مقامهای پکن:
آمریکا درباره جنگ اقتصادی دچار سوء تفاهم شده است
پس از اقدامهای تلافیجویانه آمریکا و چین مبنی بر اعمال تعرفه واردات بر یکدیگر، شهروندان دو کشور نسبت به گرانیهای به وجود آمده به این واسطه ناراضی بوده و دولتها سعی در تسهیل این مشکلات دارند.
به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، چین در روز جمعه آمریکا را به مغلطه و دادن اطلاعات نادرست به شهروندان آمریکایی متهم کرد. این در حالی است که تنشها بین دو کشور به دلیل مسائل سیاسی و اقتصادی رو به فزونی است. مذاکرات بین دو قدرت بزرگ اقتصادی دنیا در ابتدای ماه جاری میلادی در حالی شکست خورد که آمریکا بر رعایت حقوق مالکیت معنوی از سوی چین اصرار دارد و همینطور چین را به خاطر آنچه پرداخت یارانه به شرکتهای دولتی میخواند، سرزنش میکند.
واشنگتن در دو اقدام مهم اخیر خود مبنی بر اعمال تعرفه ۲۵ درصدی بر کالاهای وارداتی از چین و همینطور تعلیق فعالیتهای شرکت هوآوی به عنوان بزرگترین شرکت مخابراتی دنیا چین را در منگنه تصمیمگیری قرار داده است.
«لو کانگ» سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: «در خود ایالات متحده شک و شبهات زیادی مبنی بر ادامه جنگ اقتصادی با چین مطرح است و بسیاری از مقامهای کاخ سفید نسبت به این امر نگاه مثبتی ندارند.»
وی ادامه داد: «مقامهای آمریکا به صورت سازماندهی شده به مردم این کشور دروغ میگویند و هم اکنون در حال ساختن جبهه اپوزوسیون ساختگی هستند.»
پمپئو پنجشنبه گذشته در گفتوگو با شبکه «سیانبیسی» گفت که هوآوی با دولت چین در ارتباط است» و «رن ژن گفی» مدیرعامل این شرکت را به دلیل دادن اطلاعات شخصی کاربرانش به دولت چین محکوم کرد.
دولت چین و شرکت هوآوی بارها این اتهام آمریکا را علیه خود رد کردهاند و این اقدام آمریکا را یک حرکت صرفا سیاسی میدانند.
آمریکا باقی شرکتهای مرتبط با هوآوی را ملزم به قطع ارتباط با این شرکت در آمریکا کرده است و همینطور متحدانش در جهان را به عدم استفاده از تکنولوژی ۵ جی این شرکت تشویق می کند.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در روز پنجشنبه گفت که مشکلات پیش آمده با شرکت هوآوی در صورت ایجاد توافق اقتصادی احتمالی با چین قابل حل است. این در حالی است که ترامپ این شرکت را بسیار «خطرناک» توصیف کرده است.
با توجه به اینکه هنوز توافقی بین دو کشور مبنی بر این کار صورت نگرفته است ولی سرمایه گذاران نگران این هستند که دو کشور بر سر یک نرخ تعرفه مشترک توافق کنند که باز هم برای بازار مثبت نخواهد بود.
ترامپ که «حمایت از آمریکا » را اولویت خود در شعارهایش قرار داده است چین را تهدید کرده است که بر ۳۰۰ میلیون دلار کالای چینی دیگر نیز تعرفه ی ۲۵ درصدی اعمال خواهد کرد.
یک مقام دولتی چین در تلویزیون دولتی اعلام کرد که چین کشور مستقلی است و هیچگاه متکی به کشور دیگری نبوده است. اگرچه ممکن است این اختلافات برای ما مشکلی ایجاد کند ولی مطمئن هستیم که طرف مقابل نیز دچار مشکل شده است.
«نینگ ژیگه» معاون کمیسیون توسعه ملی چین گفت: «ما در میان مدت و دراز مدت هیچ مشکلی بابت این مسئله نداریم و همه مشکلات برای ما قابل حل است.»
دولت ترامپ گفته است که تمام مسائل ناشی بر اعمال تعرفهها را زیر نظر دارد و از این بات هیچ مشکلی به وجو نخواهد آمد. این در حالی است که این دولت ۱۵ میلیارد دلار جهت کمک به کشاورزان در جهت خرید اقلام و ادوات کشاورزی پرداخت کرده است.
کشاورزی یکی از نقاط قوت صادرات آمریکا است به طوری که سالیانه مقادیر بسیار زیادی از دانههای سویا به چین صادر میشود. پس از شروع اعمال تعرفهها تعداد کشتیهای حامل محصولات کشاورزی صادره به چین از سوی آمریکا به کمترین میزان خود از ۱۶ سال گذشته رسیده است.