مدیرعامل تاسیسات دریایی:
برنامه نگهداشت تاسیسات نفتی بالای 50 سال / روشهای نگهداشت تاسیسات نفتی سنتی است
مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی گفت: در حال حاضر برخی سکوها و خطوط عمری 50 ساله دارند ما باید برنامهای داشته باشیم که از همین سکوها و تاسیسات قدیمی به صورت بهینه استفاده کنیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، ابوالقاسم رحمانی در نشست خبری اولین کنفرانس بین المللی مدیریت یکپارچگی داراییها در نفت و گاز (ساحل و فراساحل) اظهار داشت: حجم بزرگی از سرمایهگذاری در بخش نفت و گاز کشور انجام شده که نگهداری و بهرهبرداری بهینه از آنها از نیازهای اولیه ماست اما هنوز روش خاصی برای نگهداری و تعمیرات این سرمایهها پیش بینی نشده است. به طوری که اکنون یا شرکتهای خارجی کار را انجام میدهند و یا روشها سنتی است در حالی که نگهداری از این سرمایهها اثرات مثبتی در اقتصاد کشور و ایجاد اشتغال دارد.
وی با ابراز امیدواری از اینکه برگزاری این کنفرانس و استفاده از سوابق دیگر کشورها بتواند روش مناسبی پیش روی کشور برای نگهداشت تاسیسات صنعت نفت قرار دهد، خاطرنشان کرد: تا 10 سال گذشته بیشتر تجهیزاتی که ساخته میشد توسط شرکتهای خارجی نگه داشته میشد. از 12 سال قبل خیلی سکوها بوسیله ایرانیها توسط ایرانی ساخته و طراحی واجرا شد اکنون در نظر داریم که در بخش نگهداشت نیز بومی سازی صورت گیرد.
مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در بخش ساخت و اجرا شرکت های ایرانی تاسیسات آفشور را بومی سازی کردهاند و تا حدی که در منطقه نیز چنین امکاناتی نیست، بنابراین نگهداری فنی نیز باید بومی سازی شود.
وی یادآور شد: در حال حاضر برخی سکوها و خطوط عمری 50 ساله دارند ما باید برنامهای داشته باشیم که از همین سکوها و تاسیسات قدیمی به صورت بهینه استفاده کنیم. قصدمان بازسازی نیست بلکه در نظر داریم که راههای نگهداری اصولی را تمرین کنیم.
رحمانی همچنین گفت: در نظر داریم که تعمیرات و بهرهبرداری به بخش خصوصی واگذار شود و روشها را توسعه دهیم و ارتقای تکنولوژی داشته باشیم.
وی درباره اینکه آیا دلیل تعریف این پروژه کم شدن پروژههای آفشور است گفت: پروژههای ما کم نشده است، اما واقعیت این است که پروژههای نگهداشت از جمله نیازهای کشور است امیدواریم بتواینم از داراییها استفاده بهینه داشته باشیم.