خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل توانیر در پاسخ به ایلنا:

5 درصد مشترکین 10 برابر نرمال‌ها برق مصرف می‌کنند /اعزام هیئت جدید کارشناسی به روسیه برای تبادل برق / عربستان براحتی نمی‌تواند جایگزین ایران شود

5 درصد مشترکین 10 برابر نرمال‌ها برق مصرف می‌کنند /اعزام هیئت جدید کارشناسی به روسیه برای تبادل برق / عربستان براحتی نمی‌تواند جایگزین ایران شود
کد خبر : ۷۰۱۹۶۵

مدیرعامل شرکت توانیر در پاسخ به ایلنا گفت: یکی از مباحث مطرح میان ایران و روسیه اتصال، هم فرکانس و سنکرون شدن شبکه است. هدف ما کمک به شبکه بوده و به دلیل اختلاف دما و افق می‌توانیم در برخی ایام به هم کمک کنیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، محمد حسن متولی زاده در حاشیه سمینار راهکارهای هوشمندسازی مصرف انرژی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ایران به لحاظ صنعت برق وضعیت مطلوبی را در منطقه و دنیا دارد اظهار داشت: در حالی که یک و نیم میلیارد نفر از صنعت برق بی‌بهره‌اند ما از نظر ظرفیت نصب شده و میزان خدمات و گستردگی برق ماوضاع خوبی داریم در حال حاضر پوشش برق‌رسانی در کشور صد در صد شده و روستای بدون برق نداریم. در رتبه اول منطقه در دنیا در مقام چهاردهم به حاظ ظرفیت نصب شده قرار داریم.

قیمت برق برخی همسایگان 10 برابر ایران است

وی ادامه داد: اما در شاخص اقتصاد و قیمت برق وضعیت بسیار نامطلوبی داریم حتی از کشورهایی مثل افغانستان و عراق، ترکیه هم اختلاف یک به 10 داریم یعنی قیمت برق در این کشورها 10 برابر ما است و این اختلاف قیمت باعث شده مصرف برق و سایر انرژی‌ها نتوانند مدل مناسب خود را داشته باشند بنابراین مردم مجبورند که هزینه‌های بیشتری را به صورت غیرمستقیم متحمل شوند.

مدیرعامل شرکت توانیر خاطرنشان کرد: یکی از مباحث ما این است که مصرف برق در ساعات گرم سال و ساعاتی به شدت افزایش می‌یابد برای کاهش این مصرف دو راه بیشتر نداریم یا باید میزان بار را توسط مردم مدیریت کنیم و یا سرمایه‌گذاری جدید از محل منابع عمومی کشور انجام شود که این خود به نوعی خروج پول از جیب مردم است بنابراین دنیا مدیریت بار کرده‌اند و بر اساس مطالعات و بدون کاهش سطح رفاه مردم با روش‌های ساده تا 30 درصد مصرف برق به ویژه در بخش خانگی را کاهش داده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: ما می‌توانیم از شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ کمک بگیریم تا ارتباط دو سویه بین مردم و صنعت برق ایجاد شود. اکنون 30 میلیون مشترک خانگی داریم که با ابزار قدیمی و سنتی امکان ارتباط با آنها وجود ندارد با توجه به اپلیکیشن‌هایی که شرکت‌ها می‌توانند طراحی کنند می‌توانیم در زمانی که نیاز است به مردم اطلاع دهیم تا میزان مصرف را کاهش دهند و سپس از مزایای کاهش بار در قالب طرح‌های تشویقی استفاده کنند.

متولی‌زاده گفت: هوشمندسازی در دو مقطع مدنظر است در مرحله اول ارتباط دوسویه با مردم است که نیازی به سرمایه‌گذاری ندارد با صرفه‌جویی که اتفاق می‌افتد ما پاداش‌هایی بابت همکاری به آنها می‌دهیم. معادل انرژی تجدیدپذیر صرفه‌جویی را با کمک شرکت‌های دانش بنیان از مردم می‌خریم که منافع زیادی برای کشور، مردم و صنعت برق در پی خواهد داشت.

200میلیارد پاداش به صنعتی‌ها برای کاهش مصرف

وی ادامه داد: ایده ما این است که همان روشی را که در قالب طرح های تشویقی در بخش کشاورزی و صنعت پیاده کردیم در بخش خانگی نیز اجرا کنیم به طوری که مثلا ما 200 میلیارد تومان به صنایع پاداش دادیم و آنها 900 مگاوات بار را کاهش دادند از مردم هم می‌خواهیم که میزان مصرف را کاهش دهند تا پاداش دریافت کنند. به عنوان مثال مردم می‌توانند درجه حرارت کولرها را کاهش دهند و شرکت‌ها با ارتباطی که با مردم دارند میزان کاهش و پاداش را اطلاع‌رسانی می‌کنند.

پیشنهاد افزایش تعرفه داده شد

مدیرعامل شرکت توانیر درباره افزایش تعرفه برق پرمصرف‌ها اظهار داشت: ما پیشنهاد خود را داده‌ایم در مراحل اولیه تایید شده امیدواریم به زودی مصوبه دولت صادر شود. ما در افزایش تعرفه نگاه درآمدی نداریم هدف ما ایجاد انگیزه برای پرمصرف‌ها جهت کاهش مصرف است.

5 درصد مشتریکن 10 برابر نرمال‌ها برق مصرف می‌کنند

وی با بیان اینکه 5 درصد مشترکین 10 برابر مشترکین معمولی برق مصرف می‌کنند یادآور شد: این تعداد مشترک به راحتی می‌توانند میزان مصرف خود را کاهش دهند.

متولی‌زاده خاطرنشان کرد: ما چند برنامه در نظر داریم که 3 هزار مگاوات میزان مصرف کاهش یابد یکی از آنها تعرفه پرمصرف‌ها است که مراحل نهایی را طی می‌کنند و امیدواریم به زودی نتیجه قطعی را اعلام کنیم. نکته بعدی اینکه 75 درصد مردم مصرف نرمال دارند بنابراین تغییری را در تعرفه برق شاهد نخواهند بود.

متولی زاده افزود: برنامه دیگر ما خرید برق تابستانی از مناطقی است که دیزل اضطراری دارند برق را از آنها در ساعات پیک تا کیلوواتی 380 تومان خریداری می‌کنیم. مساله دیگر هم کمک مردم به صنعت برق است.

برنامه تبادل برق با روس‌ها

وی در پاسخ به سوال ایلنا، درباره مذاکرات با روسیه برای تبادل برق توضیح د اد: ما در حال حاضر با تمام کشورهایی که مرز خاکی داریم ارتباط الکتریکی و شبکه برق داریم. به بعضی از کشورها صادر و از برخی وارد و با برخی نیز ترانزیت برق داریم. یکی از مباحث مطرح میان ایران و روسیه اتصال، هم فرکانس و سنکرون شدن شبکه است. هدف ما کمک به شبکه بوده و به دلیل اختلاف دما و افق می‌توانیم در برخی ایام به هم کمک کنیم.

مدیرعامل توانیر ادامه داد: در حال حاضر گروه‌های کارشناسی از دو کشور کار را انجام می‌دهند و اخیرا هیئت جدید کارشناسی ایرانی عازم روسیه شده امیدوارم که پیشرفت‌هایی داشته باشیم.

عربستان براحتی نمی‌تواند جایگزین ما در بازار عراق شود

وی درباره صادرات برق به عراق نیز گفت: ایران تا این مقطع کمک زیادی به تامین برق کشورهای همسایه به ویژه عراق کرده است و حجم مناسبی از نیاز برق این کشور را تامین کرده است.

متولی زاده درباره احتمال جایگزینی عربستان به جای ایران در صادرات برق به عراق تصریح کرد: به دلیل گستردگی و طولانی بودن شبکه جایگزینی به سادگی و در کوتاه مدت اتفاق نمی‌افتد ما هم علاقمندیم تا زمانی که این کشور نیاز دارد برق را تامین کنیم.

وی ادامه داد: تاکنون 1400 مگاوات صادرات به این کشور داشته‌ایم در مورد بدهی‌ها هم پیگیری می‌شود که پرداخت شود و البته مقداری از مطالبات‌مان نیز وصول شده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز