با راهاندازی سامانه خنک کننده (کولینگ) و استفاده از ۲ دستگاه اتیواگن، ۲ محموله مخازن سیال از محوطه چاه ۱۴۷ رگسفید خارج شد و عملیات پاکسازی بقایای دکل ۹۵ از محوطه چاه شتاب بیشتری گرفت.
به گزارش ایلنا، گروه عملیات مهار فوران و آتش چاه ۱۴۷ میدان رگ سفید متشکل از متخصصان شرکتهای ملی مناطق نفتخیز جنوب و ملی حفاری شامگاه چهارشنبه (۲۴ آبانماه) طی یک عملیات فشرده چهار ساعته (ساعت ۲۰ تا ۲۴) زیر پوشش آب افشانها و با خنکسازی اطراف چاه، ۲ محموله مخازن سیال را از درون آتش بیرون کشیدند و به تدریج زمینه دسترسی به سازه اصلی دکل در دهانه چاه را فراهم کردند.
عملیات پاکسازی محوطه چاه با تلاش بیوقفه و کاربست تجهیزات مرتبط با رعایت استانداردهای ایمنی و نگاه ویژه به حفظ سلامت مهارگران طبق برنامه اجرا میشود.
تاکنون بخش عمده تجهیزات آسیب دیده اطراف چاه ۱۴۷ رگ سفید تخلیه و به محلهای پیش بینی شده انتقال یافته و هماکنون تمرکز تیم عملیات مهار آتش و فوران چاه بر خارج کردن بقایای دکل آسیب دیده از کانون آتش است.
در همین حال، تجهیزات کاربردی عملیات بستن چاه از سطح (Top Kill) از جمله اتی واگن و استینگر و دیگر متعلقات آماده و به موقعیت چاه انتقال یافته است.
دکل ۹۳ فتح به موقعیت لوکیشن C انتقال یافت
از سوی دیگر، با پایان یافتن کار احداث لوکیشن C، دکل حفاری ۹۳ فتح به این موقعیت انتقال یافته است. در این موقعیت یک حلقه چاه عمودی برای مهار چاه از عمق حفاری می شود که در صورت عدم توفیق در عملیات مهار از سطح به عنوان گزینه دوم برای مهار چاه از عمق عمل خواهد کرد.
با استقرار کامل این دکل، عملیات حفاری با هدف رسیدن به عمق ۲۴۰۰ متری و کنترل فوران چاه ۱۴۷ رگ سفید در صورت عدم توفیق در مهار از سطح، آغاز می شود.
احداث لوکیشن A نیز بعدازظهر امروز (۲۵ آبان ماه) نهایی میشود و دکل ۹۴ فتح شرکت ملی حفاری به این موقعیت اعزام خواهد شد.
بر اساس اعلام شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، احداث این لوکیشنها در ساختار سنگی رگ سفید به طور معمول بیش از ۶ ماه و بعضا تا هشت ماه به طول می انجامد اما این بار با تمهیدات ویژه و مدیریت جهادی، ظرف ۲ هفته به اتمام رسیده است که در نوع خود بیسابقه است.
بیژن عالیپور، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب بار دیگر در آخرین جلسه هماهنگی قبل از عملیات خارج سازی بقایای دکل ۹۵، بر رعایت مقررات ایمنی توسط همه عوامل حاضر در منطقه تاکید کرد.