رئیس اتحادیه فروشندگان گل در گفتوگو با ایلنا:
سهم اندک گل از صادرات غیرنفتی کشور/ گلهای بیکیفیت در چهارراهها حراج میشود/ مشکلی در دریافت ارز از طرفهای خارجی نداریم
رئیس اتحادیه فروشندگان گل گفت: کیفیت گلهای ایران بسیار بالا است و قابل رقابت با کشورهای دیگر است اما تولیدکنندگان ما شدیدا نیاز به حمایت دولت دارند و بدون کمک دولت نمیتوانیم تولید کنیم. دولت باید در زمینه تامین کود، سم، پلاستیک و انرژی به تولید یارانه بدهد اما هنوز کمکی دریافت نکردهایم.
اکبر شاهرخی رئیس اتحادیه فروشندگان گل و گیاه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، در خصوص صادرات گل اظهار کرد: در حال حاضر میزان صادرات ما در کشور بالا نیست. مقداری صادرات از شهرهای شمالی داریم که گلدانهای باغچهای را به کشورهای مرزی شمالی صادر میکنیم. از محلات هم بید قرمز را به ژاپن صادر میکنیم و مقداری هم صادرات به عراق داریم اما در حال حاضر صادرات گل شاخهای نداریم.
وی افزود: خریداران گل ایران بدون معاملات بانکی به ما پول میدهند و مشکلی در دریافت ارز از طرفهای خارجی نداریم. گل به صورت کامیونی و به صورت نقد و طبق نرخ روز معامله میکنند. تولید ما آنقدر نیست که بخواهیم در میزان بالا صادر کنیم و بیشتر به اندازه نیاز داخل تولید میکنیم. اگر قرار باشد صادرات داشته باشیم قیمت آن مانند گوجه و سیب زمینی بالا میرود و مشکل درست میشود.
رئیس اتحادیه فروشندگان گل در رابطه با کیفیت گلهای تولید شده در کشور خاطرنشان کرد: کیفیت گلهای ایران بسیار بالا است و قابل رقابت با کشورهای دیگر است اما تولیدکنندگان ما شدیدا نیاز به حمایت دولت دارند و بدون کمک دولت نمیتوانیم تولید کنیم. دولت باید در زمینه تامین کود، سم، پلاستیک و انرژی به تولید یارانه بدهد اما هنوز کمکی دریافت نکردهایم.
وی افزود: دولت میتواند به تولیدکننده کمک کند و تولیدکننده را مجاب به صادرات کند تا برای صادرات تولید کند اما برایشان به صرفه نیست. کارگران تبعه افغان به خاطر نوسانات دلار رفتند و کارگران ایرانی هم در کار اذیت میکنند. پیش از این مهندسین کشاورزی که اغلب خانم بودند به کارهای ما سرمیزدند اما کارهای گلخانه را کارگران افغان انجام میدادند اما برخی کارگران ایرانی از زیر کار در میروند.
شاهرخی در رابطه با میزان استفاده از گل در داخل کشور اذعان داشت: در این سه ماه که رکود شدیدی داشتیم، گل کاملا از سبد خانوار حذف شده بود. بسیاری از فروشندگان گل با مشکل مواجه شده بودند و مغازههایی که همیشه باید پر گل باشند، نمیتوانستند گلهای خریداری کرده را بفروشند و ضرر بالایی را متحمل شدند. با این اوضاع اقتصادی شرایط مردم برای خرید گل مناسب نیست.
رئیس اتحادیه فروشندگان گل با اشاره به پایین بودن کیفیت گلهای فروخته شده توسط دست فروشان بین راهی عنوان کرد: گلهایی که در راه بهشت زهرا و در سر چهارراهها توسط دست فروشان به فروش میرسد گلهای بیکیفیتی است که در درجه 5 و 6 است و صادراتی نیست. اوضاع کود و سم خوب نیست و گلها خراب میشوند و محصولات مشکلدار و بیکیفیت تولید شده در راه بهشت زهرا به فروش میرسد.
وی در رابطه با افزایش قیمت مواد اولیه و ابزارآلات تولید گل گفت: قیمت گل هنوز افزایش نیافته اما اسفنجی که ما 30 هزار تومان تهیه میکردیم به 130 هزار تومان رسیده است. زر ورق از 13 هزار تومان به 90 هزار تومان و سیم از 5 هزار تومان به 25 هزار تومان رسیده است و ربان 15 هزار تومان شده است که بر روی قیمت گل موثر شده است. ما گل وارد نمیکنیم اما پیاز، بذر، خاک، سم وکود را وارد میکنیم و منتظریم ببینیم در این یک سال چه اتفاقی رخ میدهد.
شاهرخی در خصوص راهکار برون رفت از مشکلات صنعت تولید گل کشور تشریح کرد: افزایش قیمت گل میتواند مشکل این صنعت را کمی مرتفع سازد. زمانی گل به خاطر قیمت کم به ابزار تکدیگری تبدیل شده بود و این باعث آزار ما است. ما هنوز منتظریم نوسانات دلار به ثبات برسد تا با همکاری وزارت جهاد کشاورزی بتوانیم مشکلات را برطرف کنیم و بازار گل از رکود خارج شود.