معاون وزیر نیرو مطرح کرد؛
بومیسازی 70 درصد تجهیزات خورشیدی طی 4 سال گذشته/ ظرفیت تولید پنلهای خورشیدی به 400 مگاوات در سال میرسد
معاون وزیر نیرو و رییس سازمان ساتبا گفت: در 4 سال گذشته ما شاهد بیشترین رشد نیروگاههای خورشیدی در کشور بودیم و توانستیم حدود 70 درصد تجهیزات موردنیاز نصب این نوع نیروگاهها و 100 درصد دانش نصب آنها را بومی کنیم.
بهگزارش ایلنا، "سیدمحمد صادقزاده" معاون وزیر نیرو و رییس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی ایران (ساتبا) در مورد دستاوردها و کارنامه وزارت نیرو در حوزه انرژیهای نو، اظهار داشت: مهمترین دستاورد دولت در بخش انرژیهای نو در 4 سال گذشته جلب مشارکت بخش خصوصی بوده است.
وی افزود: خوشبختانه موفقترین بخش در اجرای اصل 44 قانون اساسی بخش تجدیدپذیرها بوده است، چرا که بنیان آن براساس سرمایه گذاری و مشارکت بخش خصوصی است.
وی تصریح کرد: همچنین دستورالعمل منطقی که وزارت نیرو در این زمینه تدوین کرده آنقدر جذاب بوده که بخش خصوصی نیز از آن استقبال کرده است.
رییس سازمان ساتبا گفت: تاکنون بیش از 4 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی در حوزه انرژیهای نو در وزارت اقتصاد ثبت شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر ظرفیت منصوبه انرژیهای نو در کشور به 400 مگاوات رسیده که امیدواریم تا پایان سال جاری، این ظرفیت به 1000 مگاوات برسد.
وی خاطرنشان کرد: به نظر میرسد چنین عددی با توجه به اینکه در سال اول برنامه ششم توسعه قرار داریم، مناسب باشد، چرا که مطابق این قانون میبایست سالانه 1000 مگاوات تا پایان برنامه ششم به ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر کشور اضافه کرد.
صادق زاده اضافه کرد: نکته ای که خیلی مهم است این است که مشارکت در قراردادهای جدید 100 درصد خصوصی است و هیچ قرارداد نیروگاهی جدیدی به صورت دولتی در این بخش وجود ندارد.
وی تأکید کرد: در 4 سال گذشته ما شاهد بیشترین رشد نیروگاههای خورشیدی در کشور بودیم و توانستیم حدود 70 درصد تجهیزات موردنیاز نصب این نوع نیروگاهها و 100 درصد دانش نصب آنها را بومی کنیم.
معاون وزیر نیرو اظهار داشت: در روزهای آتی خط تولید حدود 130 مگاوات پنل خورشیدی در شیراز راه اندازی میشود که با طرح توسعه آن که حدود 250 مگاوات و با راه اندازی خط تولید حدود 100 مگاواتی در کرج در ماههای آتی به رکورد تولید سالانه 400 مگاوات پنل خورشیدی در کشور دست پیدا میکنیم.
وی تأکید کرد: این میزان تولید در سال با توجه به نیاز داخلی کشور و با توجه به الگوی فعلی نیروگاههای خورشیدی، ظرفیت مناسبی است.
رییس ساتبا با اشاره به بومی سازی تجهیزات نیروگاههای خورشیدی تصریح کرد: با تولید این پنل ها در داخل کشور و با احتساب 30 درصد تجهیزاتی مانند ترانسفورماتور، کابل DC و ... که از قبل در داخل تولید میشد، میتوان گفت ما در حال حاضر بیش از 70 درصد از تجهیزات نیروگاههای خورشیدی را در داخل تولید میکنیم.
وی ادامه داد: امیدواریم تا سال آینده بتوانیم با تولید اینورترها در داخل، این روند خودکفایی در تولید نیروگاههای خورشیدی را به 100 درصد برسانیم.
صادق زاده در پایان گفت: در بخش نیروگاههای بادی نیز توان تکنولوژی بومی بسیار بالا رفته است و امیدواریم تا سال آینده ظرفیت این نیروگاهها را در کشور بسیار بالاتر ببریم.