خبرگزاری کار ایران

در گفت‌و‌گو با ایلنا عنوان شد:

بازار آزاد برای فروش گندم وجود ندارد/ کاهش ۱۰ درصدی تحویل گندم به مراکز دولتی/ نرخ خرید تضمینی گندم مطابق با نرخ تورم بخش کشاورزی باشد

بازار آزاد برای فروش گندم وجود ندارد/ کاهش ۱۰ درصدی تحویل گندم به مراکز دولتی/ نرخ خرید تضمینی گندم مطابق با نرخ تورم بخش کشاورزی باشد
کد خبر : ۷۹۶۶۴۴

شنیده‌ها حاکی از آن است که با توجه به کاهش تحویل گندم به مراکز دولتی، ادارات جهادکشاورزی استان‌ها با کشاورزان تماس می‌گیرند و از آن‌ها می‌خواهند که محصول خود را به دولت بفروشند. این موضوع در حالی مطرح می‌شود که به گفته کارشناسان بازار آزاد برای فروش گندم وجود ندارد و کشاورزان چاره‌ای جز فروش گندم به دولت ندارند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، افزایش هزینه‌های حمل در زمان اوج برداشت و مهمتر از آن شایعه احتمال افزایش قیمت خرید گندم موجب شد برخی کشاورزان در تحویل محصول خود به مراکز خرید دولتی گندم تردید کنند. این اتفاق، کاهش خرید تضمینی گندم نسبت به مدت مشابه سال گذشته را رقم زد.

حالا خبرهای از برخی استان‌های در حال برداشت گندم به گوش می‌رسد مبنی بر اینکه ادارات جهادکشاورزی با گندمکاران تماس می‌گیرند و از آن‌ها می‌خواهند گندم خود را تحویل مراکز دولتی دهند در غیر این صورت سال آینده از خرید گندم آن‌ها خودداری می‌شود.

البته این خبر توسط مسئولان وزارت جهادکشاورزی رد شد و کارشناسان نیز بر این باورند هر چند کشاورزان چندان از فروش محصول خود به دولت راضی نیستد، اما در نهایت گندم خود را به دولت می‌فروشند چراکه اساسا در کشور ما برای فروش گندم بازار آزاد وجود ندارد و کشاورزان چاره‌ای جز فروش محصول خود به دولت ندارند.

علی‌قلی ایمانی ، نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا با تاکید بر اینکه در کشور ما بازار آزاد به معنای واقعی برای فروش گندم وجود ندارد، اظهار کرد: در شرایطی که بازار آزاد برای یک محصول وجود ندارد کشاورزان در نهایت باید محصول خود را به دولت بفروشند.

وی یادآور شد: تنها بخش اندکی از گندم با حذف یارانه توسط صنف و صنعت خریداری می‌شود که میزان آن قابل توجه نیست.

به گفته ایمانی؛‌ صنف و صنعت با پرداخت مشوق‌های‌ مانند پرداخت هزینه حمل یا قیمت بالاتر به گندمکاران، محصول را از آن‌ها خریداری می‌کنند.

وی بخشی از کاهش تحویل گندم به مراکز دولتی نسبت به مدت مشابه سال گذشته را نتیجه این امر دانست و افزود: همچنین امید به افزیش قیمت از دیگر دلایل مهم کاهش تحویل گندم به مراکز دولتی بوده است.

ایمانی میزان کاهش تحویل گندم به مراکز دولتی نسبت به مدت مشابه سال قبل را ۱۰ درصد عنوان کرد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا احتمال خرید گندم توسط واسطه‌ها به طمع فروش با قیمت بالاتر در سال زراعی آینده وجود دارد، گفت: نگهداری گندم برای فروش در سال زراعی آینده ملزم به صرف هزینه است که از جمله آن می‌توان به هزینه انبار،‌ نگهداری، قرص‌گذاری و ... اشاره کرد که موجب می‌شود نگه داشتن گندم برای فروش در سال آینده به صرفه نباشد.

ایمانی تاکید کرد که اگر دولت قیمت مناسب‌تری را برای خرید گندم از کشاورزان در نظر می‌گرفت شاهد این اتفاقات نبودیم.

وی گفت: در حال حاضر هر کیلوگرم گندم معمولا یک هزار و ۷۲۵ تومان تا یک هزار ۷۲۸ تومان از گندمکاران خریداری می‌شود در حالی که بر اساس آنالیز، قیمت خرید تضمینی گندم برای سال جاری نباید کمتر از یک هزار و ۸۰۰ می‌شد.

نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران ایران قیمت پیشنهادی خرید تضمینی گندم برای سال پیش رو را دو هزار و ۵۵۰ تومان عنوان کرد.

ایمانی گفت: نرخ تورم بخش کشاورزی بیشتر از نرخ تورم اعلامی دولت است و بر این اساس باید قیمت تعیین شده برای خرید تضمینی گندم مطابق با نرخ تورم بخش کشاورزی باشد تا مشکلات سال جاری تکرار نشود.

به گزارش ایلنا؛‌ تماس ادارات جهادکشاورزی استان‌ها با کشاورزان برای تحویل محصول خود به دولت صحت داشته باشد یا خیر،‌ مهم آن است که دولت نسبت به پیام‌های که از بخش تولید دریافت می‌کند هشیار باشد چرا که غفلت از خواست کشاورزان و افزایش نارضایتی آن‌ها نتایج وخیمی برای امنیت غذایی کشور به دنبال دارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز