معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت کشاورزی:
وزارت جهاد کشاورزی موافق وضع عوارض برای کنترل صادرات کشاورزی است/ ۵.۵ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شد
وزارت جهاد کشاورزی موافق وضع عوارض برای کنترل صادرات و قیمت داخلی محصولات کشاورزی است.
به گزارش ایلنا و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارتخانه امروز شنبه با بیان این مطلب در جمع خبرنگاران اعلام کرد: ما مخالف ممنوعیت صادرات هر گونه کالای کشاورزی هستیم و پیشنهاد وزیر جهاد کشاورزی این است که برای کنترل صادرات و قیمت داخلی محصولات کشاورزی عوارض صادراتی وضع شود.
دکتر عبدالمهدی بخشنده افزود: خوشبختانه این پیشنهاد وزیر جهاد کشاورزی در مصوبه ای توسط سران سه قوه تصویب شده و از هفته گذشته به وزارتخانه های جهاد کشاورزی و صمت نیز ابلاغ شده است.
وی ادامه داد: بر اساس این مصوبه در شرایطی صادرات کالای کشاورزی ممنوع میشود که هر شش عضو کمیته مربوطه که در وزارت صمت تشکیل میشود و دبیر خانه اش در سازمان توسعه و تجارت است، رای به ممنوعیت دهند.
بخشنده اظهار داشت: این شش عضو کمیته شامل وزارت جهاد کشاورزی، صمت، گمرک، وزارت اقتصاد و دارایی، سازمان برنامه و بودجه و اتاق بازرگانی ایران می شود.
معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: ما معمولا مخالف ممنوعیت صادرات کالاهای کشاورزی هستیم و فقط در شرایط اضطراری که ممکن است مشکلی برای کشور بوجود آید این کالاها می تواند ممنوع شود.
وی در همین حال گفت: در صورت ممنوعیت صادرات کالای کشاورزی، حداقل از یک ماه قبل باید به صادر کنندگان اعلام شود تا دچار زیان نشوند.
بخشنده در پاسخ به پرسشی درباره گندم خریداری شده اذعان داشت: تا صبح امروز ۲۹ تیرماه، ۵.۵ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹ درصد کاهش نشان می دهد.
وی افزود: امسال با توجه به افزایش تولید، پیش بینی ما خرید حدود ۱۲ میلیون تن گندم است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی، ارزش گندم خریداری شده را در سال جاری ۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: تا کنون از این مبلغ ۷ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده و ۱۹۰۰ میلیارد تومانی دیگر باقی مانده است.
وی با بیان این که در سال جاری پول گندمکاران به صورت نقدی و با تاخیر دو هفته ای صورت می گیرد، تصریح کرد: تلاش می کنیم از طریق سازمان برنامه و بودجه و سازمان هدفمندی مدت پرداخت کوتاه شود.
بخشنده افزود: در حال حاضر برخی از کشاورزان بخشی از گندم خود را نگه داشته اند و این در حالی است که آنان معمولا انبارهای فنی و استاندارد ندارند و این امر بر کیفیت گندم انبار شده تاثیر می گذارد.
وی با اذعان به این که تا پایان شهریور امسال، شورای اقتصاد قیمت جدید خرید تضمینی گندم را باید تصویب کند، اعلام کرد که وزیر جهاد کشاورزی ظرف دو روز آینده پیشنهاد خود را در مورد قیمت جدید خرید تضمینی این محصول برای سال زراعی آینده به سازمان برنامه و بودجه ارایه خواهد داد.