نائب رئیس بنیاد ملی توانمندسازی گندمکاران ایران:
14 میلیون تن گندم، آماده عرضه است/ افزایش نرخ ارز، وسوسه قاچاق محصولات کشاورزی را افزایش داده است/ پرداخت خسارات سیل به گندمهای آبی تا 5 میلیون تومان افزایش یافت
نائب رئیس بنیاد ملی توانمندسازی گندمکاران ایران گفت: با افزایش حجم خرید گندم احتمال جا ماندن دولت از پرداخت بهای گندم به کشاورزان وجود دارد، در این شرایط حضور دلالان در مزارع به دلیل افزایش نرخ ارز با هدف قاچاق محصولات به خارج از مرزها شدت بیشتری پیدا میکند.
علی قلی ایمانی در گفتوگو با ایلنا با بیان اینکه افزایش نرخ ارز وسوسه دلالان برای قاچاق محصولات کشاورزی به خارج از مرزها را افزایش داده است، اظهار کرد: هر چند دولت تمهیدات و مشوقهای مناسبی برای افزایش تمایل کشاورزان برای تحویل محصول خود به مراکز خرید دولتی در نظر گرفته، اما با توجه به افزایش نرخ ارز نگرانی از احتمال افزایش قاچاق قوت گرفته است.
وی یادآور شد: کشاورزان در شرایط بد اقتصادی و فشار شدید مالی به سر میبرند و تاخیر در پرداخت ها میتواند آنها را برای فروش محصول خود به دلالها ترغیب کند.
به گفته ایمانی؛ با افزایش عرضه گندم و حجم خرید احتمالا می رود دولت در تامین منابع مالی دچار مشکل شود و این موضوع زمین ساز افزایش حضور دلالان در مزارع خواهد شد.
وی در پاسخ به این پرسش که سیل کاهش تولید گندم را در پی داشته و این موضوع فشار مالی بر دولت برای خرید گندم از کشاورزان را کاهش میدهد، گفت: میزان خسارات ناشی از سیل به مزارع گندم قابل توجه نیست و انتظار میرود کشاورزان 13.5 تا 14 میلیون تن گندم آماده عرضه داشته باشند که دولت باید منابع مالی برای خرید آنها را فراهم کند.
ایمانی با تاکید بر اینکه در سالهای گذشته دولت گندم را بیش از نرخ جهانی از کشاورزان خریداری کرده است از کشاورزان خواست که علی رغم تمام مشکلات اقتصادی از فروش محصول خود به دلالان خودداری و دولت را در گذر از شرایط موجود یاری کنند.
وی درباره نگرانی کشاورزان از احتمال کاهش تولید به دلیل خاکشویی ناشی از بارانهای سیل آسا در برخی از نقاط کشور، اظهار کرد: در حال حاضر با محلول پاشی عناصر زیر مغذی خطر کاهش محصول بر طرف شده است، اما در سال آینده خاکشویی صورت گرفته در برخی مناطق خود را با کاهش تولید نشان خواهد داد.
پرداخت خسارات سیل به گندمهای آبی تا 5 میلیون تومان افزایش یافت
نائب رئیس بنیاد ملی توانمندسازی گندمکاران ایران در ادامه از افزایش پرداخت خسارات سیل به مزارع گندمهای آبی تا 5 میلیون تومان خبر داد.
ایمانی در پایان گفت: در ابتدا دولت برای پرداخت خسارات سیل به مزارع گندمهای آبی و دیم سقف 2 میلیون تومان را در نظر گرفته بود که با پیگیریهای انجام شده این مبلغ برای گندمهای آبی تا 5 میلیون تومان افزایش یافت.