خبرگزاری کار ایران

رئیس اتاق اصناف اصفهان در گفت‌وگو با ایلنا:

زمزمه محاسبه مالیات بر گردش مالی اصناف/ فروشندگان به جای کارتخوان پول نقد می‌خواهند/ گردش مالی نشان دهنده میزان سود نیست

زمزمه محاسبه مالیات بر گردش مالی اصناف/ فروشندگان به جای کارتخوان پول نقد می‌خواهند/ گردش مالی نشان دهنده میزان سود نیست
کد خبر : ۵۴۵۵۵۶

شنیده‌ها و گزارش‌های مردمی حاکی از آن است که بسیاری از رستوران‌ها و فروشگا‌ه‌های شهر اصفهان و برخی شهرهای دیگر، بهای کالا یا خدمات ارائه شده را به صورت نقدی دریافت می‌کنند و به مشتریان اجازه استفاده از کارتخوان را نمی‌دهند. موضوعی که مشکلاتی را برای شهروندان ایجاد کرده‌ است.

رئیس اتاق اصناف اصفهان، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در خصوص عدم ارائه دستگاه کارتخوان به مشتریان گفت: متاسفانه چندین مورد در این خصوص به ما گزارش شده و علت این امر آن است که نگرانی‌هایی در خصوص محاسبه مالیات وجود دارد.

رسول جهانگیری ادامه داد: جامعه اصناف کشور طرفدار شفاف‌سازی اقتصادی است و نباید عملکرد چند واحد صنفی محدود را به حساب سه میلیون فعال صنفی کشور گذاشت.

وی تصریح کرد: محاسبه مالیات بر مبنای گردش بانکی امکان پذیر نیست زیرا می توان گفت بیشتر افراد جامعه با حساب مالی خود کارهای دیگری که ربطی به فعالیت اقتصادی آنها ندارد انجام می دهند و به همین سبب گردش مالی خیلی بیشتر از درآمد یک واحد صنفی است.

جهانگیری افزود: در صورت اجرایی شدن این مدل مالیاتی مردم دچار زحمت خواهند شد امروز مردم کمترین میزان پول نقد را در جیب خود نگهداری می‌کنند و حتی برای خرید خرد نیز کارت می‌کشند. از طرف دیگر با وجود کاهش ارزش پول کشور از لحاظ حجمی نیز نمی‌توان مقدار زیادی پول با خود حمل کرد. علاوه بر آن که مشکلات امنیتی نیز وجود دارد.

گردش مالی نشان دهنده میزان سود نیست

نکته جالب توجه در خصوص واحد‌هایی که دستگاه کارتخوان را از سیستم حسابداری خود حذف کردنده‌اند این است که بیشتر آنها رستوران یا فست فود هستند یعنی واحدهایی که کف سود آنها 60 درصد است.

اما گویا اخذ مالیات بر این اساس جدی‌تر از سال‌های قبل مطرح شده است.

سعید موتمنی رئیس اتحادیه فروشندگان و نمایشگاه‌داران خودرو در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در این خصوص گفت: سال گذشته ممیزان مالیاتی برای محاسبه مالیات صنف ما اقدام به بررسی صورت حساب بانکی کردند.

وی ادامه داد: این درحالی است که خریدار و فروشنده ما را به عنوان معتمد قبول دارند و در ابتدا پول به حساب ما واریز می‌شود و پس از سند زدن و اتمام کارهای اداری ما پول را به فروشنده پرداخت می‌کنیم. یعنی برای معامله یک خودروی 200 میلیون تومانی 400 میلیون تومان گردش مالی انجام می‌شود. این در حالی است که این معامله فقط یک میلیون سود برای ما دارد. اگر مدیران مالیاتی به دنبال شفاف سازی هستند با این روش مطمئنا به این هدف دست پیدا نخواهند کرد.

 

 بنا بر این گزارش، هنوز این طرح در حالت آزمایشی قرار دارد و حتی مدیران مالیاتی حاضر نیستند در مورد آن اظهار نظر صریحی انجام بدهند. مدیران اصناف هم نسبت به تبعات آن هشدار داده اند اما چیزی که مشخص است در صورت اجرای این طرح به طور حتم سطح تنش بین مردم اعم از فروشنده و خریدار بالا خواهد رفت.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز