مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی مطرح کرد:
رایزنی با اپراتورهای خارجی برای سرمایه گذاری در پایانههای کانتینری/ سیاستهای حمایتی برای جذب بار ترانزیتی، ترانشیپی و صادرات مجدد
محمد راستاد مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه به دنبال مشارکت با اپراتورهای معتبر خارجی جهت سرمایه گذاری و راهبری پایانه کنتینری بنادر هستیم، گفت: اعمال سیاست های حمایتی و تشویقی برای جذب بار ترانزیتی، ترانشیپی و صادرات مجدد در دستور کار این سازمان در سال ۱۳۹۸ قرار دارد.
به گزارش ایلنا از وزارت راه و شهرسازی، محمد راستاد مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، در تشریح اهداف و برنامه های سازمان بنادر و دریانوردی در سال ۹۸، بیان کرد: تکمیل تجهیزات فاز ۱ طرح توسعه بندر شهیدبهشتی چابهار و توسعه فاز ۳ مجتمع بندری شهیدرجایی از جمله برنامه های مهم این سازمان در سال جاری است.
وی ادامه داد: تکمیل عملیات اجرایی اسکله نفتی بندر شهیدرجایی و بهره برداری بخشی از این پروژه، واگذاری بنادر کوچک به بخش خصوصی و غیر دولتی، توسعه فعالیت های تولیدی، صنعتی و لجستیکی در پسکرانه بنادر و افزایش سهم حمل و نقل ریلی در بنادر از دیگر برنامه های مهمی است که در طول سال ۹۸ در دستور کار سازمان بنادر و دریانوردی قرار دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه به دنبال مشارکت با اپراتورهای معتبر خارجی جهت سرمایه گذاری و اداره پایانه کانتینری بنادر هستیم، گفت: افزایش بهرهوری و رقابت پذیری خدمات بندری به ویژه با تاکید بر سرمایه گذاری در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و نیز اعمال سیاست های حمایتی و تشویقی برای جذب بار ترانزیتی، ترانشیپی و صادرات مجدد از دیگر اهداف تعریف شده در سال جاری است.
راستاد ادامه داد: فاز دوم طرح جامع بنادر بازرگانی با تاکید بر ریل پایه بودن بنادر در دستورکار سازمان بنادر و دریانوردی قرار دارد و همچنین فاز اول برنامه هوشمندسازی بنادر نیز در سال ۹۸ تکمیل می شود.
وی ارائه دو سند مهم کنترل و بازرسی از الزمات آب توان در اجلاس آیمو و ارائه ۷ سند در خصوص حفاظت از محیط زیست، تجسس و نجات دریایی به کمیته تخصصی آیمو را از مهم ترین اقدمات سازمان بنادر و دریانوردی در حوزه تعاملات بین المللی سازمان بنادر و دریانوردی دانست و اعلام کرد: همچنین پیشنهاد یک سند مشترک با استرالیا و تعدادی از کشورها در راستای ایجاد تغییر در شورای سازمان بین المللی دریانوردی (IMO) داده شده است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در ادامه صحبت هایش یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران در سال ۹۷ موفق شد به مدت ۲ سال به عنوان ریاست کمیسیون منطقه ای هیدروگرافی انتخاب شود و نماینده سازمان نیز در دهمین اجلاس منطقه ای افسران مقابله با آلودگی خلیج فارس و دریای عمان به عنوان نایب رئیسی این اجلاس دست یافت.
به گفته راستاد علاوه بر موارد ذکر شده، در اجلاس تفاهم نامه منطقه ای اقیانوس هند در خصوص کنترل و بازرسی فنی و ایمنی کشتی ها، ایران از نظر تعداد بازرسی بعد از کشور استرالیا رتبه دوم را به دست آورد.
وی همچنین با اشاره به چالش ها و موانع دریایی کشور در سال ۹۷، یادآور شد: یکی از چالش ها در سال گذشته، مربوط به تحریم های یک جانبه و غیرقانونی آمریکایی ها بود که موجب خروج برخی کشتی های لاینر کانتینری شد اما به واسطه توان و ظرفیت بالای ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و مذاکراتی که با تعدادی از خطوط انجام شد، توانستیم مبادلات بازرگانی را از طریق ناوگان جایگزین انجام دهیم.