خبرگزاری کار ایران

صفر تا صد پروژه پالایشگاه بیدبلند/ زمان راه اندازی؛ سال آینده

صفر تا صد پروژه پالایشگاه بیدبلند/  زمان راه اندازی؛ سال آینده
کد خبر : ۷۲۱۶۳۳

مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس با بیان اینکه این پالایشگاه سال 98 افتتاح خواهد شد، اظهار داشت: با راه‌اندازی این پالایشگاه روزانه 48 میلیون مترمکعب گاز شیرین (متان) به شبکه تزریق خواهد شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، محمود امین‌نژاد در نشست خبری در جمع خبرنگاران با اشاره به پروژه پالایشگاه بیدبلند اظهار داشت: این پروژه در سال 79 تعریف و به مناقصه رفت که پنج شرکت کاستین انگلستان با 10 درصد، دراگوس اسپانیا 30 درصد، سازه 30 درصد و جهان پارس 30 درصد شروع به کار کرد و کاستین انگلیس نیز به عنوان لیدر انتخاب شد.

وی افزود: در آن زمان پیشنهاد وزارت نفت رعایت 47 درصد ساخت داخل بود.

مدیرعامل پالایشگاه بیدبلند با بیان اینکه پالایشگاه طی 15 سال از زمان تعریف به دلیل محدودیت‌های بین‌المللی و مالی 18 درصد پیشرفت داشته است، افزود: سال 94 از سوی وزارت نفت تصمیم گرفته شد که صنایع بالادست و پایین دست تحت یک مدیریت واحد باشند و اکنون 92.91 درصد پیشرفت دارد.

خودکفایی در تامین خوراک

وی یادآور شد: قرار بود خوراک پالایشگاه از ۴ ان جی ال تامین شود اما خودمان با تصمیم وزارت نفت برای تکمیل ۴  ان جی ال 1200، 1300، 900 و 1000 نیز که خوراک ورود کردیم.

وی گفت: پالایشگاه ظرفیت 63 تا 65 درصد پالایش را دارد و درآمد این پروژه سالانه 700 میلیون دلار خواهد بود.

جزئیات محصولات تولیدی

امین‌نژاد با بیان اینکه شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس با هدف استفاده حداکثری از ذخائر راهبردی نفت و گاز کشور و تاکید بر حفظ و توسعه ظرفیت تولید نفت و گاز با هدف افزایش ارزش افزوده از طریق تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز اقدام به تکمیل این طرح ملی پس از17 سال توقف با راهبری هلدینگ خلیج فارس کرده است، اظهار داشت: این طرح با بودجه‌ای بیش از سه میلیارد دلار برای تولید سالانه 10.4 میلیون تن متان، 1.5 میلیون تومان اتان، یک میلیون تن پروپان، نیم میلیون تن بوتان، 6 دهم میلیون تن کاندنسیت و 9 دهم میلیون تن گاز اسیدی که خوراکی معادل 13.5 میلیون تن در سال گاز ترش از ان جی ال‌های 900 و 1000 و همچنین 2.25 میلیون تن در سال گاز شیرین از ان جی ال‌های 1200 و 1300 نیاز دارند.

وی ادامه داد: شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس با اتکا به منابع مالی تامین شده از صندوق توسعه ملی و مشارکت سندیکایی از بانک‌های ایرانی با رهبری بانک سپه با هدف اولویت دادن به تولید محصولات و خدمات داخلی و انتقال تکنولوژی ساخت تجهیزات راهبردی به سازندگان داخلی و همچنین ایجاد مشارکت داخلی در قراردادهای خارجی خود گام‌های متعددی در شکوفایی صنایع داخلی برداشته است.

وی با بیان اینکه ما اکنون نیاز به تجهیزی نداریم که بگوییم گرفتار تحریم هستیم و مانع از راه‌اندازی پروژه می‌شود اعلام کرد: پالایشگاه سال آینده به افتتاح خواهد رسید.

مدیرعامل پالایشگاه بیدبلند در ادامه با اشاره به تامین مالی پروژه تصریح کرد: سال گذشته یک و نیم میلیارد دلار در هلدینگ خلیج فارس سرمایه‌گذاری شده که 1.2 میلیارد دلار آن مربوط به بیدبلند است.

۱۰۰ میلیارد تومان هزینه جاری در پیک کاری

وی همچنین گفت: در زمان پیک کاری هزینه جاری ما در ماه 100 میلیارد تومان بوده است و تاکنون هیچ گونه تاخیری بابت پرداخت حقوق کارکنان نداشته‌ایم.

هر یک درصد پیشرفت ۳۰ میلیون دلار هزینه

وی با اشاره به روند پیشرفت پروژه طی دو سال اخیر خاطرنشان کرد: از بهمن 95 تا بهمن 97 به پیشرفت 92 درصدی رسیده‌ایم و هر یک درصد پیشرفت 30 میلیون دلار هزینه در بر داشته است.

امین‌نژاد با بیان اینکه 58.3 درصد از ال سی باید صرف پیمانکاران و سازندگان ایرانی شود تاکید کرد: یعنی گلوگاهی وجود دارد که اگر هم بخواهیم نمی‌توانیم بیش از این رقم از کالای غیرایرانی استفاده کنیم.

وی همچنین سهم پیمانکار و سازندگان ایرانی را دراجرای طرح پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس حدود 65 درصد عنوان و اظهار کرد: بیش از 8500 نیروی انسانی در این طرح مشغول به فعالیت هستند که 70 درصد آنها نیروهای بومی هستند.

مدیرعامل پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس با بیان اینکه اصلی ترین تجهیز این پالایشگاه، کمپرسورهاست و ۲۰ کمپرسور از شرکت زیمنس آلمان تهیه شد، در مورد مشکلات واردات این کمپرسورها در دوره تحریم ها تصریح کرد: از آنجا که سفارش آنها به بیش از دو سال گذشته بازمی گردد، عمده این تجهیزات وارد شده و مشکلی در دوره تحریم ها نداریم، البته باید گفت که ۶۵ درصد تجهیزات مورد استفاده در این پروژه از بخش داخلی تهیه شده است.

وی با اشاره به روند تسریع کار پروژه طی 2 سال گذشته گفت: طی ۲۲ روز کاری توانستیم ال سی به ارزش یک میلیارد دلار گشایش و ۱۵ روز بعد ۲۵ میلیون یورو از آن برداشت کنیم.

رسالت پالایشگاه بیدبلند

وی رسالت پالایشگاه بیدبلند را حذف آلایندگی و ایجاد ارزش افزوده برای گازهای همراه نفت عنوان کرد و افزود: طی قراردادی که با شرکت ملی نفت امضا کردیم 65 میلیون یورو هزینه کردیم که گاز اسیدی با گاز شیرین مخلوط شده و به سمت آغاجری برای تزریق به چاه‌های نفت ارسال شود.

وی یادآور شد: در این رابطه 9 میلیون مترمکعب در روز گاز اسیدی و شیرین به آغاجری می‌روند تا ضمن صیانت از تولید از آلودگی محیط زیست و فلرسازی جلوگیری شود.

وی درباره تامین آب در پالایشگاه بیان کرد: آب پالایشگاه نیز از رود مارون و تصفیه‌خانه بهبهان تامین می‌شود و پساب نیز نداریم یعنی حتی یک قطره هدر نمی‌رود. دورریز آب را هم مجددا در مجموعه خودمان ریکاوری می‌کنیم.

امین نژاد گفت: میزان مصرف آب 10 هزار مترمکعب در شبانه‌روز است و  هدررفت هم نداریم.

مدیرعامل پالایشگاه بیدبلند تصریح کرد: با تمهیدات انجام شده و تعهد مدیریت این پروژه رکورد 45 میلیون نفر ساعت کارکرد بدون حادثه را ثبت کرده‌ایم که در ایران بی نظیر بوده است.

امین نژاد با بیان این که بیش از ۹۹ درصد مالکیت این پروژه به شرکت پتروشیمی خلیج فارس تعلق دارد، گفت: ۲,۲ میلیارد اعتبار این طرح نیز از صندوق توسعه ملی در سال ۹۵ با عاملیت بانک سپه مصوب شد.

مدیرعامل پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس ادامه داد: ۱,۵ تن محصول اتان این پروژه از طریق خط لوله ۹۵ کیلومتری به پتروشیمی گچساران ارسال می شود و با تولید اتیلن در این مجتمع، خوراک طرح‌های خط لوله اتیلن غرب شاخه دنا تامین می شود.

وی دیگر بار به تعهد استفاده از کالای ایرانی در پالایشگاه اشاره کرد و گفت: با وجود اینکه قیمت کالای خارجی 30 درصد پایین‌تر بود و به رغم اینکه دو برابر زمان بیشتری صرف کردیم ترجیح دادیم که از کالای ایرانی استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه به لحاظ تولید گاز ما در حد دو فاز پارس جنوبی تولید داریم افزود: از نظر کاندلسیت نیز به اندازه 4 حوزه پارس جنوبی هستیم.

امین‌نژاد با بیان اینکه 198 سازنده ایرانی در این پروژه کار می‌کنند گفت: با راه‌اندازی این پروژه روزانه 48 مترمکعب گاز شیرین متان به شبکه تزریق خواهد شد.

وی درباره فایناس پروژه نیز بیان کرد: 2.2 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی 270 میلیون یورو از فاینانس هلدینگ و 270 میلیون یورو از ژاپن جذب شده و مابقی آورده هلدینگ است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز