وزیر راه و شهرسازی در گفتوگو با ایلنا:
در پروژه هایی که مردم توان اجرای آن را دارند، دخالت نمی کنیم/ ایجاد بیش از ۲۵۰ هزار تقاضای واقعی در بازار مسکن
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه معتقد هستیم دولت نباید در پروژه هایی که مردم توان اجرای آن را دارند مداخله کند، گفت: با کاهش نرخ سود تسهیلات خرید مسکن در بافت فرسوده به شش درصد به زودی شاهد توسعه رونق در بازار مسکن خواهیم بود.
عباس آخوندی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا با بیان اینکه امروز رییس جمهوری در سی و نهمین جلسه ستاد ملی بازآفرینی شهری حضور داشته اند، اظهار داشت: امروز با دستور رییس جمهوری برنامه ملی جامع بازآفرینی شهری و نوسازی بافت فرسوده و ناکارآمد در کشور به طور رسمی آغاز شد.
وی با بیان اینکه برنامه دولت توانمند کردن مردم در این بافت ها است، گفت: تمام این پروژه توسط مردم انجام می شود و قرار نیست هیچ صفی برای ورود به این پروژه تشکیل شود.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در این برنامه هیچ اقدام مستقیمی از سوی دولت انجام نمی شود، گفت: تمام تلاش دولت و وزارت راه و شهرسازی این است که قدرت خرید مردم را افزایش بدهیم از این رو در همان ابتدای دولت یازدهم، اقدام به تاسیس صندوق پس انداز یکم کردیم و افرادی که در این صندوق پس انداز کنند می توانند تا ۷ برابر میزان پس انداز خود تسهیلات دریافت کنند.
وی از کاهش نرخ سود تسهیلات ساخت و خرید مسکن در بافت فرسوده خبرداد و گفت: نرخ سود تسهیلات خرید مسکن بافت فرسوده ۸ درصد است که این نرخ برای خرید واحدهای نوسازی شده به شش درصد کاهش پیدا می کند.
آخوندی تاکید کرد: در شرایطی که نرخ تسهیلات در بازار بالای ۲۰ درصد است نرخ سود شش درصدی این وام ها برای مردم نرخ بسیار پایینی محسوب می شود و این تسهیلات هم در اختیار تولید کنندگان و هم در اختیار خریداران مسکن در بافت فرسوده قرار می گیرد.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به برنامه دولت برای افزایش قدرت خرید مردم در بازار مسکن اظهار داشت: در حال حاضر سقف تسهیلات خرید مسکن برای زوج ها در تهران ۱۶۰ میلیون تومان در مراکز استان ها ۱۲۰ میلیون تومان و در بقیه شهرها ۸۰ میلیون تومان است که اگر این سقف تسهیلات با تصمیم شورای پول و اعتبار تغییر کند می تواند جذابیت بیشتری برای زوج ها داشته باشد و استقبال از آن افزایش خواهد یافت.
آخوندی افزود: در کنار کاهش نرخ سود وام ها به شش درصد میزان اقساط تسهیلات ۱۶۰ میلیون تومانی برای زوج ها هم کاهش پیدا می کند بنابراین پرداخت آن برای زوج ها قابل قبول تر است.
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه برنامه بازآفرینی شهری و نوسازی سازی بافت فرسوده پروژه ای است که همه می توانند وارد آن شوند، گفت: چه کسانی که قصد ساخت یک واحد مسکونی و چه کسانی که به صورت انبوه سازی قصد ساخت هزار واحد مسکونی دارند می توانند در این پروژه حضور داشته باشند.
وی با بیان اینکه رویکرد دولت در این پروژه برنامه محور است، تاکید کرد: مجری این پروژه مردم هستند و وظیفه دولت سیاست گذاری و پیشبرد این برنامه است در واقع در این پروژه سعی کرده ایم همان سیاست هایی که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده را به اجرا برسانیم.
آخوندی با بیان اینکه دولت به صورت مستقیم وارد پروژه نمی شود، گفت: معتقد هستیم کاری که مردم می توانند آن را به خوبی انجام دهند دولت نباید با مداخله های بی جا برای مردم در اجرای پروژه ها مشکل ایجاد کند.
وزیر راه و شهرسازی همچنین با اشاره به طرح ، نقشه و معماری واحدهایی که در بافت فرسوده تولید می شوند، گفت: معماری بافت های تاریخی و فرسوده بسیار ارزشمند است بنابراین این پروژه می توانند بازگشتی باشد به معماری اصیل ایرانی و هویت ایران شهری که به دوره همبستگی و پشتیبانی مردم از یکدیگر در محلات بر می گردد.
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه این پروژه با پروژه های مسکنی که پیش از این دولت ها به آن ورود کرده اند و تمام ساخت و سازها را دولت ها انجام می دادند بسیار متفاوت است، گفت: مبنای این پروژه ساختار اجتماعی محلات و خود مردم ساکن این محله ها هستند .
وی با بیان اینکه نوسازی و احداث تجهیزات روبنایی و زیربنایی مانند ساخت فضای عمومی اصلاح معابر از وظایف دولت در این برنامه است، اظهار داشت: شش میلیون خانوار شهری در محلات بافت فرسوده زندگی می کنند بنابراین بازار هدف این محلات یک بازار بسیار وسیع است.
آخوندی افزود: برنامه ملی بازآفرینی شهری می تواند دو الی سه برنامه ملی را شامل شود و یک پروژه کلانی محسوب می شود.
آخوندی با اشاره به استقبال گسترده مردم از این برنامه تاکید کرد: قبل از این که با درخواست وزارت راه و شهرسازی و با دستور رییس جمهوری نرخ سود تسهیلات خرید مسکن در بافت فرسوده به شش درصد کاهش پیدا کند روزانه هزار فقره افتتاح حساب در صندوق پس انداز یکم انجام می شد حال این که مطمئن هستیم با کاهش نرخ سود تسهیلات میزان پس انداز کنندگان در این صندوق افزایش پیدا می کند.
وی تاکید کرد: با افتتاح روزانه هزار فقره پس انداز در این صندوق ظرف یک سال چیزی حدود ۲۵۰ هزار تقاضای واقعی در بازار مسکن ایجاد می شود بنابراین با افزایش افتتاح حساب ها و سپرده گذاری برای خرید مسکن این تقاضا در بازار افزایش پیدا خواهد کرد.
وی ادامه داد: این عامل بزرگترین محرک برای توسعه رونق در بازار مسکن خواهد بود و بهترین مشوق هم برای تولید کنندگان مسکن و هم برای خریداران مسکن محسوب می شود.