پیام مشخص اتحادیه اروپا در حفاظت از برجام اعلام شد؛
تلاش دوجانبه ایران و اتحادیه اروپا برای یافتن راهحل مسائل مبتلابه ایران
زنگنه گفت: مسائل ما عمدتا جزء مهمترین مسائل کشور است و خواست ما از اتحادیه اروپا مباحث مربوط به نفت، گاز، میعانات گازی، پتروشیمی و فرآوردههای نفتی است که در این زمینه مذاکرات انجام خواهد شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، بیژن نامدار زنگنه پس از دیدار با کمیسیونر انرژی اتحادیه اروپا در جمع خبرنگاران حاضر شد و گفت: امروز میزبان کمیسیونر انرژی اتحادیه اروپا بودهام، ایشان پیام مشخص این اتحادیه را در حفاظت از برجام رساندند و اراده سیاسی سران اتحادیه را در صوفیه بلغارستان ابراز کردند.
وی افزود: عمده صحبت امروز ما در مورد تحقق اراده سیاسی اتحادیه اروپا و آنچه در اجلاس بروکسل بین آقای ظریف و همکارانشان از سه کشور اروپایی و خانم موگرینی بیان شد، بوده است.
وزیر نفت کشورمان تصریح کرد: براساس بیانیهای که اتحادیه اروپا داده است همکاران دو طرف باید وارد بحثهای ریز و عملیاتی و اجرایی کردن آن نکات شوند. به همین دلیل چون دو طرف در این موضوع تاکید داشتهاند قرار شد در ادامه جلسه امروز همکاران مباحث را ادامه دهند.
وی با اشاره به اظهارات کمیسیونر انرژی اتحادیه اروپا گفت: ایشان به نکتهای اشاره کردند و بیان داشتند که دیدار امروز مذاکره نیست بلکه یک تلاش دوجانبه و مشترک جهت یافتن راهحلهایی برای مسائلی که ما با آن روبهرو هستیم.
زنگنه خاطرنشان کرد: مسائل ما عمدتا جزء مهمترین مسائل کشور است و خواست ما از اتحادیه اروپا مباحث مربوط به نفت، گاز، میعانات گازی، پتروشیمی و فرآوردههای نفتی است که در این زمینه مذاکرات انجام خواهد شد.
زنگنه در پاسخ به پرسشی درباره این که آیا خروج آمریکا از برجام سبب پایان توافق سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) تا پیش از پایان امسال خواهد شد، تصریح کرد: هر تصمیم جدید در این سازمان به اجماع نیاز دارد.
وی تصریح کرد: باور داریم اگر اتحادیه اروپا به ما کمک کند و به اظهارات خود پایبند باشد، سطح صادرات نفت ایران تغییر نخواهد کرد و این مسئله نمیتواند دلیلی باشد برای تغییر تصمیمی که در گذشته گرفتیم.
وزیر نفت به این سوال که چه تضمینهایی از سوی مشتریان نفت ایران همچون هند و چین برای خرید نفت از ایران وجود دارد، پاسخ داد: ما با آنها مذاکره کردیم و هیچ موج منفی از آنها دریافت نکردهایم.
زنگنه درباره این که «شما گفتید ایران قصد دارد به تولید ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز برسد، آیا این هدفگذاری با وجود تحریمها امکانپذیر خواهد بود؟» افزود: این مشکل خواهد بود، اما آن را کنار نمیگذاریم. زمان بیشتری میبرد، با این حال آن را رها نمیکنیم.