وزیر نیرو:
پایداری منابع آب و انرژی به الگوهای همکاری میانبخشی وابسته است
وزیر نیرو گفت: پایداری منابع آب و انرژی و بهویژه حکمرانی این منابع به الگوهای همکاری میان بخشهای مختلف جامعه و ذینفعان گوناگون بستگی دارد.
بهگزارش ایلنا، رضا اردکانیان عصر امروز چهارشنبه در نشست "سمن، سرمایه اجتماعی و نظام تدبیر آب و انرژی" با حضور نمایندگان سمنهایی از سراسر کشور در وزارت نیرو افزود: امری که تا به این اندازه اجتماعی است فقط میتواند از مسیری که بر مشارکت مردم و اثرگذاری آنها در مراحل مختلف تصمیمگیری و اجرا تأکید دارد، پیش برود و به نتایج مطلوب برسد.
وی ادامه داد: سازمانهای مردمنهاد، نیروی تشکلیافته و منسجم مردم هستند و بیگمان جلب مشارکت آنها و سامان دادن به الگوهای همکاری با سمنها، الگوهای بهرهبرداری از منابع آب و انرژی را بهرهورتر ساخته و به توسعه پایدار نزدیکتر میکند.
اردکانیان با بیان اینکه رسیدن به تعامل و همکاری میان سمنها و دولت از گفتوگو میان طرفین آغاز میشود، اظهار کرد: من به عنوان کسی که در همه چهار دهه گذشته از نزدیک یا دور با وزارت نیرو و مدیریت آن ارتباط داشتهام، اذعان میکنم این اولین باری است که عزمی جدی و معطوف به کسب دستاورد، با بینش نظری روشن و کاملاً جدی برای برقراری تعامل و گفتوگو میان وزارت نیرو و سازمانهای مردمنهاد شکل گرفته است.
وی، گذار به دوران مدیریت توأمان عرضه و تقاضا، تجربهاندوزی از گذشته، آگاه شدن بر ابعاد غیرفنی آب و انرژی، بالغتر شدن جامعه مدنی ایران و توسعه سمنهای فعال در زمینه محیطزیست، آب و انرژی؛ بلوغ بیشتر علوم اجتماعی آب و انرژی، و اقتضائات دیگری در ایران امروز را از جمله ضرورتهای برقراری این گفتگو عنوان کرد و گفت: بهرغم اذعان به چندین دهه دوری میان سمنها و وزارت نیرو، امروز بهطور جدی قصد داریم همکاری با سمنها را گسترش دهیم.
وزیر نیرو راهاندازی مرکز امور اجتماعی منابع آب و انرژی را اولین گام مهم در این مسیر دانست و افزود: تأسیس این مرکز و فعالیتهایی که امروز در آن انجام میشود – از جمله همین تعامل با سمنها –حاصل اراده فردی یا سلیقه خاصی در مدیریت نیست، بلکه از ملزومات دوران جدید تلاش برای پایدارسازی منابع آب و انرژی است.
اردکانیان تصریح کرد: تلاش ما برای گفتوگو به این معناست که ابداً نگاهی ابزاری به سمنها نداریم و امروز تلاش کردیم تا بیشتر سخن سمنها را بشنویم و در تعامل با یکدیگر به دستور کار مشترک برسیم. عمیقاً به ضرورت کار میانبخش در حوزه آب معتقدم و تصور میکنم این رویکرد به حوزه انرژی نیز قابل تسری است.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه سمنها میتوانند حاملان بینش میانبخشی و همکاران اجرای آن باشند، گفت: سمنها بهدلیل آنکه در حوزههای مختلف فعال هستند و از آن جهت که بخشینگریهای ناشی از الزامات وظایف سازمانی آزاد هستند، ظرفیت بیشتری برای میانبخشینگری دارند. این نعمتی است که ما در وزارت نیرو برای دوران مدیریت توأمان عرضه و تقاضا، کاملاً قدر آنرا میدانیم. ما کنار یکدیگر میتوانیم برای ارتقای سواد آب و انرژی در جامعه ایران تلاش کنیم.
اردکانیان اضافه کرد: مردمانی که نسبت به موهبت آب و انرژی در این کشور آگاهی بیشتری داشته باشند، قطعاً از اصلاحات سیاستی در این بخش نیز بیشتر حمایت خواهند کرد و برای اصلاح رفتار مصرف خود نیز آمادگی افزونتری خواهند داشت.
وزیر نیرو با بیان اینکه صریحاً پشتیبانی خودم از تشکیل کارگروهای متشکل از نمایندگان سمنها و وزارت نیرو شرکتهای مادر تخصصی برای فعالیت در زمینههای مورد توافق را اعلام میکنم، افزود: این کارگروهها ایجاد میشود و با برنامهای که آن هم مشارکتی تدوین خواهد شد، در همکاری با «مرکز امور اجتماعی منابع آب و انرژی» فعالیت خواهد کرد.
وی اظهار امیدواری کرد تعامل شکل گرفته امروز، پیام بسیار مثبتی از رویکرد تعاملگرا به فعالان سمنهای تخصصی محیطزیست، آب و انرژی منتقل کند تا بتوانیم بیش از گذشته دغدغههای مشترک برای رسیدن به توسعه پایدار در صنعت آب و انرژی را دنبال کنیم.