خبرگزاری کار ایران

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک و لوازم ورزشی:

300 واحد صنفی ورزشی تعطیل شدند/ بوروکراسی اداری مانع واردات موارد اولیه شد است/ کاهش 70 درصدی پوشاک و لوازم ورزشی

300 واحد صنفی ورزشی تعطیل شدند/ بوروکراسی اداری مانع واردات موارد اولیه شد است/ کاهش 70 درصدی پوشاک و لوازم ورزشی
کد خبر : ۷۰۸۶۵۹

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک و لوازم ورزشی با بیان اینکه 300 واحد صنفی ورزشی تعطیل شده‌اند، گفت: در بخش پوشاک قیمت تمام شده نزدیک به سه برابر شده و با اینکه جلوی واردات را گرفته‌اند اما در تامین مواد اولیه با مشکل روبرو هستیم.

مرتضی حق‌پرست در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در خصوص وضعیت اعضای صنف تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک و لوازم ورزشی گفت:‌ متاسفانه در هر دو بخش تولید و فروش شاهد رکود سنگینی هستیم به طوری که تولیدات پوشاک و لوازم ورزشی نسبت به سال قبل 50 درصد و فروش نیز نزدیک به 70 درصد کاهش داشته است.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک و لوازم ورزشی ادامه داد: با توجه به تصمیمات ارزی دولت جلوی واردات در این صنف گرفته شد از طرف دیگر برای واردات مواد اولیه آنقدر مشکل و بوروکراسی اداری وجود دارد که باید ماه‌ها در نوبت ماند ضمن آنکه دیگر تقاضایی در بازار وجود ندارد.

وی افزود: یک برند ورزشی که در سال 4 بار درخواست واردات داشت با گذشت 9 ماه از سال هیچ وارداتی انجام نداده و هنوز جنس سال گذشته خود را دارد و با ادامه وضع موجود شاید تا دو سال دیگر نیز نتواند موجودی خود را به فروش برساند.

حق‌پرست ادامه داد: در بخش پوشاک نیز قیمت تمام شده نزدیک به سه برابر شده و با اینکه جلوی واردات را گرفته‌اند اما در تامین مواد اولیه با مشکل روبرو هستیم.

وی گفت: تا پیش از این ما پارچه را با چک شش ماهه تا یک ساله می‌خریدیم اما الان نقدی شده اما باز هم نمی‌توان مطمئن بود که پارچه به دست ما می‌رسد زیرا ثبات قیمتی وجود ندارد و وارد کننده هر روز یک قیمت می‌دهد. از طرف دیگر واردات فقط باید با کارت بازرگانی باشد که بیشتر تولیدکنندگان این کارت را ندارند و در نتیجه به واردکننده نیازمند هستند.

حق‌پرست تصریح کرد: برای واردات مواد اولیه هنگام ثبت سفارش باید حداقل دو تا سه ماه در نوبت بمانیم و بعد از تخصیص ارز و معرفی شدن به صراف این انتظار بیشتر خواهد شد زیرا صراف باید منتظر ارز صادرکننده باشد که در این زمینه تعلل وجود ندارد و اگر بخواهیم زودتر به مواد اولیه برسیم باید از راه‌های دیگر وارد شویم.

رئیس اتحادیه لوازم ورزشی با اشاره به تعطیلی اصناف فعال در این حوزه گفت: رکود به حدی شده که اصلی‌ترین واردکننده آدیداس کلیه فروشگاه‌های خود را در تهران و شهرستان جمع کرده است و یا برند اکو تا به امروز 60 مغازه خود را تعطیل کرده که خود به خود جواز فعالیت آن باطل شده است. برند نایک نیز به خاطر اتفاقات تیم ملی و عدم تحویل پوشاک و لوازم ورزشی به بهانه تحریم‌ها حق فعالیت در ایران را ندارد. در مجموع این روند باعث شده که از 1300 واحد صنفی فعال تا به امروز 300 واحد انصراف بدهند.

وی در خصوص افزایش مالیات در سال آینده گفت: در تمام دنیا مالیات بر درآمد گرفته می‌شود و به ظاهر در کشور ما نیز اینگونه است اما با توجه به رکود حاکم در سال جاری و اذعان مقامات مختلف بر این رکود ما انتظار کم شدن مالیات را داریم. هیچ منطق و توجیهی برای افزایش مالیات وجود ندارد و این کار فقط باعث فشار مضاعف بر روی فعالان اقتصادی خواهد شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز