خبرگزاری کار ایران

زمینه ورود بخش خصوصی به اکتشاف معادن عمیق مهیاست/۴۰ تن به ذخیره طلای کشور اضافه شد

زمینه ورود بخش خصوصی به اکتشاف معادن عمیق مهیاست/۴۰ تن به ذخیره طلای کشور اضافه شد
کد خبر : ۶۳۹۹۵۶

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس هیأت عامل ایمیدرو گفت: اکتشاف معادن روباز بزرگ کشور در حال پایان است اما ذخایر بالایی در معدن های زیرزمینی و عمیق داریم که باید از توان بخش خصوصی در این زمینه استفاده شود.

به گزارش ایلنا؛ مهدی کرباسیان عصر یکشنبه در همایش اطلاع رسانی و رونمایی از طرح «احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس» با بیان این مطلب، افزود: از حدود ۱۰ هزار معدن کشور، ۶ هزار معدن فعال یا نیمه فعال است و به حمایت برای فعالسازی بقیه موارد نیاز داریم.

وی با بیان اینکه بیشتر این معادن در مناطق محروم و روستایی کشور قرار دارد، یادآور شد: فعالسازی آنها می‌تواند به اشتغال و جلوگیری از مهاجرت به شهرها منجر شود و در این زمینه همکاری گسترده ای از سوی ایمیدرو، شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و خانه معدن ایران آغاز شده است.

فعالسازی معادن کوچک و متوسط

رییس هیات عامل ایمیدرو در ادامه تصریح کرد: برای تامین نیازهای واحدهای تولیدی کشور باید معادن کوچک و متوسط فعال شود تا فعالیت کارخانه های بزرگ بدون مشکل ادامه یابد.

کرباسیان برای نمونه به معدن طلای موته در «مورچه خورت» اصفهان اشاره کرد و گفت: تا چند سال پیش تولید طلای این کارخانه سالیانه حداکثر ۲۳۰ کیلوگرم بود اما با استفاده از خاک و مواد معدنی معادن کوچک استان های اطراف، پارسال تولید آن به ۶۰۰ کیلوگرم افزایش یافت.

وی اضافه کرد: مشابه این حرکت در شرکت مس، شرکت گل گهر و میدکو که مصرف کننده سنگ آهن به شمار می روند، آغاز شده و در حال وسعت بخشیدن به این کار هستیم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآوری کرد: بهمن ماه پارسال تفاهمنامه این طرح امضا و از امروز عملیاتی شد.

به گفته وی، این طرح با پشتیبانی صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی و دریافت ۱۲ هزار میلیارد ریال از منابع صندوق توسعه ملی و همچنین بودجه ایمیدرو اجرا می شود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره اقدام های انجام شده برای جلوگیری از خام فروشی گفت: پارسال پنج میلیون تن صادرات کنسانتره و آهن اسفنجی به ثبت رسید.

کرباسیان گفت: تا پیش از دولت یازدهم، یکی از تهدیدهای بخش معدن و صنایع معدنی کشور، کاهش ذخایر کشف شده بود. بنابراین، برنامه اکتشاف از دولت یازدهم و با هماهنگی و تفاهمنامه ای بین وزارت صنعت، معدن و تجارت، ایمیدرو و سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران آغاز شد که اجرای آن را ایمیدرو برعهده دارد.

رییس هیأت عامل ایمیدرو ادامه داد: برنامه ریزی برای اکتشاف ۲۷۰ هزار کیلومتر مربع از پهنه های کشور در اولویت قرار گرفت و به طور جدی از بهار ۱۳۹۳ آغاز شد و با این برنامه، تاکنون ۲۰۰ میلیون تن به مجموع ذخایر قطعی کشور اضافه شده و تا ۳۰۰ میلیون تن ذخایر جدید نیز پیش بینی می شود.

۴۰ تن به ذخیره طلای کشور اضافه شد

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآوری کرد: بر پایه اکتشاف های جدید ۴۰ تن به ذخیره طلای کشور اضافه شد.

کرباسیان افزود: معادن طلا در ۱۶ استان کشور وجود دارد و در سیستان و بلوچستان، کردستان، آذربایجان غربی و خراسان جنوبی معادن جدیدی کشف شده است و تولید طلای کشور تا پایان امسال از حدود پنج تن به هشت تن افزایش می یابد.

وی تصریح کرد: محیط زیست مساله‌ای بین نسلی است و سیاست ایمیدرو نیز پرهیز از تعطیلی معادن در هماهنگی با محیط زیست است؛ برای نمونه معدن روی مهدی آباد یزد جایزه برتر از نظر محیط زیست را دریافت کرده است.

گفتنی است؛ که بیش از ۶۶ نوع ماده معدنی و ۵۴ میلیارد تن ذخیره کشف شده معدنی در کشور وجود دارد.

 

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز