عضو هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری :
اختصاص تسهیلات 2 هزار میلیارد تومانی برای نوسازی 100 هزار واحد مسکونی/ هنوز منابع تامین نشده است
عضو هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری با بیان اینکه برای ساخت 100 هزار واحد مسکونی بیش از 2 هزار میلیارد تومان اختصاص داده شده است، گفت: مخاطبان این واحدها گروههای کم درآمد هستند.
به گزارش ایلنا، مجید روستا در جمع خبرنگاران با بیان اینکه اجرای برنامه نوسازی برای سالانه ۲۷۰ محله در کشور امکانپذیر نیست، گفت: نوسازی و بازسازی این محلات طبق قانون برنامه ششم بیش از یک سال زمان میبرد و نوسازی و بازسازی محلات در مناطق بافتهای فرسوده همانند یک کار اجتماعی نیازمند برنامهریزی دقیقی است
عضو هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری افزود: در بخشهای آموزشی ساخت یک مدرسه کافی نیست، بلکه برای ارتقای سطح سواد باید علاوه بر ساخت مدارس سایر بخشها و دورههای آموزشی را تکمیل کرد.
وی با بیان اینکه ساخت فیزیکی ۲۷۰ محله برای توسعه بازآفرینی کافی نیست و باید اقدامات کمی و کیفی در کنار یکدیگر انجام شود، ادامه داد: ساخت سالانه ۱۰۰ هزار واحد یک هدفگذاری خوبی است در صورتی که پیش زمینههای آن از سوی دولت و بخش خصوصی فراهم شود.
وی با بیان اینکه تسهیلات در نظر گرفته برای ساخت این واحدهای مسکونی ۲ هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان است، افزود: این تسهیلات از صندوق توسعه ملی تأمین شده و به عنوان وجوه ارائه شده در اختیار بانکهای عامل قرار گرفته است.
روستا با بیان اینکه در کلانشهرها تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی و در سایر شهرها تسهیلات 40 میلیون تومانی از این میزان اعتبارات در نظر گرفته شده است، ادامه داد: به دلیل آنکه بانک مسکن وام خرید را از صندوقهای مسکن یکم برای متقاضیان در نظر گرفته است، بنابراین تسهیلات نوسازی و بازسازی همین میزان تعیین شده است.
وی با بیان اینکه در ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی زمین در اختیار مردم قرار گرفته و دولت در قالب ابزارهای مالی از بخش خصوصی در تمامی حوزههای اجتماعی و اقتصادی استفاده کرده است، گفت: برای آگاهسازی مردم در این واحدها ابزارهای مدلی و تشویقی از جمله ارائه پروانه ساخت، تأمین تمامی انشعابات را در نظر گرفتهایم و دولت هیچ نقش مداخله گرانهای در ساخت این واحدها ندارد در حالی که در طرح مسکن مهر دولت به صورت مستقیم مداخلهگر بود.
وی ادامه داد: در طرح بازسازی محلات هدف دولت خود را درگیر نمیکند و شهرداریها در نوسازی و ساخت این واحدها اثرگذار هستند.
روستا با بیان اینکه مخاطبان این واحدها گروههای کم درآمد هستند، افزود: به طور معمول در ایران بر خلاف سایر کشورهای دنیا بخش خصوصی و انبوه سازان تجربهای در ساخت واحدهای مسکونی برای گروههای کم درآمد ندارند و این بخش انتظار سود مطمئن دارد.
عضو هیئت مدیره شرکت عمران بازآفرینی گفت: بخش خصوصی در ساخت مسکن برای گروههای درآمد نمیتواند ۱۵ یا ۱۷ سال منتظر باشد تا سود طرحهای خود را باز پس گیرد، بنابراین دولت بازپرداخت و سود این طرح را به پیمانکاران بازمیگرداند.
روستا با بیان اینکه ۳ هزار و ۲۰۰ بافت فرسوده در استان تهران وجود دارد، افزود: ۲۷۰ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده ساخته شده که تمامی این واحدها مشکلات بسیار زیادی در ابعاد اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی دارند.
عضو هیئت مدیره شرکت عمران بازآفرینی شهری اظهار داشت: بیش از ۱۰۰ سال است که توسعه شهری به ویژه در تهران صورت گرفته، اما هیچ زمانی به بافتهای فرسوده همانند توسعه مناطق ۲۲ و ۴ توجه نشده، بنابراین ما تصمیم گرفتهایم که توسعه و نوسازی این بافتها را برای نخستین بار در دستور کار خود قرار دهیم.
روستا گفت: هر چند توسعه بافتهای فرسوده امسال در برنامه در دستور کار بوده، اما هنوز منابع آن تخصیص نیافته است.