خبرگزاری کار ایران

معاون وزیر نیرو:

سهم تجدیدپذیرها تا 4 سال آینده به 5 درصد می‌رسد / عوارض قبوض مردم 2 درصد افزایش می‌یابد

سهم تجدیدپذیرها تا 4 سال آینده به 5 درصد می‌رسد / عوارض قبوض مردم 2 درصد افزایش می‌یابد
کد خبر : ۷۰۱۱۰۵

معاون وزیر نیرو گفت: رقم خرید برق در ساعتی مثل ظهر تابستان که شبکه نیاز بیشتری به برق دارد سه برابر افزایش می‌یابد. مثلا اگر از نیروگاهی در ظهر تابستان برق خریداری کنیم 900 تومان بابت هر مگاوات است و در حالت عادی این رقم 300 تومان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، سیدمحمد صادق‌زاده در نشست خبری با بیان اینکه منابع تجدیدپذیر دارای مزیت مضاعفی نسبت به دیگر منابع هستند و استفاده از آنها مستلزم آلوده کردن محیط زیست نیست‌، اظهار داشت: منابع دیگر انرژی حجم زیادی از آب را مصرف می‌کنند اما منابع تجدیدپذیر نیاز چندانی به آب ندارند و این برای کشوری که آب ارزش مضاعفی دارد جذاب است.

وی افزود: از دو سال گذشته مردم و بخش خصوصی مشارکت فعالی را در سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر داشتند که این سرمایه‌گذاری‌ها همراه با اشتغال‌زایی در مناطق و دشت‌های وسیع، رها شده و کمتر توسعه یافته بوده است.

معاون وزیر نیرو با بیان اینکه تاکنون دو هزار واحد نیروگاه مقیاس کوچک خورشیدی به بهره‌برداری رسیده و تا پایان سال هزار مگاوات دیگر به بهره‌برداری خواهد رسید، خاطرنشان کرد: این میزان نصب نیروگاه‌های تجدیدپذیر 1.3 درصد اشتغال‌زایی به همراه داشته است.

وی همچنین تعداد نیروگاه‌های تجدیدپذیر بزرگ مقیاس را 90 مورد اعلام کرد که این رقم در حال توسعه است و مجموع ظرفیت آنها به 670 مگاوات رسیده است.

سهم تجدیدپذیرها تا 4 سال آینده به 5 درصد می‌رسد

وی ادامه داد: دو سال گذشته کمتر از 2 دهم درصد در زمینه توسعه نیروگاه تجدیدپذیر پیشرفت داشتیم اما اکنون به بیش از یک درصد رسیدیم و با همین روند رشد تا چهار سال آینده به سهم پنج درصدی خواهیم رسید.

تحریم‌ها ما را متوقف نکرد

وی با اشاره به تغییر مسیر سرمایه‌گذاری از محل سرمایه‌گذاری خارجی به داخلی به خاطر تحریم‌ها اظهار داشت: قضیه تحریم نتوانست رشد تجدیدپذیرها را متوقف کند بلکه باعث شد سرمایه‌گذاری‌های خارجی به داخلی تغییر کند ضمن اینکه طی دو سال گذشته توانستیم چند نمونه انتقال فناوری نیز از مسیر وجود سرمایه‌گذاران خارجی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه حضور سرمایه‌گذاران داخلی با مقیاسی گسترده البته ظرفیت کمتر می‌تواند منجر به توسعه زیرساخت‌ها شود یادآور شد: این روند مقدمه توسعه اقتصادی و افزایش رفاه در کشور است.

صادق‌زاده ادامه داد: بناست هر مصرف‌کننده‌ای در عرصه تجدیدپذیرها تولید کننده باشد و به این ترتیب تراز تولید و مصرف به روز می‌شود علاوه بر آن در تامین انرژی همسایگان نیز مشارکت خواهند داشت.

وی با اشاره به قیمت خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های مقیاس کوچک گفت: وزارت نیرو برق را از این نیروگاه‌ها با قیمت بالاتری خریداری می‌کند به طوری که یک نیروگاه خورشیدی 200 مگاواتی با 320 تومان برق تولیدی خریداری می‌شود و به نیروگاه‌های کوچکی که در هوشمندسازی شهر و روستاها مشارکت داشته باشند بابت هر کیلووات ساعت 800 تومان پرداخت می‌شود و این اضافه قیمت بهای توزیع و هوشمند شدن انرژی است.

عوارض قبوض مردم به 10 درصد افزایش می‌یابد

معاون وزیر نیرو درباره لایحه بودجه 98 و پیشنهاد افزایش سهم عوارض از 8 درصد به 10 درصد توضیح داد: وزارت نیرو به سازمان برنامه و بودجه این پیشنهاد را ارائه داد تا منابع برق روستایی و تجدیدپذیر فراهم شود. این موضوع در هیئت وزیران مطرح شد که با اجماع به تصویب رسید تا در لایحه بودجه 98 اجرا شود امیدواریم که در مجلس نیز مصوب شود.

وی خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاران مطمئن باشند منابع لازم فراهم خواهد شد و این منابع به دولت متصل نیست و از مردم به مردم منتقل می‌شود.

وی در ادامه بیان کرد: در قانون بودجه 97 سهم 8 درصدی که در نظر گرفته شده بود در جریان است و تاکنون 100 درصد عوارض برق تخصیص یافته تلقی می‌شود. اکنون مجلس در مصوبه اخیر قانون بودجه را تقویت کرده است.

تاکنون 420 میلیارد تومان از عوارض به تجدیدپذیرها تخصیص یافته است

وی یادآور شد: مبلغ 1280 میلیارد تومان عوارض پیش بینی شده که تاکنون 580 میلیارد تومان دریافت و به خزانه واریز شده و تا انتهای سال نیز کل این رقم از مردم دریافت خواهد شد و همچنین از 580 میلیارد تومانی که به خزانه واریز شده 420 میلیارد تومان به برق روستایی و تجدیدپذیر تخصیص داده شده است.

مدیرعامل ساتبا گفت: سال گذشته رشد تجدیدپذیر نسبت به سال ماقبل آن 70 درصد بوده است پیش بینی کرد که این نرخ در سال جاری به 40 درصد برسد اما در هر صورت باید گفت که حضور مردم و سرمایه‌گذاران مناسب است.

کاهش 2 برابری هزینه ها افزایش 3 برابری نرخ ارز را جبران کرده است

وی درباره افزایش قیمت خرید تضمینی برق اظهار داشت: آنچه منشا جهانی دارد و در سال 95 وزارت نیرو طراحی و ابلاغ کرده است حدود 2.5 برابر هزینه‌ها در سطح جهان کاهش یافته است اگر در سال 95 یک واحد نیروگاه خورشیدی 1300 یورو سرمایه‌گذاری خارجی لازم داشت این رقم امروز به 600 تا 700 یورو کاهش یافته است. البته در سال 95 سهم استفاده از تجهیزات خارجی‌ زیاد بود امروز خودمان خط تولید 70 تا 80 درصد فناوری‌ها را داریم به طوری که سال گذشته 130 مگاوات در شیراز و علاوه بر این چهار خط تولید هم به بهره‌برداری رسیده بنابراین هزینه‌ها کاهش می‌یابد اگر چه با افزایش نرخ ارز و هزینه‌های سرمایه‌گذاری مواجه بود‌ه‌ایم. مثلا اگر نرخ ارز سه برابر شده کاهش دو برابری هزینه‌های سرمایه‌گذاری آن را جبران کرده و سرمایه‌گذاران 30 تا 40 درصد افزایش سرمایه‌‌گذاری داشته‌اند.

تولیدکنندگان بابت تزریق برق در ظهر تابستان 3 برابر بیشتر دریافت می‌کنند

وی در ادامه اظهار داشت: این را باید در نظر داشت که وزارت نیرو قیمت خرید تضمینی را پایه اعلام کرده و صورتحساب خرید برق ارقام بالاتری است و ضرایب دیگری آن را افزایش می‌دهد. یکی از آنها آمادگی ساعتی است یعنی رقم خرید برق در ساعتی مثل ظهر تابستان که شبکه نیاز بیشتری به برق دارد سه برابر افزایش می‌یابد. مثلا اگر از نیروگاهی در ظهر تابستان برق خریداری کنیم 900 تومان بابت هر مگاوات است و در حالت عادی این رقم 300 تومان است.

صادق‌زاده همچنین گفت: نکته مهم دیگر انطباق الگوی مصرف برق به تولید تجدیدپذیر است. نیروگاه‌های بادی و خورشیدی در شش ماه اول سال 80 درصد و در شش ماهه دوم 20 درصد تولید برق دارند بنابراین 30 تا 40 درصد به جهت تولید در زمان پرمصرف بیشتر دریافت می‌کنند.

امضای 3 تفاهمنامه برای صادرات بر ق از تجدیدپذیرها

وی درباره صادرات برق از تجدیدپذیرها اظهار داشت: سه ماه پیش وزیر نیرو دستور قوانین صادرات را ابلاغ کرد که از آن نیز استقبال شد پیش‌نیاز آن این است که از طرف مصرف‌کننده خارجی به تفاهم برسند تاکنون سه شرکت ایرانی پروانه احداث نیروگاه تجدیدپذیر برای صادرات دریافت کردند که در استان‌های مرکزی و دو نیروگاه نیز در استان‌های غربی هستند. احداث آنها 15 تا 24 ماه طول می‌کشد و مقصد آنها کشورهای عراق و افغانستان است.

وی با بیان اینکه نیروگاه‌های تجدیدپذیر برای صادرات 20 تا 30 مگاواتی هستند یادآور شد: تمامی دو هزار نیروگاه کوچک و 90 نیروگاه بزرگ در مناطق محروم احداث شده‌اند همچنین بعضی نهادها و سازمان‌های مردم‌نهاد در سرمایه‌گذاری کمک کرده‌اند و قرار نیست که وزارت نیرو در بخش سرمایه‌گذاری ورود کنند.

وی با تاکید بر لزوم افزایش بهره‌وری اظهار داشت: یکی از مولفه‌های تامین انرژی از محل صرفه‌جویی است که در این راستا سه هزار مگاوات امکان صرفه‌جویی خواهیم داشت در همه جای دنیا صرفه‌جویی همان تولید مجازی است ما موظفیم فراتر از برنامه‌ریزی در این بخش ورود پیدا کنیم.

وی ادامه داد: در حوزه بهره‌وری قیمت برق کمتر از نیم سنت یورو است اما هزینه تمام شده کمتر از سه سنت نیست یعنی ما یک ششم تمام شده برق قیمت‌گذاری می‌کنیم ما با ارزان نگه داشتن قیمت برق باعث می‌شویم که صرفه‌جویی رخ ندهد.

صادق‌زاده درباره توسعه نیروگاه‌های زباله‌سوز نیز گفت: هزینه احداث این نیروگاه‌ها بالاست و دو تا سه برابر دیگر نیروگاه‌های تجدیدپذیر است در حال حاضر سه نیروگاه فعال زباله‌سوز در تهران داریم و برای توسعه آنها نیاز به همکاری بیشتر شهرداری‌ها داریم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز