شاهنظری:
سامانه شفافسازی حقوق و مزایای مدیران از سوی دولت در زمان مقرر آماده شده است
رییس امور مدیریت مشاغل و نظامهای پرداخت سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: سامانه شفافسازی حقوق و مزایای مدیران از سوی دولت در زمان مقرر آماده شده است.
به گزارش ایلنا، همتعلی شاهنظری با بیان اینکه درباره سامانه حقوق و مزایای پیش بینی شده در ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه؛ سازمان اداری و استخدامی کشور سال ۱۳۹۶ سامانه را طراحی و مستقر کرده است، گفت: دولت در ابتدای سالجاری طی بخشنامههای متعددی به تمام دستگاههای مشمول ابلاغ کرده که نسبت به بارگزاری اطلاعات مورد نیاز اقدام کنند. متعاقب آن هیاتوزیران در ۲۸ مهرماه امسال همه دستگاههای مشمول را موکلف کرده که نسبت به ورود اطلاعات مورد نیاز در این سامانه اقدامات لازم را انجام دهند.
وی افزود: آنجه مهم است اینکه ما در سازمان اداری و استخدامی کشور وظیفه قانونی که بر عهده دولت گذاشته شده بود مبنی بر ایجاد و طراحی این سامانه و دستورالعمل نحوه ورود اطلاعات را آماده و به همه دستگاههای مشمول اعم از قوای سهگانه و سایر نهادها اعلام کردیم و اکنون منتظر اطلاعاتی هستیم که دستگاههای مشمول باید وارد کنند.
شاه نظری افزود: براساس رصدی که سازمان انجام میدهد، دستگاههای اجرایی که در بدنه قوه مجریه هستند چیزی در حدود نزدیک به ۵۰ درصد ورود اطلاعات کردند، مجلس هم اطلاعات خود نمایندگان را در این سامانه وارد کرده اما بعضی از دستگاههای اجرایی مشمول تا این لحظه اصلا وارد سامانه هم نشدهاند. به عنوان مثال صداوسیما تا این لحظه وارد سامانه شفافسازی حقوق و مزایای مدیران نشده است.
رییس امور مدیریت مشاغل و نظام های پرداخت سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: بیشترین آماری که در حال حاضر اخذ کردیم از سوی دستگاه های مشمول در بدنه قوه مجریه بارگزاری شده است. بر اساس مصوبه هایت وزیران همه دستگاه ها موظف هستند این اطلاعات را بارگزاری کنند و آنچه به اطلاع عموم مردم خواهد رسید بر اساس مصوبه هیات وزیران و با تایید هیات وزیران صورت می گیرد. ولی در این مرحله آنچه لازم است اینکه همه دستگاه ها باید شفاف سازی کنند و از قانون فرار نکنند.
وی با بیان اینکه متاسفانه زمان زیادی هم گذشته و خیلی از دستگاه های مشمول به این سامانه ورود پیدا نکردند. سازمان اداری و استخدامی کشور تمام تلاشش این است که این اطلاعات وارد شود، افزود: رسانه ها و از جمله رسانه های ملی هم باید دستگاه های مشمول را برای ثبت اطلاعات در این سامانه ترغیب کنند. از خود رسانه ملی هم این انتظار را داریم که این کار بکند. بنده چند تا از مصاحبه هایشان را هم نگاه کردم دیدم که مثلا اعلام کردند دولت این کار را انجام نداده است ولی به صراحت اعلام می کنم که دولت سامانه را اجرا ، دستورالعمل های ورود اطلاعات را در چند مرحله اعلام کرده و دولت هم مصوبه ای ابلاغ کرده که دستگاه های مشمول ماده ۲۹ الزام دارند بر اساس دستور العملی که سازمان اداری و استخدامی کشور اعلام کرده این اطلاعات را در این سامانه وارد کنند ولی خیلی از دستگاه ها این کار را نکرده اند.
وی تاکید کرد: در بدنه دولت بیشترین آمار را داریم که وارد این سامانه شده و در قوای دیگر در قوه مقننه خود مجلس وارد شده و سازمان های تابعه اش این کار را هنوز نکردند. در قوه قضاییه هم وارد سامانه شده اند ولی تکمیل نیست بعضی از دادگستری های استان ها در واقع وارد شدند اطلاعات بارگزای کردند و ظاهرا دارند اقدامات لازم را انجام می دهند برای ورود اطلاعات. آنچه که دولت موکلف بوده انجام داده و الان دستگاه های مشمول باید این اطلاعات را ثبت کنند.
وی افزود: قطعا ما کم کاری را به اطلاع دستگاه های نظارتی خواهیم رساند و توقع ما این است که این زحمتی که دولت برای ایجاد این سامانه کشیده شده و هدفی که دولت برای شفافیت در نظام پرداخت در کل کشور دنبال می کند با ورود این اطلاعات به سرانجام برسد. با تکمیل اطلاعات این سامانه این شفافیت معنی واقعی خود را پیدا می کند. بعد از اینکه این اطلاعات وارد سامانه شد از طریق هیات وزیران دسترسی به عموم مردم هم از آن طریق داده خواهد شد. ولی الان هم دستگاه هایی نظارتی می توانند این اطلاعات را که وارد سیستم شده اخذ کنند.
وی افزود: سامانه کار بسیار شفافی است به نظر میرسد برای برنامهریزی در زمینه حقوق و مزایا و حقوق و دستمزد در کل کشور یک ابزار بسیار خوبی است. هرچه شفافتر و روشنتر در زمینه حقوق و مزایا اطلاعات در اختیار دستگاههای نظارتی و مردم قرار بگیرد ما در سازمان اداری و استخدامی کشور از این امر حمایت میکنیم و از همه دستگاهها هم تقاضا میکنیم در این سامانه آنچه را که قانونگذار الزام کرده انجام دهند و اطلاعات را وارد کنند. این اطلاعات به منزله این نیست که خدای نکرده ما این اطلاعات را بتوانیم بگوییم مثلا اینها اصولی نیست یا قانونی نیست قطعا همه اطلاعات که درباره حقوق و مزایا هست در چهارچوب قانون است وهمه ما هم باید قانون را اجرا کنیم.
شاه نظری افزود: این ماده ۲۹ قانون که سامانه را در قانون برنامه ششم مصوب کرده الزام قانونی است و همه دستگاهها هم باید این قانون را اجرا کنند. اینکه خیلی دستگاهها وارد این سامانه نشدند و نمیشوند که نوعی قانونگریزی است و یک مقدار باید روی این کار کنند. الزام قانون است خواهش ما این است که دستگاههای مشمول و خصوصا دستگاه های مشمولی که عموم مردم دنبال این هستند که اطلاعاتشان را از این طریق رصد کنند، حتما اطلاعاتشان را وارد سامانه کنند.
وی افزود: عدم ورود به سامانه به معنی این است که شاید یک چیزهایی وجود دارد که نمیخواهند وارد سامانه کنند. این یک مقدار اذهان عمومی را دچار ابهام میکند. ما شدیدا مخالف هستیم و توصیه ما این است همه دستگاههای اجرایی از جمله صداوسیما دیوان محاسبات کشور و دستگاههای نظارتی دیگر به این سامانه ورود پیدا کنند و اطلاعات مورد نیاز را در این سامانه بارگزاری کنند.
وی افزود: از نظر سازمان اداری و استخدامی کشور این سامانه کامل است اینکه در جاهایی اعلام کنند که دولت به وظیفهاش عمل نکرده کار درستی نیست. هرگونه ایراداتی که ممکن است دوستان دستگاههای مشمول داشته باشند، اعلام آمادگی میکنیم که ابهام را برطرف کنیم/ گروهی را مامور این کار کردهایم که همکاری دارند با دستگاه های اجرایی در مورد نحوه ورود اطلاعات، و نحوه بارگزاری و نحوه قرار دادن پرداختیها. ابهاماتی که دستگاهها دارند در جلسات متعدد این ابهامات را برطرف کردیم باز هم هر گونه ابهامی درباره نحوه بارگزاری یا ورود به اطلاعات همه دستگاههای مشمول اگر داشته باشند ما با تمام قوا برای ایجاد شفافیت اعلام آمادگی میکنیم.