خبرگزاری کار ایران

کارشناس اقتصاد مسکن در گفت‌وگو با ایلنا:

بحران بانکی عامل طولانی شدن رکود مسکن/ رونق دهه 80 را دیگر تجربه نمی‌کنیم

بحران بانکی عامل طولانی شدن رکود مسکن/ رونق دهه 80 را دیگر تجربه نمی‌کنیم
کد خبر : ۵۲۸۲۷۴

کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه خروج بازار مسکن از رکود تنها به عملکرد وزارت را ه و شهرسازی محدود نمی‌شود و بحران بانکی مهم‌ترین عامل طولانی شدن دوره رکود است گفت: رونق بازار مسکن دهه 80 را دیگر تجربه نمی‌کند.

مهدی سلطان‌ محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا با بیان این که سیاستگذاری‌های وزارت راه و شهرسازی در حوزه مسکن در چهار سال گذشته علمی و منطقی بوده است اظهار داشت: هر چند سیاست‌های درستی برای حوزه مسکن اتخاذ شده اما هنوز این سیاست‌ها به اجرا نرسیده است و نتوانستیم در اجرای این تئوری‌ها موفق ظاهر شویم.

وی با تاکید بر این که مشکلات مربوط به حوزه مسکن به یک وزارتخانه محدود نیست و متاثر از اقتصاد کلان کشور است ادامه داد: بسیاری از تصمیمات برای رفع مشکل مسکن و خروج از رکود خارج از حوزه اختیارات وزیر راه و شهرسازی است.

این کارشناس اقتصاد مسکن افزود: باید توجه داشته باشیم که تمام اعتبارات دولت در حوزه مسکن صرف اتمام پروژه مسکن مهر و پاسخگویی به تعهدات دولت قبل بوده است که وزارت راه و شهرسازی دولت یازدهم هیچ نقشی در طراحی این پروژه نداشت اما مجبور به اجرای آن شد هر چند که خود، طرح‌هایی برای حوزه مسکن در نظر گرفته بود.

سلطان‌محمدی با تاکید بر این که یکی از متهمان ردیف اول رکود مسکن بانک‌ها هستند اظهار داشت: بحران بانکی در طولانی شدن دوره رکود بسیار تاثیرگذار بود و با ایجاد و بروز مشکلات بانکی از جمله کسری منابع، ورود بانک‌ها به بنگاه‌داری مسکن، ساخت و سازهای لوکس توسط بانک‌ها و... امکان ارائه تسهیلات به فعالان واقعی حوزه مسکن محدود شد.

وی با تاکید بر این که خروج از این رکود عمیق مسکن کار آسانی نیست اظهار داشت: علی‌رغم این که دولت یازدهم توانست تسهیلات خرید مسکن را به چند برابر برساند اما تغییر فاحشی را در افزایش قدرت خرید مردم شاهد نبودیم.

این کارشناس اقتصاد مسکن ادامه داد: باید انتظارات‌مان در حوزه مسکن را کاهش دهیم و بدانیم که دیگر شاهد رونق بازار مسکن مانند آنچه که در دهه 80 تجربه کردیم، نخواهیم بود.

وی افزود: معتقدم خروج کامل مسکن از رکود طولانی مدت خواهد بود اما در حال حاضر برای خروج از این رکود در جهت مثبت گام برمی‌داریم.

وی تاکید کرد: عملاً بحران‌های بانکی در کشور مانع از اجرای سیاست‌های وزارت راه و شهرسازی در حوزه مسکن شد. البته باید توجه داشته باشیم که هیچ‌گاه و در هیچ دوره‌ای دولت دخالتی در ایجاد دوره‌های رونق و رکود نداشته و این به مکانیزم و ساختار بازار مربوط است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز