دیواندری مطرح کرد:
بودجه نمیتواند فارغ از نظام بانکی حرکت کند
رییس پژوهشکده پولی و بانکی با تاکید بر اینکه بخش مالی باید هدایت کننده اقتصاد کشور باشد، گفت: ثبات مالی موضوعی فراتر از نظام بانکی بوده و برای تحقق آن، اجراء نظام مالی با شبکه بانکی باید هماهنگ باشد.
به گزارش ایلنا؛ علیدیواندری در روز دوم بیست و هشتمین همایش سالانه سیاستهای پولی و ارزیگفت: بسیار خوشحالم که کانون هم اندیشی را طی ۲۸ سال گذشته پُررونق نگه داشتهایم.
دیواندری با بیان اینکه امروز این کانون و محفل تبدیل به یکی از مجامع اثرگذار در صنعت بانکداری کشور و اقتصاد ایران شده است، افزود: خوشبختانه هر ساله مباحث مهم و اثرگذار در این همایش ها مطرح میشود.
وی با تاکید بر اینکه همکاران ما در پژوهشکده پولی و بانکی مباحث مطرح شده در این همایشها را به عنوان یادداشت های سیاستی تبدیل به گزارشهایی کرده و به مسئولان کلیدی اقتصاد کشور ارائه میدهند، تصریح کرد: در همایش بیست و هشتم که محورهای آن از ۸ ماه پیش تعیین شده پیش بینی میشد که ما در آینده با یک عدم تعادل هایی در اقتصاد مواجه شویم.
رییس پژوهشکده پولی و بانکی ادامه اداد: با توجه به شرایط پیش رو و تاثیراتی که بازارهای مختلف در بخش مالی بر روی یکدیگر داشته است شورای سیاستگذاری همایش تم اصلی را ثبات مالی تعیین کرد تا ما عمقی تر و اساسی تر به این موضوع توجه کنیم.
دیواندری با تاکید بر اینکه عدم پایداری در مباحث مالی مشکلات عدیدهای را برای نظام اقتصادی ما ایجاد کرده است، گفت: آسیبهای ایجاد شده در بحث مالی منجر به این شده که نتوانیم برنامه ریزی دقیقی در بخش مالی و اقتصاد که پشتوانه این حوزه است، داشته باشیم.
وی با بیان اینکه اگر بخش واقعی اقتصاد بخواهد به درستی فعالیت کند نیازمند رفع موانع پیش روی خود است، ادامه داد: رشد و بالندگی اقتصاد و تبدیل آن به یک محرک نیازمند حمایت بخش مالی و عملکرد منسجم آن است.
دیواندری با تاکید بر اینکه بخش مالی زمانی می تواند به صورت منسجم و یکپارچه عمل کند و بخش واقعی اقتصاد را به حرکت در بیاورد که در درون خود هماهنگی و انسجام داشته باشد، تصریح کرد: همایش امسال از این جهت مهم است که به یک مقولهای فراتر از درون سیستمی توجه دارد.
رییس پژوهشکده پولی و بانکی با تاکید بر ضرورت هماهنگ سازی شبکه بانکی کشور با استانداردهای جهانی گفت: مضمون اصلی این همایش این است که اگر نظام بانکی بسیار کارآمد و خوب هم داشته باشیم مادامی که سایر بخش های مالی با آن هماهنگ نباشند موفق نخواهیم بود.
وی با اشاره به تصمیم نظام بانکی در خصوص کاهش نرخ سود بانکی افزود: متاسفانه بیتوجهی به این تصمیم در سایر بازارها موفقیت لازم در این تحقق این سیاست در پی نداشت.
دیواندری با بیان اینکه بخش مالی در کشور نیاز به تغییر بنیادی دارد، گفت: ما باید تصمیم جدی بگیرم از اینرو نمی توان در بخشی سیاستگذاری کنیم اما یکپارچگی وجود نداشته نباشد.
دیواندری با تاکید بر اینکه ثبات مالی موضوعی فراتر از نظام بانکی است و اجزاء نظام مالی را در بر میگیرد، ادامه داد: شبکه بانکی به تنهایی نمیتواند هماهنگیهای لازم را ایجاد کند از اینرو باید سایر اجزا از جمله بازار سرمایه نیز در مسیر هماهنگی های لازم حرکت کند.
رییس پژوهشکده پولی و بانکی با بیان اینکه بازار سرمایه میتواند مکمل نظام بانکی ما باشد گفت: بازار سرمایه در حوزه خرید و فروش سهام و تامین مالی اثر گذار است و میتواند نقش موثری در آینده وضعیت اقتصادی داشته باشد.
دیواندری با تاکید بر اینکه صنعت بیمه از دیگر بخش های مهم مالی کشور است گفت: ما نمیتوانیم در شرایطی که سیاستهایی در حوزه پولی داریم به موضوعاتی که در صنعت بیمه مطرح میشود بیتوجه باشیم.
وی با بیان اینکه مباحث مالی در کشور یک واقعیت یکپارچه است، تصریح کرد: بخش مالی واقعی دو بال پرواز یک پرنده بوده و اگر رشد واقعی بخواهیم باید این دو بال با هم هماهنگ عمل کنند.
دیواندری با تاکید بر اینکه در درون بخش مالی یک کل منسجم وجود دارد، افزود: سیاست ها باید مکمل یکدیگر بوده و هم افزایی ایجاد کند.
وی با بیان اینکه صندوق ها نقش مهمی در مباحث اقتصادی کشور دارند گفت: اگر صندوق های بازنشستگی با مشکل نقدینگی مواجه شده و عدم نقدینگی داشته باشند به بودجه کشور فشار وارد میشود.
رییس پژوهشکده پولی و بانکی با تاکید بر اینکه بودجه دولت باید مورد تحلیل واقع شود گفت: بودجه کشور خود به عنوان یک محرک در حوزه اقتصادی مطرح است و میتواند سایر بخش ها را نیز درگیر حرکتهایی کند.
دیواندری با بیان اینکه بودجه نمیتواند فارغ از نظام بانکی و سایر بخشها حرکت کند، خاطرنشان کرد: رژیم ارزی و نوسانات و عدم تعادل هایی که شاهد هستیم بابت کارکرد نظام بانکی یا کارکرد بانک مرکزی نیست. بعضا این نوسانات به مسائل دیگر مرتبط است.
رییس پژوهشکده پولی و بانکی در پایان صحبتهای خود با اشاره به مباحث مطرح شده در روز نخست همایش پولی و ارزی گفت: در جلسه روز گذشته سیف به عملکرد بانک مرکزی اشاره و گزارش مبسوطی از وضعیت اقتصادی کشور ارائه کردند.