خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

خودکفایی در کودهای پتاسه و فسفاته تا 3 سال آینده/صادرات 3 میلیون تنی کود ازته به کشورهای هدف

خودکفایی در کودهای پتاسه و فسفاته تا 3 سال آینده/صادرات 3 میلیون تنی کود ازته به کشورهای هدف
کد خبر : ۶۰۴۸۴۹

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: در تولید کود ازته به خودکفایی رسیده‌ایم و سالانه بیش از 2/5 تا 3میلیون تن کود ازته به کشورهای هدف صادر می‌کنیم.

حمید رسولی (مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی) در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، در خصوص تولید کودهای کشاورزی اظهار کرد: نقش کودهای کشاورزی در افزایش محصول بین 30 تا 70 درصد توسط مراجع رسمی رصد و مستند شده است. نقش کودهای کشاورزی یک نقش غیرقابل انکار است و اگر این نهاده وجود نداشت قطعا رکورد تولیداتی که امروزه شاهدش هستیم، اتفاق نمی‌افتاد.

وی افزود: استفاده از کود به شرایط اقلیمی و تنوع محصول بستگی دارد و تمام موسسات تحقیقاتی دنیا بر آن تاکید دارند. کشور ما در سه گروه کودهای ازته، فسفاته و پتاسه مصرف دارد که در کودهای ازته که حجیم‌ترین و پرمصرف‌ترین کود در دنیا است و نزدیک به 60 درصد از تقاضای کود را به خود اختصاص داده، ما 100 درصد خودکفا هستیم و صادرکننده این کود هم هستیم.

رسولی در ادامه تصریح کرد: اگر نیاز بخش کشاورزی را 2 تا 2/5 میلیون تن در سال تعریف کنیم تولید ما بیش از 5 میلیون تن در کشور است و سالانه بیش از 2/5 تا 3میلیون تن از آن را به کشورهایی مانند هند، آمریکای جنوبی، مکزیک و تعدادی از کشورهای اروپایی صادر می‌کنیم. اخیرا هم چین به جرگه کشورهای متقاضی کود اوره ما پیوسته است.

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی عنوان کرد: در حوزه کودهای فسفاته و پتاسه در دهه‌های گذشته 100 درصد واردکننده بودیم اما امروز شاهد هستیم بخش عمده‌ای از تولیدکنندگان این دو نوع کود در کشور رشد کرده‌اند. در حال حاضر بیش از 50 درصد این کودها را در داخل تامین می‌کنیم و در واقع تولیدات قابل توجهی هم به زودی وارد مدار خواهند شد.

وی افزود: به زودی 100 هزار تن تولید کود پتاسه خواهیم داشت که گرانقیمت‌ترین و استراتژیک‌ترین کود دنیا محسوب می‌شود. اخیرا  در بهاباد یزد کارخانه تولید فسفاته با ظرفیت 100 هزار تن را راه‌اندازی کرده‌ایم. پتروشیمی ارومیه به تولید حدود 80 هزارتن پتاسه خواهد رسید و پیش‌بینی ما این است که ظرف سه سال آینده در کودهای پتاسه و فسفاته خودکفا خواهیم شد. اگر هم به صددرصد نرسیم حجم واردات بسیار کاهش خواهد یافت.

رسولی در رابطه با استفاده از کود آلی در کشورهای مختلف خاطرنشان کرد: کودهای آلی نقش و جایگاه خود را در کشاورزی دارد و هیچکدام از این دو نوع آلی و شیمیایی نمی‌توانند جایگزین هم شوند. بهترین شرایط کشاورزی شرایطی است که بتوان ترکیبی از کودهای آلی و شیمیایی را استفاده کرد. ما اطلاعات نحوه استفاده از هر دو نوع کود را در کارگاه‌های آموزشی و توسط متخصصان به کشاورزان و فروشگاه‌ها آموزش می‌دهیم و در سال جاری 29 کارگاه آموزشی به همین منظور راه‌اندازی شده است.

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با اشاره به عدم تغییر قیمت کود در سال جاری اذعان داشت: ما طبق قراردادهایی که با فروشگاه‌های توزیع داریم در طول ماه گروه‌های نظارتی داریم که کنترل قیمت و کیفیت را برعهده دارند. چنانچه کارگزار شرکت خدمات حمایتی که تابلو این شرکت را دارد از قیمت‌های مصوب گرانتر بفروشد و از قیمت تجاوز کند، عاملیت آن لغو شده و برخورد لازم انجام می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز