خبرگزاری کار ایران

معاون هماهنگی توزیع توانیر:

اجرای 3 طرح پایلوت برای هوشمندسازی کاهش مصرف انرژی

 اجرای 3 طرح پایلوت برای هوشمندسازی کاهش مصرف انرژی
کد خبر : ۵۸۷۰۱۷

معاون هماهنگی توزیع توانیر گفت: با نصب کنتورهای هوشمند بر روی مشترکین دیماندی می‌توان تا 50 درصد از میزان مصرف انرژی در کشور را کاهش داد.

به گزارش ایلنا، «محمود حقی فام» معاون توزیع توانیر در خصوص اقدامات انجام شده توسط این شرکت برای هوشمندسازی شبکه برق کشور اظهار داشت: برنامه‌های مختلفی برای هوشمندسازی بخش‌های مختلف شبکه برق در حال اجرا و یا در حال برنامه ریزی است که از جمله آن می‌توان به نصب کنتورهای هوشمند مشترکین اشاره کرد که با نصب این کنتورها بر روی مشترکین دیماندی می‌توان تا 50 درصد از میزان مصرف انرژی در کشور را کاست.

وی افزود: همچنین در راستای مقابل با دستکاری کنتورها که البته میزان آن در نسبت با کل برق مصرفی کشور ناچیز است، توانیر بنا دارد با نصب کنتورهای هوشمند بر روی تیرهای چراغ برق در مناطق خاص و قرائت از راه دور این کنتورها، امکان دستکاری کنتورها را از بین ببرد.

حقی فام تصریح کرد: همچنین یکی از برنامه‌های دیگر در همین راستا نصب کنتورهای هوشمند بر روی ترانسفورماتورهای پست‌های توزیع است که اجرای این برنامه می‌تواند اطلاعات بسیار خوبی در لحظه در خصوص وضعیت پست‌ها از جمله نوع مصرف، ولتاژ آن‌ها به همکاران ما بدهد که این امر می‌تواند نقش بسزایی در افزایش کارآیی پست‌ها و رفع مشکلات آن‌ها داشته باشد.

معاون توزیع توانیر اضافه کرد: آخرین اقدام مورد نظر در بحث نصب کنتورهای هوشمند، نصب این کنتورها برای مشترکین آمپری است که این نصب آن‌ها می‌تواند نقش مؤثر در مدیریت مصرف و مدیریت ولتاژ مشترکین داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: اقدام دیگری که در راستای هوشمند سازی شبکه‌های برق در حال انجام است بحث «رویت پذیر کردن شبکه‌های توزیع» است که این اقدم از طریق نصب ماژول مانیتورینگ ترانس انجام می‌شود.

معاون توزیع توانیر گفت: این اقدام می‌تواند اطلاعات لحظه‌ای و دقیقی از نحوه کار ترانس و شبکه به ما بدهد. همچنین این امر می‌تواند نقش بسزایی در مدیریت بحران و مدیریت مالی شبکه‌ها داشته باشد.

وی تأکید کرد: قرار است این برنامه در سال آینده به صورت پایلوت در آذربایجان شرقی انجام شود.

حقی فام گفت: توسعه اتوماسیون نیز از برنامه‌های دیگر در راستای هوشمندسازی شبکه برق کشور است که امکان کنترل از راه دور کلیدها را به ما می‌دهد و خوشبختانه به خاطر وجود دیسپاچینگ های پیشرفته در استان‌ها، این امکان به راحتی قابل دسترس است.

معاون هماهنگی توزیع توانیر در ادامه با اشاره به اجرای سه طرح پایلوت در سال آینده که اجرای موفقیت آمیز آن‌ها می‌تواند خبر بسیار مسرت بخشی را برای صنعت برق کشور به همراه داشته باشد، اظهار داشت: اولین طرح، هوشمندسازی تمامی تجهیزات برقی یک پروژه است به گونه‌ای که بتوان در آن مصرف را به حداقل ممکن کاهش، و کارآیی را تا حداکثر بالا برد.

وی افزود: برای اجرای این طرح با شرکت‌های معروفی چون زیمنس صحبت شده که در صورت اجرای آن می‌توان الگویی مطلوب مدیریت مصرف انرژی در سایر پروژه‌ها بویژه برای مشترکین دیماندی در بخش صنعتی ارائه داد.

معاون توزیع توانیر یادآوری کرد: دومین طرح، نصب کنتورهای هوشمند در شهرک‌های صنعتی شمس آباد تهران و جزیره هرمز است که اجرای دقیق و درست آن‌ها می‌تواند الگویی مطلوب برای اجرا در سایر شهرک‌های صنعتی کشور در راستای کاهش شدت مصرف انرژی باشد.

وی تصریح کرد: آخرین طرح پایلوت پیش بینی شده، اجرای طرح «استفاده از اینترنت اشیاء» که امیدواریم آن را به صورت پایلوت در سه شرکت زیرمجموعه توانیر در سال آینده برای کنترل مصرف وسایل سرمایشی استفاده کنیم.

حقی‌فام در پایان گفت: این طرح در دنیا نیز بسیار جدید است و بد نیست اشاره شود که در آمریکا نیز از سال 2013 شروع شده و چنانچه ما بتوانیم به این عرصه وارد شویم، در زمره کشورهای پیرو در این زمینه قرار خواهیم گرفت و می‌تواند نتایج مثبتی برای صنعت برق کشور بویژه در راستای کاهش مصرف داشته باشد.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز