قائم مقام سفیر آلمان در ایران:
آلمان در روزهای سخت در کنار ایران بوده/ ۹ کشور برای پیوستن به اینستکس اعلام آمادگی کردند/ مبادلات تجاری در اینستکس باید از هجوم آمریکا مصون بماند/ آلمان از فعالیتهای آقای مکرون حمایت میکند
قائم مقائم سفیر آلمان در ایران اظهار داشت: در حال حاضر مهمترین موضوع اقتصادی بین این دو کشور این صندوق است که مشترکا توسط انگلیس، فرانسه و آلمان ایجاد شده و هشت کشور دیگر به همراه نروژ نیز برای پیوستن به آن ابراز تمایل کردند اما این را نباید فراموش کرد که آمریکاییها قدرت و نفوذ زیادی دارند و روند انجام این پروژه را دچار مشکل خواهند کرد
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا در همایش وضعیت و چشمانداز روابط ایران و آلمان، قائم مقام سفیر آلمان در ایران با اشاره به رابطه دیرینه دو کشور گفت: بیش از 40 سال است که اتاق بازرگانی مشترک ایران و آلمان فعالیت میکنند و تجارب خوبی کسب کردهاند و سفارت آلمان از همکاری با این اتاق استقبال میکند. این همکاری و تعامل در این روزهای دشوار بسیار حائز اهمیت است ضمن آنکه ما شاهد هستیم اتاق نیز مسئولانه امور را پیگیری میکند و لازم است من در اینجا از آنها تشکر کنم.
الیور اشناکنبرگ با اشاره به وضعیت اقتصادی ایران گفت: روابط اقتصادی دو کشور ریشهدار است و پایهای برای فعالیتهای مشترک امروز شده است. همین ریشهها باعث شده که در این دوران پرتلاطم و طوفانهای سختی که اقتصاد ایران را در نوردیده همکاری بین دو کشور همچنان ادامه داشته باشد هر چند در سال جاری مبادلات تجاری ما نصف شده و شرکتهای آلمانی مجبور به ترک ایران شدند، حتی بنگاههای کوچک آلمانی به سبب اینکه فعالیت بین المللی دارند برای دور شدن از جرائم تحریم به رغم میلشان کسب و کار خود را در ایران رها کردند.
قائم مقام سفیر ایران ادامه داد: ما نمیتوانیم از شرکتهای آلمانی حفاظت کنیم و به جای آنها تصمیم بگیریم، البته تعداد زیادی از این شرکتها به آینده خوشبین هستند و عقیده دارند که در مدت زمان کوتاهی روابط دوباره بهبود خواهد یافت. شرکتهای آلمانی میدانند که اگر کامل از ایران خارج شوند برگشت دوباره آنها هزینهبر است پس سعی میکنند حداقلهایی را در ایران حفظ کنند. آنها به دنبال یک سری راهحلهایی هستند که بتوانند با شرکای ایرانی خود ارتباط داشته باشند.
وی افزود: ایران یک بازار با ظرفیت بسیار بالا است و روزی خواهد آمد که ماشینآلات آلمانی دوباره به ایران صادر شود ایرانیها باید به یاد داشته باشند که در این دوران سخت آلمان در کنار آنها بوده و به تعهدات خود در برابر ایران پایبند بوده است.
قائم مقام سفیر آلمان در خصوص اینستکس گفت: در حال حاضر مهمترین موضوع اقتصادی بین این دو کشور این صندوق است که مشترکا توسط انگلیس، فرانسه و آلمان ایجاد شده و هشت کشور دیگر به همراه نروژ نیز برای پیوستن به آن ابراز تمایل کردند اما این را نباید فراموش کرد که آمریکاییها قدرت و نفوذ زیادی دارند و روند انجام این پروژه را دچار مشکل خواهند کرد. آن دسته از افرادی که از روند کند اجرا شدن این صندوق انتقاد میکنند به طور حتم از مشکلات آن اطلاعی ندارند.
وی ادامه داد: همه منتظر هستند تا اولین تبادل مالی صورت بگیرد در حالی که ما به دنبال اولین تجارت مطمئن هستیم که از طرف آمریکاییها مورد هجوم قرار نگیرد. اینستکس میتواند یک پروژهای گذار برای رسیدن به اعداد تجاری قبل از تحریم باشد این یکی از مهمترین اهداف آقای بوک است و به زودی ایشان برای پیگیری این امور به ایران سفر خواهند کرد، اینستکس بخشی از فعالیتهای ما برای نجات برجام است.
قائم مقائم سفیر آلمان در خصوص مواضع سیاسی کشور متبوع خود گفت: در بحث سیاسی ما منتقد برخی از رویکردهای ایران هستیم اما در حفظ برجام هر دو کشور تفاهم دارند. برجام بیش از یک معاهده اقتصادی است بلکه یک سندی است که امنیت جهانی را تضمین میکند و اگر این سند نباشد ما از آرمانهای صلح آمیز خود دور خواهیم شد.
وی ادامه داد: آلمان از خروج آمریکا از برجام خوشنود نیست و به طور رسمی به آمریکا ر اعلام کردیم که سیاست آنها در قبال ایران غلط است. اروپا سعی میکند تنشها را به حداقل برساند.
وی افزود: آلمان از فعالیتهای آقای مکرون حمایت میکند و تلاش میکند که مباحث ایشان به نتیجه برسد بر همین اساس خانم مرکل صدراعظم آلمان در آمریکا با آقای روحانی دیدار و گفتوگو کرد.
وی افزود: تنها راه حفظ برجام بازگشت به میز مذاکره است و هر دو طرف باید تعهدات برجامی خود را انجام دهند خروج گام به گام از تعهدات برجامی را درست نمی دانیم ما فکر میکنیم به تنهایی نمیتوانیم این پرونده را به نتیجه برسانیم و نیاز داریم که دیگر کشورها نیز با ما همکاری کنند.
قائم مقام سفیر آلمان با اشاره به نقش مهم ویزا در همکاری و مبادلات بین دو کشور گفت: ما در ماههای اخیر شرایطی را مهیا کردیم که دریافت ویزا تسهیل شود و بر همین اساس اکنون زمان انتظار دریافت ویزای شنگن به دو هفته کاهش پیدا کرده است. ضمن آنکه از هفته آینده ما به ساختمان جدیدی که در راستای تسهیل صدور ویزا است منتقل خواهیم شد. این سفارتخانه سالانه 65 هزار ویزا صادر میکند که از این حیث رکورددار است.