مدیر گروه بانکداری اسلامی پژوهشکده پولی و بانکی:
شرایط جدید فروش ارز از سوی بانک مرکزی تقاضای سفتهبازی را کم کرد
مدیر گروه بانکداری اسلامی پژوهشکده پولی و بانکی گفت: عمده تقاضا در بازار از سوی افرادی بوجود آمد که خواستار تبدیل دارایی خود به دلار و یورو بودند و عمده صفهایی که مقابل صرافیها تشکیل میشد از سوی این افراد بود، نه مسافرین و یا افرادی که نیاز واقعی به ارز داشتند.
کامرانندری، مدیر گروه بانکداری اسلامی پژوهشکده پولی و بانکی در مورد نوسانات نرخ ارز و شرایط جدید برای فروش ارز دولتی از سوی بانک مرکزی گفت: طی ماههای گذشته تقاضای سفته بازی برای دلار افزایش پیدا کرد و به سمتی حرکت کردیم که خانوادهها و افراد عادی تصمیم گرفتند دارایی خود را به شکل دلار و یورو نگهداری کنند.
وی گفت: با توجه به اینکه پیشبینیمیشد نرخ دلار افزایش پیدا کند مردم ترجیح دادند از این محل ارزش دارایی خود را حفظ کنند.
مدیرگروه بانکداری اسلامی پژوهشکده پولی و بانکی افزود: عمده تقاضا در بازار از سوی افرادی بوجود آمد که تقاضا برای تبدیل دارایی خود به دلار و یورو را داشتند و عمده صفهایی که مقابل صرافیها بود از سوی این افراد بود نه مسافرین و یا افرادی که نیاز واقعی به ارز داشتند.
ندری خاطرنشان کرد: این افراد میخواستند از این تفاوت قیمت استفاده کنند و دارایی خود را به دلار و یورو تبدیل کنند.
وی تصریح کرد: در این شرایط بانک مرکزی باید تلاش کند جلوی این روند را بگیرد و تمهیداتی را بیاندیشد تا افرادی که میخواهند دارایی خود را به شکل دلار و یورو نگهداری کنند را از صف خارج کند.
ندری ادامه داد: اگر برخی افراد به دنبال این هستند که دارایی خود را به دلار و یورو تبدیل کنند باید دلار و یورو را به قیمت بازار آزاد تهیه کنند نه به این قیمت که بانک مرکزی منابع خود را میفروشد.
ندری افزود: افرادی که میخواهند دارایی خود را تبدیل به دلار و یورو کنند باید با نرخ بازار آزاد ارز خریداری کنند.