداخت خسارات در بخش زراعت گفت: دولت در بخش زراعت به ازای هر هکتار 15 هزار تومان برای بیمه دریافت میکند و در صورتی که محصول به طور کامل از بین برود در کشت آبی پنج میلیون تومان و در کشت دیم یک میلیون تومان خسارت پرداخت میکند.
حسن نژاد افزود: در بخش باغداری نیز پرداخت صددرصد خسارات در زمانی که تمام باغ از بین برود بر عهده دولت است.
وی یادآور شد: در شرایطی که خسارات وارد بر باغ تنها باعث کاهش محصول شود پرداخت پس از برداشت و با برآورد دقیق خسارت انجام میشود.
حسننژاد با تاکید بر اینکه هیچ مانعی برای ورود تشکلها در بحث بیمه و بیمهگری نیست اظهار کرد: ما با شرکتهای بیمه البرز، آسیا و ایران تفاهمنامههایی را امضا کردیم تا به بیمه محصولات کشاورزی ورود کنند اما به دلیل به صرفه نبودن تا به امروز به بیمه محصولات کشاورزی به طور کامل و جامع ورود نکردند، اگر تشکلها این توانمندی را دارند که در زمینه بیمهگری ورود کنند از نظر ما مانعی وجود ندارد.