وزیر نیروعنوان کرد:
کنترل از راه دور سیستمهای سرمایشی مصرفکنندگان بزرگ/ وجود بیش از 300 هزار حلقه چاه غیرمجاز در کشور
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه از تمامی روشهای ممکن برای جبران کمبود تولید برق و ممانعت از بروز خاموشی استفاده خواهیم کرد، گفت: برای پیک امسال سیستمهای هوشمندی طراحی شده است که اگر چنان چه دستگاههای سرمایشی مصرف گنندگان بزرگ در خارج از ساعت کار اداری فعال باشد بتوانیم برق آنها را از راه دور قطع کنیم.
بهگزارش ایلنا، رضا اردکانیان با تاکید بر اینکه از روزهای آینده به مدت 13 هفته با کمبود تولید برق نسبت به نیاز مصرفی مواجه خواهیم شد، گفت: این کمبود تولید برق که حدود پنج هزار مگاوات پیشبینی شده عمدتا ناشی از کم بارشیهای سال آبی 96-97 است.
وی تاکید کرد: ظرفیت نیروگاههای برق آبی امسال به دلیل پایین بودن ارتفاع آب در مخازن سدها کمتر خواهد بود که تلاش خواهیم کرد از تمامی ابزار و روشهای ممکن استفاده کنیم تا بتوانیم این کمبود تولید را جبران کنیم که این امر منجر به قطعی برق و خاموشی نشود.
خاموشی و قطعی برق خط قرمز وزارت نیرو است
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه خاموشی و قطعی برق خط قرمز وزارت نیرو است، تصریح کرد: در سال جاری با جدیت بیشتری توان مدیریتی صنعت برق و همکاری مردم را به نحوی سازماندهی خواهیم کرد که با وجود کم بارشی بتوانیم به سلامت از پیک تابستان 97 عبور کنیم.
اردکانیان در پاسخ به سوالی در خصوص نحوه برخورد وزارت نیرو با مشترکان پرمصرف، گفت: ما ابتدا سعی خواهیم کرد بدون تعارف برخی رفتارهای کاملا غلط و ناصحیح خود در بخش مصرف را به روی خود بیاوریم و بی تفاوت از کنار آن عبور نکنیم و این کار را ابتدا در سازمانها و دستگاههای دولتی آغاز خواهیم کرد.
کاهش 20 درصدی توان مصرف در استان خوزستان
وی یادآور شد: در همین راستا هیئت وزیران از دو هفته پیش تصویب نامهای را مبنی بر تغییر ساعت کار دستگاههای دولتی در استانهای گرمسیر ابلاغ کرده است. در همین چند روز سیستم وسیعی را با همکاری استانداران برای پایش عملکرد سازمانهای دولتی سازمان دهی کردهایم و نتایج چشمگیری را به همراه داشته است به طوری که در استان خوزستان با همکاری خوب استاندار و سازمانهای مربوطه موفق شدهایم تا 20 درصد توان مصرفی را کاهش دهیم.
کنترل از راه دور سیستمهای سرمایشی مصرف کنندگان بزرگ خارج از ساعت کاری
وزیر نیرو در تکمیل این بخش از سخنان خود گفت: مرکزی در ستاد برق کشور به همین منظور سازماندهی شده است که در آن از تمامی فناوریهای موجود استفاده میشود از جمله سیستمهای هوشمندی که اگر چنانچه دستگاههای سرمایشی مصرف گنندگان بزرگ در خارج از ساعت کار اداری فعال باشد بتوانیم برق آنها را از راه دور قطع کنیم.
اردکانیان یادآور شد: بر اساس تصمیمهای جلسه روز گذشته ستاد اقتصاد مقاومتی مقرر شده است تا بلافاصله برای افزایش تعرفههای برق سازمانهای پرمصرف دولتی که مصرف خود را کنترل نمیکنند اقدام کنیم.
وی با تاکید بر اینکه وضع چنین تعرفههای با هدف مدیریت مصرف صورت خواهد گرفت، بیان کرد: همگی با کمک هم سعی خواهیم کرد تا با کمک صنایع بزرگ و بهرهبرداران از چاههای کشاورزی، ارائه سیستمهای تشویقی و... به نحوی حرکت کنیم که نیروگاههای موجود ما کفاف برق مورد نیاز کشور را بدهد و تلاش خواهیم کرد که این روند را تبدیل به یک عادت کنیم.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: این تغییر عادت نه تنها برای امسال بلکه بایستی پس از این به همان میزان که از افتتاح و آغاز فعالیت یک نیروگاه خوشحال میشویم باید به همان اندازه هم از کاهش پیک مصرف خرسند شویم. برای توفیق در این کار بر روی همکاری وسیع مردم حساب جدی کردهایم و در زمان مناسب با همکاری وسایل ارتباط جمعی در این زمینه اطلاع رسانی مناسبی صورت خواهد گرفت.
پیک امسال به 58 هزار مگاوات خواهد رسید
اردکانیان پیک بار سال گذشته را حدود 55 هزار مگاوات دانست و افزود: تلاش خواهیم کرد با همکاری نزدیک مردم و مدیریتی که در این بخش صورت خواهد گرفت حداقل افزایش پیک را داشته باشیم. در حالی که ما برای سناریوی صفر درصد و تا مقداری بیشتر برای افزایش پیک آماده میشویم ولی پیشبینی ما این است که به حدود 58 هزار مگاوات خواهیم رسد که اگر کمتر از این محقق شود مسلما این امر یک دستاورد بزرگ است که دست یابی به آن بدون همکاری مردم مسیر نخواهد شد.
وی به وضعیت پیک بخش آب اشاره کرد و گفت: در این حوزه وضعیت ما قدری متفاوت است چرا که امسال مشکلات جدی در این بخش داریم. منتها تمام تلاش ما این است که در تامین آب شرب مردم اختلالی ایجاد نشود و به هر طریق ممکن آب شرب مصرفی بدون مشکل جدی تامین شود.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: مطمئنا برای سایر بخشها همچون کشاورزی تمهیدات جدی در نظر گرفته شده است تا کمترین آسیب به این بخشها وارد شده و جبرانهای لازم صورت بگیرد.
کیفیت آب را تحت هیچ شرایطی فدای کمیت نخواهیم کرد
اردکانیان افزود: ما کیفیت را تحت هیچ شرایطی فدای کمیت نخواهیم کرد و کیفیت آب آشامیدنی تحت کنترل جدی است. منتها درخواست ما از مردم این است که از همین امروز که به قله گرمای تابستان نرسیدهایم در مصرف آب صرفهجویی لازم را انجام بدهیم و سعی کنیم حتی لیتر به لیتر منابع آبی کمتری مصرف کنیم تا با مشکل مواجه نشویم.
وجود بیش از 300 هزار حلقه چاه غیرمجاز در کشور
وی در بخش پایانی سخنان خود به موضوع فرونشستها اشاره کرد و گفت: هر رفتار غیرصحیح در استفاده از منابع طبیعی بالاخره از سوی طبیعت پاسخ داده خواهد شد. ما بایستی تلاش کنیم با کمک یکدیگر به سمت مصرف صحیح منابع زیست محیطی حرکت کنیم تا محیط سالمتر و مطمئنتری داشته باشیم.
وزیرنیرو با تاکید بر اینکه بیش از 300 هزار حلقه چاه غیرمجاز در کشور وجود دارد، گفت: با تمام تمهیداتی که در این زمینه اندیشیده شده است ولی همچنان متاسفانه مشکلات جدی در این بخش وجود دارد که سعی خواهیم کرد با استفاده از قوانین موجود و حمایت دستگاههای برنامهریزی کشور برای تامین منابع مالی لازم و همراهی خود مردم و کشاورزان بتوانیم برای این مسئله چارهجویی کنیم.