در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
مناسبات تجاری ایران و ترکیه زیر سایه تحریمهای آمریکا
یک کارشناس انرژی گفت: کردستان بخشی از نفت خود را از طریق ایران به خلیج فارس سوآپ میکند و ترکیه بسیار علاقمند است که ایران تحریم شود تا نفت کردستان را در دست بگیرد و خودش به اروپا برساند.
بهروز نامداری در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره دیدار هیات آمریکایی با مقامات ترک و مذاکراتی که در مورد ایران بین آنان صورت گرفته است، اظهار داشت: مهمترین صادراتی که ایران به ترکیه دارد گاز است که در این مورد آمریکا نمیتواند اعمال تحریم خاصی داشته باشد، بنابراین در مناسبات گازی دو کشور تغییری حاصل نمیشود.
وی افزود: البته یک خط لوله کردستان عراق-جیهان وجود دارد که حدود یک میلیون بشکه ظرفیت انتقال نفت دارد، ترکیه تمایل دارد که این ظرفیت را به طور کامل پر کند بنابراین اعمال محدودیت ایران از سوی آمریکا به نفع ترکیه است و قطعا از این قضیه استقبال میکند.
این کارشناس انرژی با بیان اینکه قطعا ترکیه از تحریم نفتی ایران استقبال میکند، تصریح کرد: در حال حاضر کردستان بخشی از نفت خود را از طریق ایران به خلیج فارس سوآپ میکند و ترکیه بسیار علاقمند است که ایران تحریم شود تا نفت کردستان را در دست بگیرد و خودش به اروپا برساند.
به گزارش ایلنا، در روزهای اخیر هیاتی از وزارتخانههای خارجه و خزانهداری آمریکا به آنکارا برای دیدار با مقامهای ترک و مذاکره بر سر تحریمهای ایالات متحده علیه ایران سفر کرده بود.
به گفته یک مقام رسمی که هویت وی فاش نشده است، این هیات با افرادی از موسسات مالی مرتبط با تحریمهای ایران و نیز وزارتخانههای دارایی و خارجه دیدار کردهاند.
این هیات در حالی به ترکیه سفر کرده که ماه گذشته، «مولود چاووشاوغلو» وزیر خارجه ترکیه در واکنش به اقدام مقامهای آمریکا که از دیگر کشورها خواستهاند واردات نفت از ایران را قطع کنند، گفت: آنکارا همچنان به روابط تجاری خود با ایران ادامه خواهد داد.
چاووش اوغلو، ایران را «همسایهای خوب و متحدی اقتصادی» برای ترکیه معرفی کرده و گفته بود که «قصد نداریم روابط اقتصادی خود با ایران را به خواست کشورهای دیگر قطع کنیم این در حالی است که دو روز پیش از آن نیز وزیر اقتصاد ترکیه اعلام کرده بود سیاستهای کشورش در مورد خرید نفت ایران، تنها بستگی به تحریمهای سازمان ملل متحد دارد و آنکارا در موارد دیگر تنها بر پایه منافع خود تصمیم خواهد گرفت.
ترکیه که از اعضای ناتو محسوب میشود، برای تامین انرژی مورد نیاز خود تقریبا به طور کامل وابسته به واردات است.
آمارها نشان میدهد که این کشور در طول چهار ماه نخست سال جاری میلادی ۳.۰۷۷ میلیون تن نفت خام از ایران وارد کرده است.