تهدید ترامپ برای افزایش تعرفه کالاهای چینی امروز عملی میشود
تهدید رئیسجمهوری آمریکا مبنی بر افزایش تعرفه کالاهای چینی تا ۲۵ درصد امروز عملی میشود و تلاشهای دو کشور مبنی بر توافق مشترک تا کنون ناکام مانده است.
به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری رویترز «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در تصمیمی از پیش اعلام شده، امروز -جمعه- تعرفههای ۲۰۰ میلیارد دلار کالای وارداتی از چین را تا ۲۵ درصد افزایش خواهد داد. این در حالیست که پکن اعلام کرده بود دو کشور خواستار دستیابی به یک توافق مشترک هستند.
وزیر تجارت چین اعلام کرده است که کشورش دست به اقدامات متقابل خواهد زد.
این افزایش تعرفهها در پی تلاش و مذاکرات ۱۰ روزه دو کشور برای پایان دادن به جنگ اقتصادی به وجود آمد.
«لیو هی» معاونت نخستوزیر چین، «رابرت لایتایزر» نماینده اقتصادی آمریکا و«استیون منوچین» وزیر خزانهداری آمریکا در این مذاکرات ۹۰ دقیقه ای حضور داشتند و قرار بر این بود که مذاکرات در روز جمعه نیز انجام شود که این اتفاق رخ نداد.
لیو در اینباره گفت: «امیدوار هستیم که آمریکا حتی نیمی از انتظارات ما را برآورده کند و مشکلات با مذاکره و توافق حل شود».
با اقدام ترامپ در افزایش تعرفهها تمامی محمولههای ارسالی که در روز جمعه به بنادر آمریکا برسد، با تعرفه ۲۵ درصدی روبهرو خواهند بود.
سخنگوی گمرک آمریکا میگوید: «تعرفهها بر پنج هزار و ۷۰۰ گروه کالا تعلق میگیرد که تمامی کالاهایی که قبل از نیمه شب به خاک آمریکا برسد شامل همان تعرفه قبلی ۱۰ درصد خواهند بود».
بانک سرمایه گذاری «گولدمن ساکس» در یادداشتی نوشت: «البته ممکن است طرفین یک مهلت نهایی پنهانی دو هفته ای برای خود قائل شده باشند تا در صورت توافق، راه بازگشتی برای خودشان قائل باشند».
این موسسه در ادامه نوشت: «دو کشور در پیشزمینه ذهنیشان خواهان توافق هستند ولی از طرفی میخواهند از هم امتیاز گیری کنند. و اگر یک راه فراری برای خود باقی نگذارند توافق سختترخواهد شد».
پس از شنیدن این اخبار بورسهای آمریکایی با کاهش شاخص ها مواجه بودند در حالی که بورسهای آسیایی با افزایش نسبی مواجه شدند.
شاخص «اس اند پی» با کاهش پنج دهم درصدی روبهرو بود در حالی که بورس ژاپن نیز با کاهش یک درصدی نسبت به روز قبل خود رو به رو بود. همینطور شاخص بورس چین در حین بازگشایی با کاهش روبهرو بود ولی بعد از آن توانست خود را احیا کند و بالاتر برود.
«میشل تیلور» مدیر بخش آسیایی موسسه «مودی اینوستور» میگوید: «اقدام آمریکا عدم اعتماد را به بازار برگردانده است و بورسهای دنیا را با کاهش ارزش مواجه خواهد کرد.»
وی همینطور ادامه داد: «ادامه این تنشها به کاهش رشد اقتصادی جهان خواهد انجامید و همینطور نرخ کالاها را در امریکا افزایش خواهد.»
۲۰ میلیارد دلار از این کالا ها شامل مودم های اینترنت و وسایل مخابراتی و همینطور وسایل پرینترهای اداری خواهد بود.
مبلمان، وسایل روشنایی، قطعات یدک خودرو, بخارشوی و مصالح ساختمانی هم جزئی از کالاهای تحت تاثیر این مسئله خواهند بود.
«گری شاپیرو» رئیس صنف محصولات الکترونیکی و فناوری میگوید: «برخلاف گفته ترامپ که بهای این افزایش را چین پرداخت خواهد کرد من معتقدم این مردم آمریکا و مصرفکنندگان هستند که بهای این افزایش ها را خواهند داد.»
وی ادامه داد: «صنعت الکترونیکی ۱۸ میلیون شاغل در آمریکا دارد ولی این را هم میدانیم که افزایش تعرفهها برای همه زیان خواهد داشت.»
این افزایش ها برای شرکت های آمریکایی تا کنون بیش از یک میلیارد دلار هزینه در بر داشته است و ممکن است برای کسب و کارهای کوچک و استارت آپها که نمیتوانند این هزینهها را پرداخت کنند نابود کننده باشد.
اقتصاد دانان معتقدند که این افزایش قیمت ها بعد از سه تا چهار ماه بر مصرف کنندگان تاثیر خواهد گذاشت و بعد از آن است که خریداران متوجه افزایش ناگهانی قیمت ها خواهند بود.
بعد از این این تنشها بین دو کشور نیز بیش از پیش خواهد شد. چرا که مسائلی چون حقوق بشر در چین، مناقشات دریای چین جنوبی، اختلاف با تایوان و همینطور طرح جاهطلبانه چین برای بازسازی جاده ابریشم میتواند همه مورد مناقشه دو کشور باشد.