خبرگزاری کار ایران

مشاور وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد:

بیوتروریسم عامل انقراض ماهیان خاویاری دریای خزر /اخذ مجوز صادرات خاویار به آمریکا

بیوتروریسم عامل انقراض ماهیان خاویاری دریای خزر /اخذ مجوز صادرات خاویار به آمریکا
کد خبر : ۵۸۸۷۳۰

مشاور وزیر جهاد کشاورزی گفت: من صراحتا اعلام می‌کنم آبزی شانه‌دار یک بیوتروریسم است که به این آب‌ها وارد شده و به خاطر اینکه خاویار یکی از گران قیمت‌ترین محصولات جهان است از عامل آن نخواهیم گذشت.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، عباس رجایی مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مدیر عامل شرکت مادر تخصصی خدمات حمایت کشاورزی در نشست خبری امروز چهارشنبه ١١ بهمن در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه در خصوص مشکلات پیش آمده برای خاویار وحشی دریای خزر اظهار کرد: خاویار وحشی دریای خزر که به خاطر حملات بیوتروریسم دچار کمبود نسل شده در حال حاضر زیر پوشش کنوانسیون سایتیس قرار گرفته و صید آن ممنوع اعلام شده است.

وی افزود: عامل بیوتروریسم آبزی از اقیانوس شمال به نام شانه دار است که با تغذیه از بچه ماهی‌های خاویاری باعث کمبود آن شده است.

رجایی در ادامه تصریح کرد: علاوه بر آن برداشت بی رویه ماهی کیلکا که خوراک ماهی خاریار محسوب می‌شد هم در کاهش آن بی تاثیر نبود.

وی افزود: من صراحتا اعلام می کنم آبزی شانه دار یک بیوتروریسم است که به این آب ها وارد شده و به خاطر اینکه خاریار یکی از گران قیمت ترین محصولات جهان است از عامل آن نخواهیم گذشت.

مدیرعامل شرکت خدمات کشاورزی در رابطه با خاویار خاطرنشان کرد: این ماهی‌ها که از نسل دایناسورها هستند امروز در معرض انقراض قرار گرفته‌اند و کنوانسیون سایتی با حمایت از آن هرگونه صید به جز موارد تحقیقاتی را ممنوع اعلام کرده است.

وی افزود: خاویار این ماهی به مراکز تحقیقاتی ارسال می‌شود و در صورت مناسب نبودن برای تکثیر به بازار عرضه می‌کنیم. از آنجایی که سرمایه‌گذاری این ماهی‌ها 8تا 14 سال برای بهره‌برداری طول می‌کشد سرمایه‌گذاران ترغیب به سرمایه‌گذاری نمی‌شوند.

وی با اشاره به میزان تولید و برنامه ششم توسعه تصریح کرد: ما در حال حاضر سه تن تولید خاویار داشتیم که این میزان را طبق برنامه ششم توسعه باید به 20 تن برسانیم.

رجائی افزود: چین یکی از کشورهایی است که حدود 150 تن خاویار پرورشی به دنیا عرضه کرده و یکی از اصلی‌ترین کشورهای تولید و صادرات خاوریار محسوب می‌شود. ما نیز در 20 استان کشور مشغول به پرورش ماهیان خاویاری هستیم تا بتوانیم خود را به میزان مکلف شده در برنامه ششم توسعه برسانیم.

وی عنوان کرد: در حال حاضر در راستای اقتصاد مقاومتی و اقدام در جهت تولید ماهیان خاویاری و آبزیان 5 صیدگاه خود را در اختیار سرمایه‌گذاران قرار داده‌ایم و آمادگی در اختیار گذاشتن 40 صیدگاه را داریم اما اراضی ساحلی دریای خزر هم زمین‌های مستعدی برای این امر دارد تا در اختیار آنها قرار دهیم.

رجائی اقدامات شرکت حمایت کشاورزی در حوزه خاویار را اینگونه اعلام کرد: ما در حوزه خاویار ایجاد توسعه بازار داشتیم، حدود 25 سال صادرات خاویار ایران به آمریکا، کانادا و توابع آن ممنوع بود اما این شرکت موفق شد صادرات به آمریکا را مجدداً راه‌اندازی کند.  مجوز صادرات به آمریکا را از سازمان خوار و بار FDA را گرفتیم و با این اقدام توانستیم سال گذشته 10 کیلو خاویار را به این کشور صادر کنیم.

مدیرعامل شرکت حمایت خدمات کشاورزی افزود: تولیدکنندگان خاویار پرورشی می‌توانند با هماهنگی شرکت ما به آمریکا صادرات داشته باشند.

رجائی تاکید کرد:‌ خاویار وحشی به صورت انحصاری در اختیارشرکت ما قرار دارد. برند خاویار ایران ثبت ملی شده و اقدام لازم جهت ثبت بین‌المللی آن انجام گرفته تا تجربه زعفران دوباره تکرار نشود.

وی در رابطه با اقدامات این شرکت برای گرفتن مجوزهای بین‌المللی تشریح کرد: ما نشان حلال را از مالزی دیافت کردیم تا بر روی قوطی‌های خاویارقرار گیرد علاوه بر نشان سیب سلامت وزارت بهداشت را هم دریافت کرده‌ایم که در جهت تجارت بین‌الملل برای ما کارساز خواهد بود.

مدیرعامل شرکت حمایت خدمات کشاورزی  در خصوص قاچاق خاویار اذعان داشت: برای مقابله با قاچاق خاوریار ستاد مبارزه با قاچاق را در همین شرکت تاسیس کردیم. صیادانی که برای بازسازی ذخایر، تولید خاویار انجام می‌دهند میزان صیدشان بیشتر شده که این نشان‌دهنده کاهش قاچاق است.

وی افزود: مجموعه کسانی که در حوزه قاچاق فعالیت می‌کنند از دستگاه‌های انتظامی تا وزارتخانه‌های ذیربط فعال شده‌اند.

رجائی با اشاره به تنوع محصولات ماهیان خاویاری خاطرنشان کرد: ما دایره محصولات خاویاری را مانند کنسرو ماهیان خاویاری، صنایع دستی که از پوست ماهیان خاویاری تولید می‌شود و از گرانترین صنایع دستی محسوب می‌شود، افزایش دادیم.

وی در رابطه با تنوع ماهیان خاویاری دریای خزر تشریح کرد: از انواع گونه‌هایی که در دریای خزر وجود دارد 9 نوع را ثبت ملی کرده‌ایم و از آن حفاظت می‌کنیم. در آینده نزدیک اولین نمایشگاه تخصصی خاویار و ماهیان خاویار ایران در تهران برگزار خواهد شد که احتمالاً در خردادماه سال آینده این امر مقرر شود.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تاکید تمام کشورهای ناحیه دریای خزر بر لزوم حفظ ماهیان خاویاری عنوان کرد: تمام کشورهای مشترک در دریای خزر متفق‌القول هستند تا با بازسازی ذخایر سطح ماهیان خاویاری را بالاتر ببرند. کنوانسیون سایتی امسال هم صید این ماهی را ممنوع اعلام کرده است.

رجائی در رابطه با قیمت خاویار نیز گفت: خاویار پرورشی بسته به نوع و کیفیت بین 3.5 تا 6.5 میلیون تومان و نوع وحشی نیز بسته به نوع و کیفیت 8 تا 12 میلیون تومان قیمت‌گذاری شده که به صورت میانگین در بازار 9.5 میلیون تومان به فروش می‌رسد.

مدیرعامل شرکت حمایت خدمات کشاورزی در رابطه با هواپیماهای شرکت حمایت خدمات کشاورزی عنوان کرد: هواپیمایی خدمت ویژه از خدمات شرکت ما است که در گذشته برای سمپاشی طراحی شده بود اما امروز علاوه بر بحث سمپاشی، اطفای حریق، پایش اراضی و ماموریت‌هایی در رابطه با خدمت بحران را انجام می‌دهد.

وی افزود: باندهای پروازی این فرودگاه برای موضوعات مختلف از جمله ستادهای بحران در سراسر کشور استفاده می‌شود.

رجائی در پایان خاطرنشان کرد: شرکت خدمات حمایت کشاورزی با اصلاح ناوگان خود بعد از برجام به بازاررسانی محصولات کشاورزی را هم جزو یکی از برنامه‌های خود قرار داده است. در حال حاضر هواپیمایی خریداری نشده اما طبق مذاکرات انجام شده 12 هواپیما برای این شرکت در نظر گرفته شده است.

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز