به گزارش ایلنا رئیس اتاق اصناف ایران به موضوع حل مشکلات و معضلات فعالان بخش خصوصی در شرایط فعلی پرداخته و تصریح کرد: علیرغم وجود برخی از ناملایمات باید توجه داشت که اکنون یقیقا قهر کردن و بداخلاقی کردن به نفع نظام و انقلاب و شرایط اقتصادی کشور نخواهد بود.
وی ادامه داد: سیاستگذاری و تصمیمسازیها در عرصه اقتصاد خیلی خوب نیست. اینکه ما بگویم تنها مشکل ما نرخ ارز است و در یک شرایط عالی هستیم، دور از واقعیت است.
فاضلی در بخش دیگری از این جلسه به بروز برخی مشکلات در عرصه اقتصادی کشور طی ماههای گذشته اشاره کرده و افزود: در سهماهه گذشته اشتباهاتی رخ داد و ارز رسمی کشور را به دست کسانی سپردیم که ملاحظات و الزامات نظام پولی و بانکی را رعایت نکردند. هیچکس هم خبر نداشت که این ارزها چگونه به ساختارهای غیرتخصصی تحویل داده شد.
رئیس اتاق اصناف ایران، هوشمندی و اقدام سریع و به موقع فعالان صنفی را یک ضرورت در شرایط فعلی دانسته و گفت: متأسفانه در بدنه اصناف هم گرفتار برخی بداخلاقیهای بد شدهایم. البته ترجیح میدهم در شرایط فعلی به آن نپردازم.
در چند ماه گذشته فرصت خوبی را از دست دادهایم و این بداخلاقیها وزن اصناف را پایین آورد. با کمال تأسف بازیچه دست برخی افرادی شدیم که در اصناف نقشی نداشتند. البته در همین مدت نیز اقدامات موثری انجام شد. به عنوان نمونه، بیش از ۹ جلسه با حضور وزیر صمت و اتحادیههای صنفی برگزار شد. حتی در یک مورد با ۴۸ اتحادیه جلسه داشت و نزدیک به ۸۰ اتحادیه به طور مستقیم با وزیر صحبت کردند و مسائل و مشکلاتشان را عنوان کردند. افزون بر این تاکنون بیش از ۶۰ اتحایه با آقای سینکی جلسه داشتند و ۴ کارگروه را با معاونت آقای سینکی ایجاد کردند که اتاق اصناف محور اصلی این کارگروه است.
در این کارگروهها مباحث تخصص ارز، تامین مواد اولیه، تامین کالاهای مورد نیاز صنفی و چگونگی حمایت از شرکتهای صنفی در اولویت قرار گرفته است. یکی از اولویتهای اصلی این کارگروهها، ارتباط و تعامل با روسای اتاقهای مرکز استانها هستند که این جلسات کارشناسی را به بدنه اتاقها تعمیم خواهیم داد و جلسات بعدی در استانها با حضور اتاقهای شهرستانهای تابعه برگزار خواهد شد و مسائل و معضلاتشان بررسی خواهد شد.
وی در ادامه انعقاد تفاهمنامه با وزارت کشور را در همین راستا توصیف کرده و افزود: در صورتی که تفاهمنامه با وزارت کشور و استانداران عملیاتی شود، بسیاری از مشکلات اتاقهای اصناف با همکاری استانداران حلوفصل خواهد شد.
فاضلی در بخش دیگری از این جلسه به برخی اقدامات انجامشده اشاره و اظهار کرد: تمام مشکلات و مسائل اصناف را در جلسات شورای اقتصاد بازگو کردم و بارها گفتهام بازار در گرانی کالاها مقصر نیست. باید دید دلایل گرانیفروشی چیست کالا داخلی است یا خارجی؟ کالای داخلی با ۱۰ درصد افزایش قیمت که از سوی کارخانجات اعمال شده فروخته میشود اما برای افزایش قیمت کالای خارجی نرخ ارز را ملاک قرار میدهند. طی این مدت به اندازه کافی اطلاعرسانی کردیم.
وی ادامه داد: جایی که حدود ۲ میلیون و ۴۵۰ هزار بنگاه رسمی داریم و ۷۰۰ هزار واحد غیررسمی و بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد دستفروشی داریم که در نظام اقتصادی کشور فعالیت دارند و تنها یک هزار و ۸۰۰ بازرس داریم که حقوقشان را درست دریافت نمیکنند و ۳۰ درصدشان ستادی هستند، چطور میخواهیم کل بازار کشور را نظارت و کنترل کنیم کدام عقل سلیمی این موضوع را قبول میکند.
رئیس اتاق اصناف ایران سپس به سابقه و توان اصناف پرداخته و اظهار کرد: بازار را با زد و بند نمیتوان گرفت و از زمان جنگ تاکنون با این نوع شیوه نتیجه نگرفتهایم. باید در مواردی که میتوان کار کرد و ظرفیتهای تازه ایجاد کرد، اهتمام کافی را داشت.
به طوری که از ظرفیت استانها هم باید در همین راستا استفاده کنیم. فاضلی در ادامه با اشاره مجموعه اقداماتی که در اتاق اصناف ایران انجام شده است خطاب به یکی از روسای اتاقهای اصناف گفت: مجموعه اقدامات متعددی در اتاق اصناف ایران انجام شده است و شما به عنوان روسای اتاقهای سراسر کشور در جریان آن قرار دارید اما باید بگویم که چهار کارگروه شکل گرفته به طور حتم کارگشا خواهد بود و در آینده شاهد خواهیم بود که مشکلات با درایت یک به یک برطرف خواهد شد.
وی افزود: از همه طرف فشار وجود دارد و باتحریم های موجود برای اقلامی که اعلام شده مجموعه های عظیمی که این نوع کالاها را وارد می کردند بیکار خواهند شد و شغل و سرمایه شان از بین می روند. خانواده اصناف باید بداند که در برخی موارد نیز رانت موجود در بدنه نظام اجرایی کشور هم اجازه توسعه بخش خصوصی را نمی دهد. برخی از مقامات بخش خصوصی را باور ندارند اما تا جایی که توانسته ایم تلاشمان را کرده ایم و هر چه مشکلات بیشتر شود و ما به عنوان سپر دفاعی از کشور و اصناف دفاع خواهیم کرد.
فاضلی گفت: جنگی که در حال حاضر ایجاد شده یک جنگ واقعی است، اشتباه ما این است که هنوز دنبال ایده آل ها هستیم باید بگویم که ما این مهم را خیلی جدی نگرفته ایم که دشمن به دنبال تسلیم ما است. آقایان باید توجه داشه باشید که دوران سخت را گذرانده ایم و اینکه بخواهیم اسیر دست دشمن بشویم خیلی خوب نیست. ایرادات در حوزه تصمیم گیری را کسی نفی نمیکند.
وی ادامه داد: وزیر صنعت، معدن و تجارت دستور بررسی به موضوع ممنوعیت واردات کالا را داده است تا مشخص شود در کدام سرفصل ها می توانیم تولید داخلی داشته باشیم و در کدام سرفصل ها باید واردت صورت گیرد. اولویت تخصیص ارز دولتی شامل واردات اقلام و کالاهای اساسی که در گروه سبد خانگی است قرار میگیرد که منبع واردات آن توسط خود دولت تامین می شود. بنا به گفته وی واردات کالاهایی مانند برنج ،روغن و … خیلی در بخش خصوصی کار ساز نیست و باید ارز این گروه کالایی جدا از دیگر گروه ها تخصیص یابد.
وی ادامه داد: باید توجه داشته باشیم که ارز با نرخ ترجیهی به اصناف اختصاص پیدا کند و فلورانس نرخ ارز باید با ۵ درصد در طول سال باشد نه اینکه در طول ۲ الی ۳ ماه افزایش قیمت ۶۰ الی ۷۰ درصد را شاهد باشیم.
وی تاکید کرد: جلسه امروز برای مشارکت بیش از پیش اصناف است که می بایست اصناف به عنوان محور اصلی در کنار دولت نقش ایفا کنند و اصناف چه در بحث تولید و چه در بحث توزیع همراهی داشته باشند. فاضلی با بیان اینکه شاخه اصلی نظام توزیع در دست اصناف است وکسی نمی تواند آن را کتمان کند و نظام توزیع را مدیریت کند، افزود: به همین جهت تمام تلاش اتاق اصناف ایران در جهت وحدت رویه و اتحاد و انسجام است.
وی تاکید کرد: دشمن به دنبال تسلیم ماست و این مساله در قاموس ما نیست و با برگزاری جلسات متعدد و و مشارکت های اتاق های اصناف و ایجاد همفکری، مشکلات و مسائل را حل خواهیم کرد.
انتهای پیام/