لطفی:
واگذاری بنگاهها، تثبیت اشتغال و تدبیر برای عبور از شرایط فعلی از اولویتهای اصلی شستا هستند
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی اعلام کرد که بنا داریم تصدی خودمان را در امور شرکتها و بنگاههایی که امکان فعالیت بخش خصوصی در آن وجود دارد، کاهش دهیم و به همین دلیل تا پایان سال ۹۸ مدیریت بخشی از شرکتها درحیطه تامین اجتماعی (حدود ۱۰۵ شرکت) را به بخش خصوصی واگذار خواهیم کرد.
به گزارش ایلنا، مرتضی لطفی در نشست هماندیشی با مدیران عالی و فعالان اقتصادی منطقه آزاد کیش با هدف گسترش همکاریها و معرفی شرکتهای قابل واگذاری به مردم و بخش خصوصی با اشاره به ظرفیتهای فراوان موجود در منطقه آزاد کیش و اراده و همدلی مدیران عالی فعلی این منطقه گفت: راههای تعامل و بهرمندی از ظرفیتهای فیمابین هموار است و دو طرف میتوانند با کمک سرمایهگذاران و کارآفرینان توانمند حاضر در کیش اقدامات و همکاریهای ارزشمندی را داشته باشند.
وی ضمن استقبال از راه اندازی صندوق توسعه منطقه آزاد کیش اظهار داشت: شستا در حال حاضر بخشی از مبادلات مالی و ارزی و فروش برخی محصولات خود را از طریق بانکها و بورس کالای کیش انجام میدهد.
مدیرعامل شستا افزود: با تشکیل کار گروهی متشکل از معاونان اقتصادی و عمرانی منطقه آزاد کیش، نمایندگان اصناف و سرمایهگذاران بخش خصوصی کیش و مدیریت هلدینگ صبا تامین شستا، تمامی راهها و فرصتهای مشترک سرمایهگذاری بررسی و اقدام مقتضی صورت خواهد گرفت.
لطفی ادامه داد: شستا در دوره تحریمها با تمام ظرفیت در کنار مردم است، معمولا شرکتها در دوره تحریمها دچار ریزش نیرو میشوند ولی ما تمام تلاشمان را میکنیم که ریزش نیرو نداشته باشیم و تثبیت اشتغال انجام شود. همچنین تلاش میکنیم با توجه به تجربه قبلی تحریم، توسعه بازارهای بینالمللی و توسعه صادرات را نیز محقق کنیم.
وی با اشاره به اینکه یک و دو دهم تولید ناخالص ملی کشور متعلق به شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی است، تصریح کرد: سرمایه فعلی این شرکت، حدود سه هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان است. همچنین هشت هزار میلیارد افزایش سرمایه را مصوب دارد. مجموعا ۸۰ هزار نفر به صورت مستقیم تحت پوشش اشتغال این مجموعه قرار دارند.
مدیرعامل شستا ارزش داراییهای این شرکت را ۶۰ هزار میلیارد، معادل ۱۷ میلیارد دلار دانست و خاطرنشان کرد: شستا ۲۷۴ شرکت تحت پوشش دارد که ۱۸۰ شرکت مدیریتش تحت نظر شستا است. بنا داریم که تصدی خودمان را در امور شرکتها و بنگاههایی که امکان فعالیت در بخش خصوصی دارد، کاهش دهیم و به همین دلیل تا پایان سال ۹۸ مدیریت بخشی از شرکتها در حیطه تامین اجتماعی (حدود ۱۰۵ شرکت) را به بخش خصوصی واگذار خواهیم کرد. مشخصات شرکتهایی که قصد واگذاری آن را داریم در سایت هلدینگ صبا تامین قرار دارد.
لطفی ادامه داد: به اقتضای فضای کسب و کار و هم تاکید رئیسجمهور و ربیعی در قالب برنامه پنج ساله روند چابکسازی مجموعه را در پیش گرفتهایم. بر این اساس از ۹ هلدینگ در پنج هلدینگ ادغام خواهیم شد.
وی اضافه کرد: شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی در برنامه راهبردی پنج سال آینده با رویکرد سهامداری قابلیتها و مزیتهای فراوانی دارد. به همین دلیل هم برنامههای را پیشبینی کرده و بعد از برجام تلاش شده است که بتوانیم توسعه ارتباطات بینالمللی و جذب سرمایهگذاری خارجی داشته باشیم.
مدیرعامل شستا به اعلام آمادگی شرکت سرمایهگذاری شستا برای واگذاری شرکتهای مطرح شده به بخش خصوصی یا در تعامل با شرکای خارجی بخش خصوصی تاکید کرد و ابراز داشت: ما آمادگی داریم که بخشی از سهام و واحدهایی که در کشور داریم را عرضه کنیم تا بتوانیم با واحدهای بزرگ مشارکت داشته باشیم. تا سال ۱۴۰۱ شستا به چشمانداز اجرایی و راهبردی برای فعالیت و واگذاری بنگاهها و چابکسازی و سبکسازی آنها در پنج حوزه نفت و گاز، دارو، IT و ITC، بانک و بیمه و حوزه معدن دست خواهد یافت.
لطفی با تاکید بر اینکه با بهرهبرداری از مرحله دوم بزرگترین پالایشگاه جهان، تولید بنزین یورو۵ در این پالایشگاه از ۱۲ به ۲۴ میلیون لیتر رسید و در این مرحله روزانه پالایش ۱۲۰ هزار بشکه میعانات گازی به ظرفیت پالایشگاه افزوده میشود، عنوان کرد: با راهاندازی این واحد و واحدهای دیگر تولید بنزین، کشور در تولید بنزین خودکفا میشود و زمینه برای صادرات بنزین در نیمه دوم امسال فراهم خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه این پالایشگاه نمونه بازر اقتصاد مقاومتی در کشور است، یادآور شد: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همواره بر اجرای پروژه ستاره خلیج فارس تاکید ویژه داشتند و حضور موثر شستا در این پروژه مرهون تاکیدات و پیگیریهای ایشان است.
در آغاز این نشست، محمدابراهیم انصاری لاری، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در این نشست با اشاره به ظرفیتهای مناسب کیش برای حضور فعالان اقتصادی بیان کرد: کارگروهی با حضور فعالان اقتصادی، سرمایهگذاران بخش خصوصی، معاونان اقتصادی سازمان منطقه آزاد و کارشناسان مسائل اقتصادی کیش و مسئولان شرکت سرمایهگذاری با هدف شناسایی زمینه سرمایهگذاری و فعالیت شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا) تشکیل شده است.
وی حضور شستا در صندوق سرمایهگذاری کیش، انتقال تبادلات خارجی دفاتر این شرکت به جزیره کیش و همچنین حضور شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی در بورس بینالمللی جزیره را از مهمترین موضوعات مورد توافق طرفین در زمینه افزایش همکاریها در جزیره کیش برشمرد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با اشاره به ظرفیتهای شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی گفت: مجموعه شستا بخش فعال و بزرگ اقتصادی در کشور است که تلاش میشود زمینههای همکاری و همافزایی بررسی و با انعقاد تفاهمنامهای در کیش اجرایی شود.
انصاری لاری از حضور شستا در صندوق توسعه و سرمایهگذاری کیش خبر داد و اظهار داتشت: توافق شده است شرکت سرمایگذاری تامین اجتماعی به عنوان سهامدار در این صندوق حضور داشته باشد.
انتقال برخی تبادلات خارجی و دفاتر این شرکت به کیش و حضور در بورس بینالمللی از دیگر موضوعات مورد اشاره انصاری لاری در این نشست بود که مجموعه شستا میتواند با توجه به ظرفیتهای جزیره کیش در بحث قوانین و معافیتهای بینالمللی مناطق آزاد به دور از مشکلات ناشی از تحریمها، فعالیتهای مالی خود را در عرصه بینالمللی بر بستر قانونی در کیش ادامه دهد.
همچنین در این نشست، سعیدی و خانزادی، معاونان اقتصادی و عمرانی منطقه آزاد کیش، خدامرادی مدیرعامل هلدینگ صبا تامین شستا و شماری از سرمایگذاران و اعضای صنوف و بازاریان کیش ضمن ارایه نقطهنظرات خود، پیشنهادات و راهکارههای توسعه و تعمیق همکاریها بررسی کردند.
در حاشیه این نشست در دیدار، انصاری لاری مدیرعامل منطقه آزاد کیش با لطفی مدیرعامل شستا، دو طرف ضمن تبیین ظرفیتها و برنامههای استراتژیک منقه آزاد کیش و شستا، بر تشکیل عاجل کارگروه مشترک و تسریع در اقدامات لازم برای معرفی بهتر فرصتهای سرمایهگذاری و ارایه تسهیلات لازم تاکید کردند.