توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی به پیشرفت ۸۲ درصدی رسید
مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی از پیشرفت ۸۲ درصدی این طرح خبر داد.
به گزارش ایلنا به نقل از شرکت نفت و گاز پارس، حمیدرضا مسعودی همزمان با عملیات انتقال دومین سکوی طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی که صبح امروز (شنبه، ۱۰ شهریورماه) از یارد صنعتی صدرا آغاز شد، گفت: بر اساس هماهنگیها عملیات نصب سکوی اقماری ۱۴C پس از انتقال به موقعیت مخزنی خود در خلیجفارس آغاز و بلافاصله پس از نصب سکو عملیات پیشراهاندازی و راهاندازی آغاز شد؛ چنانچه با بدی شرایط جوی روبهرو نشویم، این سکو تا پایان مهرماه امسال آماده بهرهبرداری میشود.
وی با یادآوری اینکه ساخت سکوی اقماری ۱۴C تا آبان ماه سال ۹۵ از پیشرفت ۳۰ درصدی برخوردار بود، افزود: با تلاش شبانهروزی تیم کارفرما، مدیریت ارشد شرکت نفت و گاز پارس و مجموعه پیمانکاران و با سرعتبخشی به ساخت این سکو، موفق شدیم رکورد پیشرفت ماهانه چهار درصد بخش ساخت را ثبت کنیم که در نوع خود منحصربهفرد است.
به گفته مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی، سکوی ۱۴C با وزن تقریبی ۲ هزار و ۲۰۰ تن دارای ۵۳ دستگاه تجهیز ثابت، دوار و پکیج است که در مراحل ساخت آن حدود ۳۵ هزار اینچ قطر عملیات جوشکاری و ۶۰ هزار متر عملیات کابلکشی برق و ابزار دقیق صورت گرفته است.
مسعودی با اشاره به برداشت گاز ترش از نخستین سکوی در حال بهرهبردای فاز ۱۴ پارس جنوبی از اردیبهشت ماه گفت: سکوی اصلی ۱۴A هماکنون با ظرفیت کامل تولید در مدار بهرهبرداری قرار دارد و گاز ترش این سکو به پالایشگاه فاز ۱۲ انتقال یافته است.
به گفته این مقام مسئول در شرکت نفت و گاز پارس، طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی سومین پروژه از طرحهای موسوم به ۳۵ ماهه است که پس از طرح توسعه فاز ۱۹ و ۲۰-۲۱، تولید خود را از میدان مشترک پارس جنوبی آغاز کرده است.
مسعودی پیشبینی کرد با توجه به آماده بودن ۷ حلقه چاه سکوی اقماری ۱۴C و برداشت روزانه ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز ترش پس از نصب و بهرهبرداری از این سکو، ظرفیت تولید گاز از فاز ۱۴ پارس جنوبی در مجموع به یک میلیارد فوت مکعب معادل یک فاز استاندارد افزایش یابد.
پیشرفت ۸۸ درصدی ساخت سکوی ۱۴B در یارد ایزوایکو
مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی همچنین از پیشرفت ۸۸ درصدی دومین سکوی اصلی این فاز ۱۴B در یارد ایزوایکو خبر داد و افزود: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده، پیشبینی میشود عملیات بارگیری و نصب این سکو تا اواخر مهرماه آغاز شود.
مسعودی با بیان اینکه هماکنون آخرین مراحل حفاری ۱۱ حلقه چاه دریایی این سکو توسط شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران در حال انجام است، یادآور شد: با تکمیل عملیات حفاری هفت حلقه چاه از این موقعیت و نصب سکوی اصلی ۱۴B، ظرفیت برداشت روزانه از فاز ۱۴ پارس جنوبی تا پایان امسال به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون فوت مکعب افزایش مییابد.
مسعودی با اشاره به پیشرفت مطلوب ساخت سکوی اقماری ۱۴D در یارد صدرا نیز گفت: مراحل ساخت این سازه دریایی به پیشرفت ۸۵ درصدی رسیده است.
سفارشگذاری کامل تجهیزات پالایشگاه فاز ۱۴
مسعودی به وضعیت بخش پالایشگاهی طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی نیز اشاره کرد و گفت: از اواخر سال ۹۵ با تغییراتی که به طور کامل در تیم مدیریتی کارفرما و پیمانکار اعمال شد، فعالیتهای توسعهای در بخشهای مختلف خشکی و فراساحل این طرح در مسیر مناسبی قرار گرفت و رکود سالهای پیش از آن را تا حدود زیادی جبران کرد، به طوری که خوشبختانه مراحل احداث پالایشگاه این طرح با تأمین همه کالاهای مورد نیاز به پیشرفت قابل ملاحظهای رسیده است.
وی با تاکید بر اولویت ساخت و تکمیل ردیف و واحدهای مرتبط با مسیر تولید زود هنگام از پالایشگاه فاز ۱۴ افزود: با بهرهگیری از تجارب کسب شده در دیگر طرحهای پارس جنوبی، تمام توان، انرژی و منابع را در این مسیر متمرکز کردهایم تا همزمان با تکمیل بخش دریایی فاز ۱۴، بتوانیم از ظرفیتهای فرآورشی موجود در پالایشگاه این طرح استفاده کنیم.
فاز ۱۴ ایرانیترین پروژه پارس جنوبی
مسعودی به موضوع ساخت داخل در توسعه این مگاپروژه گازی نیز پرداخت و گفت: طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی در میان همه طرحهای مشابه خود، بیشترین استفاده را از توان فنی، مهندسی و ساخت داخل برده است.
وی افزود: ساخت بیش از ۹۵ درصد تجهیزات ثابت پالایشگاه شامل سازههای فلزی، پمپها، کابلهای برق و ابزاردقیق، درامها، مخازن تحت فشار، برجها و بویلرها به شرکتهای سازنده تجهیزات صنعت نفت در داخل کشور واگذار شده است و هماکنون هیچ پیمانکار خارجی در طرح توسعه فاز ۱۴ حضور ندارد.
وی تاکید کرد: همه پیمانکاران، مشاوران و تیمهایی که وظیفه نظارت بر حسن انجام فعالیتها را دارند، از متخصصان صنعت نفت کشور هستند و میتوان گفت طرح توسعه فاز ۱۴ ایرانیترین طرح پارس جنوبی و در نوع خود منحصر به فرد به شمار میرود.
مسعودی در پایان توان روزافزون و بلوغ پیمانکاران ایرانی در طرحهای توسعه پارس جنوبی را نتیجه حمایت دولت و وزارت نفت از بومیسازی و تولید داخل تجهیزات صنعت نفت عنوان کرد.